Какъв е разхода на гориво при 318?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
пак малко аз;)
Има много вторични фактори, които влияят на разхода като:качество и октаново число на бензина, метеорологични условия, състояние на пътната мрежа, размер гуми и джанти, техническо състояние, ако щете и един въздушен филтър...., да не започвам и с това колко лъжат колонкте на някой бенсиностанции.Чист пример:Отивам с познат на ЛУКОЙЛ с туба от масло АРАЛ разграфена точно до 4л.Пълним до горе и на колонката показва 4.3л.Това е отклонение на 4л, а на 40?????Е колкото и да се раздуе тубата, няма как....Има още много фактори, които доста други колеги могат да обяснят и по-добре от мен....
Исках да кажа с това, че е трябва да говорим и да коментираме едни по-усреднени стойности, а не критерии да е едно засичане.
Исках да кажа с това, че е трябва да говорим и да коментираме едни по-усреднени стойности, а не критерии да е едно засичане.
...............................
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Веско виж сега,към когото си се обърнал в поста си ,той ще си извлече поуките.Понеже имам участие по темата с цитирам -"извънградско при малко по-височка скорост (120-140км/ч),разход 7-7.2",това ми е разход който мие дала не веднъж,при да го наречем турове из България(магистрали,планини и прочие),скорост от 200 все още нямам ,но въпроса е принципен,всеки си избира скоростта и начина на каране.Имаме всичко на всичко 300-400км. магистрали ,а останалото ...Я от Пловдив да ти кажат как се кара до Карлово на прекъсвач или при тебе Левски-Летница-Ловеч
Искам с тази скорост на рулиране (....208),да ти пожелая да си жив ,че много здрави си отидоха...хайде със здраве

Искам с тази скорост на рулиране (....208),да ти пожелая да си жив ,че много здрави си отидоха...хайде със здраве

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
Re: изумен
vesko4114 написа:Ще ме извинявате ама 90% тук сте големи фантазиори....![]()
![]()
Нищо лично към никой, напротив - най-добри чувства към всеки един, но едно голямо НО!!!!
По книжка на нови 316 и 318 градско им дават над 10.5, вие с тия 15 годишни бабички ги правите по 8-9...Че то тогава хората няма да си купуват Опели и Фолксвагени и да им слагат АГУ....ами все БМВ-та ще карат.И започвам да си мисля, че "извънградско" за Вас е 90-100км/ч и при всяко нанадолнище пускате по инерция...даже сигурно и ДВГ гасите, че хич да не гори.Само внимаваите да не извадите и ключа, щото ще завиете нанайсе....
Мойта 316-ка градско под 10/100 не пада.Това само в София и то при нормално каране.А извънградско 7/100.При "яка ръчка" както повечето се изразяват и им дава разход 7, мойта дава 10/100 (но примерно по маг. Хемус намалям само на тунелите и от там нататък всичко е в диапазона 180-208км/ч, щото на толкова изключва мършата).Смея да твърдя, че двг-я ми е в безупречно състояние.
Не ги говорете тия. че мотор 140-150 коня гори 6/100....това е възможно само с ебати клизмите....Може с някоя Векра и да стане, но те все пак са лекички заради ..... кафявата чума, а и вървят много, защото бягат от нея
Ако някой ме качи в ИС и даде разход в градски условия 8/100 ще му го купя веднага...и едно агне ще му заколя....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Само да не започнат и сега колегите с 320-ките (М52Б20 един прекрасен двг.) с разходи от по 6.3-до 6.6 зависи дали си акал или не....
Айде със здраве ама тия коли нови няма да ги направим![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Колега и аз сам с няи добри 4увства НО там е проблема 4е не си фантазирам

ако има не вярвате хва6там се на бас 4е колата ми гори толкова за6тото не един път сам си я заси4ал ...
Ли4но мое смение секи сам си прави разхода ИС може да гори и 20 на 100 а при нормално каране и избягване от задръствания и т.н ви казах колко е. Съ6то така сам сигорен 4е ако доида в софия 6те ми гори на 10 а поне 12 13
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
BMWm5 написа: ако това е от зна4ение разходомера го кътам на 5 6 на 100 на 50 60 км сам вклиу4ил ве4е 5 скорос..
ако има не вярвате хва6там се на бас 4е колата ми гори толкова за6тото не един път сам си я заси4ал ...
Еми... с такова "каране"..... може и да стане това, дето си писал.... ма.... вземи го махни т'ва BMW, че го мъчиш

