Проблем с бензиномера...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с бензиномера...
От няколко месеца насам имам следният проблем с уредчето, наречено "бензиномер" : дам ли на контакт, независимо има ли, няма ли безнин стрелката си залепва на пълен резервоар ( че и малко над това) и не мърда. Нищо, че резервата ми свети, иначе с пълен резервоар. Та мисълта ми е какво може да му е и как може да се отремонтира. Ако някой е имал същия проблем или подобен да пише. Пък и да не е имал, ако има идея някаква да каже. Благодарности!!!
П. П. И ако може малко по- подробно обясненията, че...
П. П. И ако може малко по- подробно обясненията, че...
Колега при мене е абсолютния проблем независимо колко дизел имам ходи кат ненормална
.Свалих таблото и го дадах да ми го презапоят цялото като го сложих пак се оправи но след седмица пак тая
незнам вече кво да прая и аз.Някой дето по ги чатка тея работи от колегите моля да сподели.Благодарско предварително

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Темата е дъвкана много. Вайпъра има предвид гайката, с която е притегнат уреда към "дънната платка" в таблото
.
Едно търсене на "гайка" в Е30 ще ти даде около 10 теми по въпроса. Наистина, повечето са за температурния индикатор, но двата са аналогични по действие/проблеми
Има вероятност и кабела към датчика ти да е прекъснат. Или самия датчик да не е наред.

Едно търсене на "гайка" в Е30 ще ти даде около 10 теми по въпроса. Наистина, повечето са за температурния индикатор, но двата са аналогични по действие/проблеми

Има вероятност и кабела към датчика ти да е прекъснат. Или самия датчик да не е наред.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- pepibmwe30
- младши ентусиаст
-
- Местоположение: софия в тих квартал,вчера убиха 2ма ,3 ма.Стрелбище
за бензиномера

Абе като се качиш на БМВ после други коли не ти се карат нали!
Re: за бензиномера
Мерси много за инфото, утре ще проверя защото вече късно стана и ще пиша непременно... все пак не съм чак толкова запознатpepibmwe30 написа:8) колега провери отзад под задната седалка се намира поплавъка на резервоара. има една букса с 3 кабел4ета едната е за лампата а другите са за стрелката .Виж като ги съедини6 какво става с уреда отпред и 6те види6 дали е от поплавъка или таблото с гайкта или като при мене се оказа ел. инсталациатауспех и пи6и какво става

- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
Я пробвай да пръснеш некъв почистващ спрей вътре, пък после ще черпиш, вътре в уредчето имам предвид 

- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
да там, ми ба ли го какъвто имаш, по принцип от 3 е30-ки на 3-те ми бяха така уредите и с това се оправиха
пробвай с ВД 40 ако се оправи (което е временно) поне ще знаеш къде е проблема.

И значи искаш да ми кажеш, че има нещо зацапано или друго от този род, и като го почистя няма да залепва на пълен резервоар? Така ли да го разбирам товаTurbo-Lag написа:да там, ми ба ли го какъвто имаш, по принцип от 3 е30-ки на 3-те ми бяха така уредите и с това се оправихапробвай с ВД 40 ако се оправи (което е временно) поне ще знаеш къде е проблема.

- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
- pepibmwe30
- младши ентусиаст
-
- Местоположение: софия в тих квартал,вчера убиха 2ма ,3 ма.Стрелбище

Абе като се качиш на БМВ после други коли не ти се карат нали!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2