проблем с цифрите на дисплея

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с цифрите на дисплея

Мнение от тити » 11 Май 2007, 15:02

имам проблем с цифрите на дисплея,пикселите нещо се скапаха и нищо не мога разчета.иди сега че гадай колко км съм изминал и кога да сменя маслото......някакви съвети?

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 11 Май 2007, 15:55

по проблема с километража, казвам от опит,
отиваш до някой магазин за авточасти на ботев примерно, сваляш таблото и отзад търсиш крушките зад цифрите на км те са с фасонки и са по 1.2 или 1.5 w, сваляш ги и после си купуваш същите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 11 Май 2007, 20:35

аз имах такъв проблем, като се напече от слънцето таблото и започваха да ми избледняват цифрите и понякое време изчезваха съвсем. проблема е в лентовия кабел които свързва платката с дисплея, кабела е 45 пинов и понеже неможах да намеря такъв, купих от магазина на поп Богомил 2 лентови кабела по 25 пина от оптичната система на уредба сони ;) важно е да отговаря стъпката на пиновете по стария кабел. и след 2 часа нерви щото е сръткава работа имам перфектно работещ дисплеи :D
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

относно дисплея

Мнение от tahsinov » 13 Май 2007, 14:18

За да се свали таблото, трябва ли първо да се демонтира волана?

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 13 Май 2007, 14:30

не е задължително, на моето е36 излиза без да махам волана, смятам, че и при е34 ще е така.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 13 Май 2007, 19:03

не просто го издърпваш в най-далеяна позиция от таблото развиваш двете болтчета от горната страна на стъклото на таблото и го издърпваш към тебе от горният край,откачаш буксите отзад и си готов

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520iA 1996 и Х5 3.0i/газ 2001
Мечтае да кара: МИГ 29 или АПАЧИ
Детайли за колата: всички екстри за модела и надпис Стенли Ройс :-)

Мнение от BOIAN » 17 Май 2007, 10:59

[ЗДРАВЕЙ,аз също имам проблем с дисплея, като свалих таблото никаде не видях лентов кабел, вътре в самото табло платката е капсоловона...би ли ми обяснил по точно как става ...
" ВАЖНОТО Е ДА СИ НОРМАЛЕН В НЕНОРМАЛНА СИТУАЦИЯ, А НЕ НЕНОРМАЛЕН В НОРМАЛНА СИТУАЦИЯ"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 18 Май 2007, 0:59

BOIAN,платката наистина е капсулована,но отгоре има една пластмаса ,която може да се махне.Някъде отстрани бяха зъбчетата.Тогава самия дисплей се оголва и остава да виси на лентовия кабел,така че внимавай.По точно дисплея си седи на мястото но ако вдигнеш таблото ще увисне само на кабела.NAPSTERS е написал нещо което си заслужава да се пробва,но затова си трябва техник и инструменти.Внимавай,че кабелчето е доста финно.

Phantom of the streets
Аватар
Кара: E46 M3

=>

Мнение от kolega » 18 Май 2007, 9:49

Ако става дума за електроните км и аз го имам същият проблем последните 3 цифри немога да ги разчеата ?!?!?! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 18 Май 2007, 10:47

То кой го няма тоя проблем :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go_play » 18 Май 2007, 13:51

аз също си го имам този проблем ама като ми се напиче таблото от сланцето осолютно нищо не се вижда :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alb » 18 Май 2007, 14:40

Здравейте, аз този номер с лентовия кабел съм го пробвал(презапоени са всички писти), но ефекта при мен беше нулев. Явно проблема при мен е във поляризаторите на течния кристал, защото като се наведа към пасажерското място почва леко да се вижда. Естествено, сега в жегата след 5 минути работа откъдето и да се завъртя нищо се не вижда. Като е студено се вижда перфектно и явно трябва да се смени самото кристалче.

ентусиаст
Аватар

Re: относно дисплея

Мнение от ivan1979g » 18 Май 2007, 15:40

tahsinov написа:За да се свали таблото, трябва ли първо да се демонтира волана?

При теб заради еърбега може да се наложи.

Митоди яде мисо
Аватар

Re: проблем с цифрите на дисплея

Мнение от Methodius » 19 Май 2007, 22:39

тити написа:имам проблем с цифрите на дисплея,пикселите нещо се скапаха и нищо не мога разчета.иди сега че гадай колко км съм изминал и кога да сменя маслото......някакви съвети?

Същия проблем .. при мене е от течнокристалния дисплей, който е с цялата платка на километража, като решение беше нова платка (дисплея не се сваля, освен ако не си намериш от някъде само него, и да си играеш да запояваш), която в Дару струва над 800лв. .. цял километраж втора ръка - 400 на Симеон .. Сега вече зависи дали ти е от него точно проблема .. при мен си свети всичко точно, но цифрите са здраво размазани .. с малко напрягане се разчита ама пак не си е работа .. все пак предпочетох да се напрягам отколкото да дам 800 за платка .. :)
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

Назад към E34