разходомера го кътам на 5 6 на 100 на 50 60 км сам вклиу4ил ве4е 5 скорос..
Е как ве моя стои там като е на място колата като тръгна каде отива. Аз писах по горе 14-15 на 100 и по тоя начин съм пробвал пада наи -много на 10 -11 на 100 обаче много са гърче колата така. Ако е истина БРАО ама Аз не вярвам
Е как ве моя стои там като е на място колата като тръгна каде отива. Аз писах по горе 14-15 на 100 и по тоя начин съм пробвал пада наи -много на 10 -11 на 100 обаче много са гърче колата така. Ако е истина БРАО ама Аз не вярвам
- Victor Stefanov
- Потребител
-
- Кара: e39 525da touring
Ще ме прощавате, ама аз карам 318tds и извънградско ми гори около 6,5-7 и градско около 9-9,5, пък 318i да гори толкова...
Явно съм сгрешил с избора на икономичен двигател...

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Само да кажа за това,че ако засичате пълен резервоар,минавате 100км и после наливате и колкото налеете толкова е разхода е вярно само при едно условие:
Ако успеете наистина до горе да я напълнете след като изкл. пистолета и я разклащате поне 5-6 пъти и пак 5- 6 пъти доналивате.
Защото аз от такива разклащания на колата (за да излезе въздуха вътре) успях да налея още поне 3 литра бензин.
А сега да видим колко гори 10 или 13
Ако успеете наистина до горе да я напълнете след като изкл. пистолета и я разклащате поне 5-6 пъти и пак 5- 6 пъти доналивате.
Защото аз от такива разклащания на колата (за да излезе въздуха вътре) успях да налея още поне 3 литра бензин.
А сега да видим колко гори 10 или 13

- dehol
- Потребител
-
- Мечтае да кара: e60 M5
алеле госПОди !
па незнам за вас ,ама моята сприхава 316-ка харчи към 11 шот е много мощна 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ти вземи си оправи дебилния аватар, че взима половината страница.....!!!!!
Иначе извънградско с темпомат можеш определено да си понижиш разхода...

Иначе извънградско с темпомат можеш определено да си понижиш разхода...

- balduin
- Потребител
-
- Кара: Рено Клио
- Мечтае да кара: Рено Клио
- Детайли за колата: 1.4/98hp
разходна гориво
По книга я дават 7.5 - 90 км/ч., 8,2 - 120км/ч. градски цикъл - 10.5 км/ч., Така че 12-13л. в града, за автомобил над 10г. с двигател 113к.с. е добре. Преди имах Ауди 80 - '91г. с 90 к.с. мотор в града ми гореше към 11л. И това да се включва 5 скорост при 50-60 км/ч. а не препоръчителните 90-100км/ч.в час е пълен абсурд! Съвременните коли които са с 6 степенни кутии сигурно при 80км/ч. трябва да са на 6 скорост
! Икономията която ще ви даде, после ще се плати за резервни части по скоростната кутия.

- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
Това с разкла6тането не ми е идвало на акъла но до някаква степен може да е вярно... При пълен резервоар въздуха които е в резервоара излиза през уду6ника които е горе до гърловината сяка кола има такова не6то... ако няма то даже и 1 литър на празен резервоар няма да може да се налее... дори и жигулита и москви4ите имат уду6ници... ина4е е допустимо да има възду6на възглавница но тая гре6ка 6те е + - 1 литър нали и преди това като сам зарейдал до горе "не сам я клатил" + това на дълъг път ми от4ете интересен разход от пловдив до карлово и обратно ве4ерта на кафе (градско каране) не пове4е от 20 км да сам минал на др ден пловдив пазарджик и обратно .. горе доло ми се пада около 250 км ако съдим по стрелката на бензина която бе6е на 30 литра то4но когато тръгнах кам карлово а на др ден когато се върнах от пазарджик стрелката бе6е на 3 милиметра след 15 вие разбира4ите на тема разход ми кажете колко бензин сам изгорил на 250 км аз утре 6те заредя наро4но до 30 и 6те ви кажа то4но до милилитри...
- asi_tulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 Turbo
Аз като я взех моята, извънградско разхода беше 6,5-7 на сто, а градско 11. И я карах като колегата 5-та -50км и 90-100км извън градско. След 6 месечен опит зад волана на иската сега като я засичам извън градско под 8,5 не пада, а градското е около 14. Май нещо съм взел да давам по повечко газчица 

