Съвет за музичка

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Съвет за музичка

Мнение от Don_Mandragon » 21 Май 2007, 9:06

Добро утро колеги :) Вчера сложих МП3 4х50W (т.е. 4х20 реално) в колата,оба4е не ми харесва звука на задните Нокии.Целта ми е да полу4а ка4ествена и нормална музика без каса и стъпала,а като направя каса и стъпало понякога може и да ги подкрепям с МОщен бас :) От давна се занимавам с кар аудио и за мен има 2 варианта:
1.Да заменя Нокиите с други 4'' маркови говорители,които ще държат на мощност(само на CD-то).Предимството е 4е няма да режа тенекето .А като недостатък мисля 4е 6те се полу4и кух и нека4ествен бас,а може и изобщо да не свирне правилно и да дам 80лв за говорители.
2.Да сложа малко по големи говорители,напр. 6,5'' или елипси.Звука ще бъде по добър,ама ще имам проблем с рязането на тенекията и трябва да се прави нова кора защото ще останат дупки от оригиналните.
Та въпроса ми е кой от двата варианта да избера?И вие как направихте?Има ли някой впе4атления от първия вариант?А ако е 2-рия как се монтират на тая крива тенекия понеже до сега не сам слагал на Е36 седан и ще си правя експерименти върху моята?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м50б20

Мнение от Deadgame » 21 Май 2007, 10:13

1 вариант но си земи качеатвени говорители не такия от 80 лв - Hertz ти препорачвам да си търсиш но сичко зависи от CD а без усилвател и каса ефекта на баса няма да е кои знаи колко голям

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 21 Май 2007, 10:36

Темата все едно аз съм я пуснал,така че горещо ме интересува .Но със сигурност съм решил да не режа кора.Колегата добре ти препоръча качествени говорители,ама ако ще се слагат (и аз съм го мислил)в кутиите на Нокиите ,дали ще има ефект размера е 10см. .Също съм фен на Херц ,,щях да слагам елипси ама не намерих преходници и засега застой.Тя причината е и друга де ,в един магазин ми "изкривиха" мнението по отношение на Херц,сравниха ми едни елипси със идентични на DLS,момчето ми вика "чуй шведските и ще говорим ",аз си мислех че няма да хвана разлика,действително DLS кристален звук,по плътен бас и аз така :shock: .
Почти съм сигурен че темата ти ще пътува към подфорум аудио... :arrow:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 21 Май 2007, 10:54

кутиите се махат и на тяхно място се прави подложка от мдф или пдч и се слагат хубави елипси като остават без решетката и си стоят скрити под кората звукът е хубав но ако си мислите че ще стане някакси басов ;) просто се лъжете там си иска бокс и субче ! :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 21 Май 2007, 11:07

Темата все едно аз съм я пуснал,така че горещо ме интересува .Но със сигурност съм решил да не режа кора.Колегата добре ти препоръча качествени говорители,ама ако ще се слагат (и аз съм го мислил)в кутиите на Нокиите ,дали ще има ефект размера е 10см

Ами почти съм сигурен че няма да се получи това което желая.Първото което трябва да се вземе под зна4ение са параметрите на говорителите,защото по правилно е да се изберат говорителите и по параметри да се направят кутии.С тези готови кутиики,че и на всичкото отгоре са и пластмасови и с тънки стени само ще резонира и ще дрънчи.Разбира се не мога да очаквам голям бас ама поне да е малко по силен от на оригиналните и по възможност да не дрън4и на кухо ;) Рязането е най-лесно ама истинските коструктори на кар аудио творят върху старото и пак се получава.За това ме интерсуват впечатления на колеги които са минали по този път и знаят ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 21 Май 2007, 11:30

има писано по темата в 'музикални' как обикалях за да разбера какво да правя

и понеже нормална музика (а не low-end боклуци) нова смятана като за теб е над 1300 лв комплект, да не кажа 2000, засега направих само тази част в която бас подпира отзад.

четвъртък ако си на ЕКО ще ти пусна демо, стана прилично. но още е далеч от това което искам, а то включва преправяне на кори и кво ли не.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 21 Май 2007, 11:43

нормална музика (а не low-end боклуци) нова смятана като за теб е над 1300 лв комплект, да не кажа 2000, засега направих само тази част в която бас подпира отзад.

