БМВ 520i метан?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

БМВ 520i метан?

Мнение от wheell » 15 Май 2007, 18:50

Здравейте,от скоро имам 520 и искам да му сложа метан,ако можете да кажете мнение сполучливо ли е,как се държи с нея,всякаква информация ще ми е полезна,мерси предварително

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от mafffff » 15 Май 2007, 18:58

Имаш Лс ...

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 16 Май 2007, 21:40

Е може ли да пишеш в темата и на мен ми е интересно !

Потребител
Аватар

Мнение от wheell » 17 Май 2007, 17:58

Айде,всеки който има някакво мнение нека пише :))

кандидат ентусиаст
Аватар

re

Мнение от mafffff » 17 Май 2007, 19:58

Мнения ли .... Губиш тръпката от динамиката на колата и миризмата на изпилени гуми ама се насаждаваш на добър преход с нормални пари ... вчера Пловдив-Софив-Пловдив + градско и в двата града = 350 километра за 24 лева ...... но това не е всичко ... имате ли пари сложете си газов инжекцион защото метановия е адски скъп .....

Phantom of the streets
Аватар
Кара: E46 M3

=>

Мнение от kolega » 18 Май 2007, 9:38

Брада този метан колега не се зарибявай въобще.. Аз съм много против метан, газ. но щом искаш.. както каза колегата газчица +газов ижкцион 8) 8) 8) а след това може и ти да си надъхан като Свилен BMW_525i.. че на газ ще ме удари!! :lol: :lol: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: =>

Мнение от Crossblade » 20 Май 2007, 20:55

Цената на каране с метан е доста по-тънка от на пропан-бутан ... така че аз съм ЗА, ако няма да е на бензин ...

Ако някой има мнение за проблеми при инсталацията, дали трябва както при пропана "инжекцион" и т.н. няма да е зле да сподели ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: БМВ 520i метан?

Мнение от slavianko » 20 Май 2007, 23:28

wheell написа:Здравейте,от скоро имам 520 и искам да му сложа метан,ако можете да кажете мнение сполучливо ли е,как се държи с нея,всякаква информация ще ми е полезна,мерси предварително
И аз искам да си карам колата на бензин и въпреки това направих лек компромис и си сложих газов инжекцион. Но метан НИКОГА. По скоро бих сменил БМВ-то с друга марка отколкото да сложа на БМВ метан. :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 21 Май 2007, 8:43

засега пропан-бутан инсталациите са намерили технологичен връх с инжекциона...бутилката отзад да тежи максимум 40 кила,имаш си компютър и дюзи все едно втори инжекцион на колата и динамиката е 99.99 % същата...трябва да си фитипалди или грьонхолм за да разбереш разлика

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

re

Мнение от slavianko » 21 Май 2007, 12:55

grnka написа:засега пропан-бутан инсталациите са намерили технологичен връх с инжекциона...бутилката отзад да тежи максимум 40 кила,имаш си компютър и дюзи все едно втори инжекцион на колата и динамиката е 99.99 % същата...трябва да си фитипалди или грьонхолм за да разбереш разлика
Е аз не съм нито единият нито другият и усещам разликата но тя съвсем не е фрапираща. Но с метана нещата са по друг начин. А и тези мега "леките" бутилки отзад ...... :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Re: re

Мнение от TheBoss » 21 Май 2007, 14:56

slavianko написа:... А и тези мега "леките" бутилки отзад ...... :mhihi: :mhihi:

Яката заблуда :mhihi: :mhihi: :mhihi: Бутилката е тежка, ама съдържа 5-8 кг. метан. За пропан-бутан е по-лека, но пък пълниш 50-60, че и 80 литра, което е 30-50 кг. А като напълниш резервоара с 80 литра бензин? Така че общо взето теглото е същото. Удобното на ЛПГ-то е, че има малки, компактни бутилки на местото на резервната гума и за градски условия си е повече от удобно. На дълъг път е проблемно къде да сложиш резервната гума, но и за това има решения. Например има едни спрейове, които позволяват изминаване на 50-60 км при разумна скорост. С метана не е така, бутилките са по-обемисти, обикновено са 2-3. Има и карбонови, но там е цифра. Но всеки знае себе си. Ако се кара много метан е най-добрата алтернатива. 100 км се изминават с 5-7 лв. и един метан-инжекцион се изплаща максимум за една година. А и при добро желание може да се скрие доста добре. Един от вариантите е преди монтаж да свалите колекторите и да ги занесете на газаджията да монтира дюзите от долната страна. После си монтирате колекторите и отивате да довърши останалата част от монтажа. Хубавото тук е, че може да използвате момента за да смените всички уплатнения по колектора(в Дару имаше ремонтен комплект и не беше скъп, а след това има осезателна разлика в работата на ДВГ-то).
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 21 Май 2007, 19:05

TheBoss написа:... А и при добро желание може да се скрие доста добре. Един от вариантите е преди монтаж да свалите колекторите и да ги занесете на газаджията да монтира дюзите от долната страна. После си монтирате колекторите и отивате да довърши останалата част от монтажа. Хубавото тук е, че може да използвате момента за да смените всички уплатнения по колектора(в Дару имаше ремонтен комплект и не беше скъп, а след това има осезателна разлика в работата на ДВГ-то).

Това ще влезне в работа :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 22 Май 2007, 18:04

TheBoss написа:...(в Дару имаше ремонтен комплект и не беше скъп, а след това има осезателна разлика в работата на ДВГ-то).

71лв е в Дару. Имало по-евтини със същото качество на други места.

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 22 Май 2007, 23:23

TheBoss написа: А като напълниш резервоара с 80 литра бензин ...

... чул те Господ :winky:
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

Назад към E34