Помощ:Големият избор м40 м43 или 318
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- dobo-is
- младши ентусиаст
-
- Кара: остъклена тераса
- Мечтае да кара: open wheeler
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Ми струва ми се, че отпред и седана, и купето са еднакво "тесни"
- даже и компакта. Отзад е друга бира, ама пак седана и купето са почти еднакви....В този случай май най-правилния отговор е
Взимай най-читавото

Взимай най-читавото
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- dobo-is
- младши ентусиаст
-
Колега,според мен колата е тази,която ти грабне окото и сърцето-в мерака му е майката
(те тва роди моята голяма и празна глава) 

Колеги благодаря за ориентацията.избора ще бъде м/у м43б18 и м42 318 Ис(16 V)
Само имам 3 въпроса.
1. При тези мотори какво газово устройство мога да сложа и долу горе цифрата за такова.(мразя кола на газ но при 2 лв и нагоре бенз
)
2. Ако се сложи газ по този начин наврежда ли се на мотора и води ли до по барзо износване ?? абе изобщо лошите страни.....
3. И последно при монтиране на газова уредба какъв разход би давала колата съответно при м43 и м42 грубо сметнато.
Само имам 3 въпроса.
1. При тези мотори какво газово устройство мога да сложа и долу горе цифрата за такова.(мразя кола на газ но при 2 лв и нагоре бенз

2. Ако се сложи газ по този начин наврежда ли се на мотора и води ли до по барзо износване ?? абе изобщо лошите страни.....
3. И последно при монтиране на газова уредба какъв разход би давала колата съответно при м43 и м42 грубо сметнато.
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
И на двата мотора можеш да сложиш обикновена газова,но по-добре е
газов инжекцион.За вредите може да се спори много,но едва ли ще
счупиш мотора.Разхода при обикновена газова ще се качи с литър-два
и ще е 12-13 градско и около 8 - 9 извънградско.
- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
Хахахаха аз бях пред съ6тата дилема първо се по4на от м40 1.6 послед се мина през си4ките двигатели до 2.5 първо дизел после бензин и наи на края твърдо ре6их 318ис
избрах този двигател за6тото има горе доло пове4ко кон4ета добре върви стъбилно дърпа и наи ве4е не гори многоуспях да я сваля на 7 8 градско (ако съдим по стрелката и колко са верни колонките на бензиностанците) колкото и да не вярват колегите.... като цяло аз много сам доволен ако пита6 мен 316 не е наи доброто ре6ение разликата в горенето на 316 и 320 е минимална за това зимаи една 320-ка или една ис-ка и се раджаи 4е кара6 бмв толкова от мен успех с покупката 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
BMWm5 написа:Хахахаха аз бях пред съ6тата дилема първо се по4на от м40 1.6 послед се мина през си4ките двигатели до 2.5 първо дизел после бензин и наи на края твърдо ре6их 318исизбрах този двигател за6тото има горе доло пове4ко кон4ета добре върви стъбилно дърпа и наи ве4е не гори многоуспях да я сваля на 7 8 градско (ако съдим по стрелката и колко са верни колонките на бензиностанците) колкото и да не вярват колегите.... като цяло аз много сам доволен ако пита6 мен 316 не е наи доброто ре6ение разликата в горенето на 316 и 320 е минимална за това зимаи една 320-ка или една ис-ка и се раджаи 4е кара6 бмв толкова от мен успех с покупката
колко минимална е имаш ли пряки наблюдения че аз май се прецаках да си зема 16ка и ся ме е яд че не зех некои звер като 20ката та май ше я сменявам

bmwdriver написа:И на двата мотора можеш да сложиш обикновена газова,но по-добре е
Слагам си обикновенното газово и дига само по 2 литра разход??Ако е така то е доста добре и няма смисал да Купувам газов инжекцион(1200 лв ми казаха че струва) пак и не се знае след година максимум 2 дали и газта няма да стане 2 лв за литър и тогава тези пари за газов инжекцион отиват на вятъра
П.С. сичко ясно ама нищо не казахте за вредите от газовото в/у мотора на колата (по ме интересува при иската)
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
bam-bam написа:колко минимална е имаш ли пряки наблюдения че аз май се прецаках да си зема 16ка и ся ме е яд че не зех некои звер като 20ката та май ше я сменявам
Ми на един приятел 316ката/м43/ гореше между 11.5-14 градско в зависимост от карането, но под 11.5 не можеше. Като гледам колегите това е и разхода на 320и

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- dobo-is
- младши ентусиаст
-
Епа има вероятност(агу с плочка имам предвид)така да гръмне че всички там чудесии да изхвъркат,деби(Л)томери
,филтърни кутии и др.Те тва е от моя скромен опит със агу с плочка и мотори с многоточков инжекцион.

dobo-is написа:Епа има вероятност(агу с плочка имам предвид)така да гръмне че всички там чудесии да изхвъркат,деби(Л)томери,филтърни кутии и др.Те тва е от моя скромен опит със агу с плочка и мотори с многоточков инжекцион.
е добре тва винаги ли става или зависи от агу то дали е калпаво ??ако сложа някое ловато примерно??
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
uBkoo написа:dobo-is написа:Епа има вероятност(агу с плочка имам предвид)така да гръмне че всички там чудесии да изхвъркат,деби(Л)томери,филтърни кутии и др.Те тва е от моя скромен опит със агу с плочка и мотори с многоточков инжекцион.
е добре тва винаги ли става или зависи от агу то дали е калпаво ??ако сложа някое ловато примерно??
Разбира се марката е от значение ,ама ако така наречения майстор е вързан в ръцете и не ти я настрои ,брада.Разпитай за монтажници от които са доволни хората

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4