Честито и от мен! Както останалите колеги казаха - разходът на гориво много зависи от пътните обстоятелства, стил на каране. Зависи и от това, дали караш сам или возиш хора, дали колата е натоварена.
В ръководствата препоръчват няколко неща (които се отнасят до икономията на гориво и двигателя):
1. След запалване, потегли максимално бързо (не дръж колата да загрява на място).
2. След като си карал градско няколко дни е добре да минеш няколко километра с обороти над 3000!
останалите неща можеш да прочетеш от отговорът на Le Transporteur (http://bmw.newbg.net/).
Аз също горещо ти препоръчвам да смениш консумативите!
1. Всяка от зелените лампички изгасва на около 2000 км. Когато изгаснат всички - светва OilService.
2. Не се стискай - евтиното сега ЩЕ ТИ ИЗЛЕЗЕ СКЪКО по - късно!
3. маслото в скоростната кутия - сменя се на около 50 - 60000 км.
Това е засега от мен. Пожелавам ти много щастливи мигове с новата придобивка!
В ръководствата препоръчват няколко неща (които се отнасят до икономията на гориво и двигателя):
1. След запалване, потегли максимално бързо (не дръж колата да загрява на място).
2. След като си карал градско няколко дни е добре да минеш няколко километра с обороти над 3000!
останалите неща можеш да прочетеш от отговорът на Le Transporteur (http://bmw.newbg.net/).
Аз също горещо ти препоръчвам да смениш консумативите!
1. Всяка от зелените лампички изгасва на около 2000 км. Когато изгаснат всички - светва OilService.
2. Не се стискай - евтиното сега ЩЕ ТИ ИЗЛЕЗЕ СКЪКО по - късно!
3. маслото в скоростната кутия - сменя се на около 50 - 60000 км.
Това е засега от мен. Пожелавам ти много щастливи мигове с новата придобивка!
Всяко Ново е добре забравено Старо...
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
за 100км може да ти даде и 5 литра грешка +/-.
сипи 4-5 пъти догоре до щракване и го изразходвай до 10-15 литра, пак догоре гледаш кво си направил и чак тогава смятай средно колко си минал и говори за разход.
а разхода е въпрос на няколко неща - читава кола, стил на каране, качество на бензина. имаше тема за разхода и спрях да пиша, но 320 ванос средно 11 лятото 11.8 зимата за София - статистика от поне 25 резервоара догоре изхарчени до празно. а ако ще има пак заяждания 'ти я буташ', трудно се намира някой да мине по-бързо през София от мен. нищо че не чакам на червено в прекъсвач, иначе не отричам че предпочитам леко заобикаляне отколкото 7+ светофара да чакам червено.
318 едва ли ще е много по-различен разхода, по-слаб е и няма ванос
сипи 4-5 пъти догоре до щракване и го изразходвай до 10-15 литра, пак догоре гледаш кво си направил и чак тогава смятай средно колко си минал и говори за разход.
а разхода е въпрос на няколко неща - читава кола, стил на каране, качество на бензина. имаше тема за разхода и спрях да пиша, но 320 ванос средно 11 лятото 11.8 зимата за София - статистика от поне 25 резервоара догоре изхарчени до празно. а ако ще има пак заяждания 'ти я буташ', трудно се намира някой да мине по-бързо през София от мен. нищо че не чакам на червено в прекъсвач, иначе не отричам че предпочитам леко заобикаляне отколкото 7+ светофара да чакам червено.
318 едва ли ще е много по-различен разхода, по-слаб е и няма ванос
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3