Много пари са това за музика.Няма смисъл.Няма да живея в тази кола :) Вярно 4е профи озвучаването е скъпо ама само за задна линия са много.Жалко че не мога да дойда на Еко тази седмица,щото сега ходя на Старозагорското :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 21 Май 2007, 11:55

Don_Mandragon написа:
нормална музика (а не low-end боклуци) нова смятана като за теб е над 1300 лв комплект, да не кажа 2000, засега направих само тази част в която бас подпира отзад.

Много пари са това за музика.Няма смисъл.Няма да живея в тази кола :) Вярно 4е профи озвучаването е скъпо ама само за задна линия са много.Жалко че не мога да дойда на Еко тази седмица,щото сега ходя на Старозагорското :D

към 1300+ е комплекта всичко (предни, задни, усилвател, перправяне кори, бас, монтаж) без плеъра - което бяха офертите на Авител и тояга.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 21 Май 2007, 12:32

И 3тия варянт с фланци за елипси без нищо да режеш :mhihi:
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 21 Май 2007, 12:41

към 1300+ е комплекта всичко (предни, задни, усилвател, перправяне кори, бас, монтаж) без плеъра - което бяха офертите на Авител и тояга.

За цялата музика + монтажа е по приемлива цена ама не искам фабрични стъпала и каси щото знам какво представляват вътре(особено стъпалата) :confused: .А и ми е кеф да си ги правя сам. Ами дано поне ти е станал сполучлив саунда и да си заслужава парите:) Любопитно ми е обаче как са ти изградили задната линия.В оригиналните кутиики ли и с какви говорители?Предполагам че са Full Range.Има 10см говорителчета много яки на Fostex и мога да използвам такива.Друг вариант е 6,5'' на Magnat.Само трябва да подрежа малко тенекията и да доизползвам дървена кора:)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 22 Май 2007, 10:13

Слагаш подложки с хубави елипси/куарион са мойте/ и получаваш доста добър звук.На тези коли буферите нямат добър ефект защото багажника е добре изолиран от купето,прави се друго,по средата на задната облегалка от към багажника има фабричен отвор за облегалка с джоб за ски,тази ламарина се маха и там се слага басс-говорител,захващайки се за самата облегалка,така баса хем се чува хем доста вибрира на самата облегалак и съответно въздейства и върху купето.Казвам това от голям опит-решението си е твое!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 22 Май 2007, 10:25

valeto написа:Слагаш подложки с хубави елипси/куарион са мойте/ и получаваш доста добър звук.На тези коли буферите нямат добър ефект защото багажника е добре изолиран от купето,прави се друго,по средата на задната облегалка от към багажника има фабричен отвор за облегалка с джоб за ски,тази ламарина се маха и там се слага басс-говорител,захващайки се за самата облегалка,така баса хем се чува хем доста вибрира на самата облегалак и съответно въздейства и върху купето.Казвам това от голям опит-решението си е твое!

Преходници ли имаш впредвид за елипсите или рязане на кората.. :?: :?: :?:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 22 Май 2007, 12:04

valeto написа:Слагаш подложки с хубави елипси/куарион са мойте/ и получаваш доста добър звук.На тези коли буферите нямат добър ефект защото багажника е добре изолиран от купето,прави се друго,по средата на задната облегалка от към багажника има фабричен отвор за облегалка с джоб за ски,тази ламарина се маха и там се слага басс-говорител,захващайки се за самата облегалка,така баса хем се чува хем доста вибрира на самата облегалак и съответно въздейства и върху купето.Казвам това от голям опит-решението си е твое!

Глупости на търкалета ..... Нямало ефект ...... Говорителя да се закрепи на седалките кви са тея простотии батко ......

Иначе тураш баса в бокс на кората дето са дупките към багажника се реже и се слагат вендове (портове/рефлекси) и си капитан на кораба ..... Няма кво се занимваш с глупости
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 22 Май 2007, 14:25

както казах ползвай търсачката в музикалната секция, или ела на ЕКО за подробности, не ми се пишат пак 100 реда

бмве36фен - що не спреш да говориш глупости които си чул недочул, и то във всяка тема?? кола си виждал май само на снимка

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gamena » 22 Май 2007, 15:31

Ходи в тояга там ще ти сложат по големи елипси и ще ти направят кутий за тях и нищо няма да режеш
някаде към 200 кинта с говорителите беше ;)

Следваща

Назад към Car аудио и видео