какви да са задните амотисьори
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
BMWm5 написа:малко 6те ползвам тая тема за да питам: колата ми е докараха от германия с 4ервените прожини смятам да сменям само предните задните се добре това добра идея ли е?и ако ги сменя трябва ли да сменям макферсоните (предполагам 4е хода на амортисиорите при късните пружини 6те е по малак) а сега едно 4е на секи лекнал полицаи зака4а от толо и се едно6те ми се драска сърцето второ 4е на някоя по сериозна дупка удря в тампона понеже хода на пружината е малак.А ако сложа 16 цолови джанти дали 6те се дигне поне с 6 7 см?
Ако държиш на визията (а може и функционалността да пострада ) не сменяй само предните пружини.Не съм виждал как ти изглежда колата ,но щом е с червени пружини и лиже полицаите значи работата сериозна ,ниска е доста .Та ако менкаш само предните мисля ще заприлича на претоварена Лада (с калобраните у шосето ,с фаровете у небето),а този обратен вираж гаранция няма да ти хареса...Сигурен ли си че Макферсоните не са сток,че се замисляш да ги сменяш... С какви джанти/гуми си...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
Ами... предполагам 4е са стока за6тото като я зех им седяха о6те лепенките с цените те са от жълтите
предполагам газовите не знам по къс ли е хода на тия с 4ервените пружини или е като с обикновенните.Джантие са оригиналните лети на бмв със зимни гуми 195 на 65 на 15 (не бързам да ги сменям о6те за6тото мисля да купувам 16` нз 6те се дигне ли поне малко) бтв един вулканизаторджия ми каза 4е разликата била 3 4 см .... какво да правя? за сега горе доло се оправям на по високите полицаи зима по една стру6ка ама зимата 6те сам като еко глобул с тая ниска муцуна
това бял кахър ами 6те се 4упи броня халогени ... луда работа..

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
BMWm5 написа:Ами... предполагам 4е са стока за6тото като я зех им седяха о6те лепенките с цените те са от жълтитепредполагам газовите не знам по къс ли е хода на тия с 4ервените пружини или е като с обикновенните.Джантие са оригиналните лети на бмв със зимни гуми 195 на 65 на 15 (не бързам да ги сменям о6те за6тото мисля да купувам 16` нз 6те се дигне ли поне малко) бтв един вулканизаторджия ми каза 4е разликата била 3 4 см .... какво да правя? за сега горе доло се оправям на по високите полицаи зима по една стру6ка ама зимата 6те сам като еко глобул с тая ниска муцуна
това бял кахър ами 6те се 4упи броня халогени ... луда работа..
Вероятно отпред си със спортния нерегулируем Билщаин (газов) http://www.heed-auto.com/ .За амортесьорите не е толкова важно че им се скъсява хода когато работят с по-ниски пружини,важното е (например сток амортесьор с пружина сваляща 40-50мм.),че аморсьора работи в съвсем друг диапазон от този в който трябва да е и по-патилите казват че така той по-бързо дефектира.Със 16-ски ще се вдигне ама трябва да запазиш височината на гумите ,а това никой няма да ти го препоръча,виж един калкулатор за гуми и джанти ,за да добиеш представа с други варианти: http://www.avtogumi.com/
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36

по твоя въпрос: 16-ки ако сложиш, че ако ще и 19-ки, и спазиш размерите за гуми, колата ти изобщо няма да мръдне от земята. ако не ги спазиш и на 15-ки може да я качиш 5 см примерно със 225/70/15 или подобно - без коментар

второ вземи разбери с какви пружини си и според това купувай амортесьори - като те слушам или не е ок комплекта, или са ти тотално заминали.
по темата на автора:
1. смени и двата, и задължително нови
2. на българския пазар - боге/билщайн/кони и накрая монро.
иначе си сложи музика в колата с потрошено окачване и гъзар бъди от глад умри, щом те кефи. а може би 'в стълб се увърти', да му придадеме друга рима

- BMWm5
-
-
Хахаха То6 пружините по горе сам писал какви са
4ервените (рязаните) на които пи6е е36 с бяло
а амортесиорите са от жълтите и са 4исто нови както пружините а по въпроса с цените пак 6те дърйа на своето за6тото в един магазин у6 ефтин пружините за е36 бяха 60 лв броиката (нз дали е нормално) а на една смазана от каране омега 94 бяха 73 лв пак броиката
така 4е не мисля 4е си4ко е прекалено скъпо
Le Transporteur зна4и ако сложа 4 високи пружини намя да мога да ползвам газовите амортесиори ? Не ми е проблям да ги сменя и тях но тъи като са ти слагани в германия не вярвам да са фал6иви...

Le Transporteur зна4и ако сложа 4 високи пружини намя да мога да ползвам газовите амортесиори ? Не ми е проблям да ги сменя и тях но тъи като са ти слагани в германия не вярвам да са фал6иви...
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
BMWm5 написа:
Не не твърдя това ,ако са от серията B6(най-леката от газовите) мисля че няма да има проблеми .И хляба и ножа са в теб..

- BMWm5
-
-
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2