избор на фотоапарат

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 16 Май 2007, 18:21

аз съм с canon powershot a610, перфектен е с чупещ се дисплей, което като ползваш 1 път и няма да си вземеш никога с фиксиран. всичките му показатели са много добри за цената си - чувствителност, матрицата, качество видео и т.н. и т.н.
аз лично дълго сравнявах преди да го купя.
има и а620 и нагоре в серията, но там сам си виж разликите и дали си струва, общо взето чак толкова не.
от над година не е отказал нищо :mhihi:

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Re: Samsung

Мнение от SpUd3r » 16 Май 2007, 18:27

Thor написа:
eraziel написа:Moni76 самсунг колко годишна история имат в производството на апарати... все ено да си купя hp, същата работа ...

Колега, и аз така си мислех докато не прочетох във photo-forum.net темата на boni за точно този модел на Самсунг. :)

Тва и аз го бях гледал на бони и направо се шашнах.Най-накрая и самсунг ще вземат да почнат да правят апарати :D

Хриси апаратчето си го купи от тука http://www.photopavilion.com/ не съм срещал по-ниски цени за апарати от тука ;)
Последна промяна SpUd3r на 16 Май 2007, 19:33, променена общо 1 път
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 16 Май 2007, 18:30

допълнителна екстра на тези с подвижния дисплей е, че тъй като е с отделен корпус отдава по-малко топлина на матрицата, което пък от своя страна намаля шума на снимките, но пък лично аз като избирах image stabilizer-a ми се видя дооооста по-голяма екстра от това, че на исо 800 примерно ще имам шум в снимките ... и без това нямам намерение да ги ползвам за А3 или по-големи принтове ...
In Ban We Trust!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320Д
Мечтае да кара: Маруся

Мнение от miropleshiviq » 16 Май 2007, 20:02

ian190 написа:Благодаря на всички канон 710 ша да е. :winky:

мани тая работа виж на промоция има BenQ dc720 наи танкия
стра6ен никак няма да сажалява6

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 16 Май 2007, 22:39

За мен марката е една :arrow: Canon!
Ползвах за известно време Canon Powershot A75,тогава тъкмо беше излязъл и избиваше рибата.Наистина канон са най-добрите.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 16 Май 2007, 22:48

Интересното е,че всеки говори за марки все едно е ползвам всички видове апарати.Глупаво е да се кланяш на марка за техника.Защото те се конкурират по модели,а не толкова по фирма.Или поне някой като обяснява марката е една кажи защо тя е марката,какво в нея ти е харесало повече от другата,а не просто така :idea:
Tux0 Ca !
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 16 Май 2007, 22:53

SpUd3r написа:Интересното е,че всеки говори за марки все едно е ползвам всички видове апарати.Глупаво е да се кланяш на марка за техника.Защото те се конкурират по модели,а не толкова по фирма.Или поне някой като обяснява марката е една кажи защо тя е марката,какво в нея ти е харесало повече от другата,а не просто така :idea:

Тоя спор май го водихме... ;)
Като сравняваме -сравняваме различни марки ,но подобни модели!В сми от един клас да са моделите! Аз съм ползвал разни чикии като НР,Самсунг и др. Ползвал съм и Олимпус,който не е чикия! Чул съм много за Никон-не съм ползвал! От всичко Канона даде най-добри резултати на приемлива цена! А и ше се повторя-отваряш Нешънъл Джиографик,пускаш си Анимал или Експлорер и вожте хората с кво снимат!За мен по-добра атестация няма! Естествено ,че канон за 500лв няма да направи снимка като Сони за 1300! Но на сравнително еднакви цени и категории - Сонито е мъртво! ;) Олимпуса-също!

Потребител
Аватар

Мнение от Thor » 17 Май 2007, 1:06

SpUd3r написа:
Thor написа:
eraziel написа:Moni76 самсунг колко годишна история имат в производството на апарати... все ено да си купя hp, същата работа ...

Колега, и аз така си мислех докато не прочетох във photo-forum.net темата на boni за точно този модел на Самсунг. :)

Тва и аз го бях гледал на бони и направо се шашнах.Най-накрая и самсунг ще вземат да почнат да правят апарати :D

Samsung надобряват, защото ползват know-how на Pentax! ;)

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 17 Май 2007, 10:56

Thor написа:Ако някой може да ти вкара от щатите Fuji FinePix F30 или F31fd ще е най-добре - ниски нива на шум при високо ИСО, почти без лагове при снимане, много добра батерия, отлично цветопредаване, пълни ръчни настройки! Лошото е, че в БГ цените на Fuji са доста високи за съжаление!
Успех

Тц, важно е да е КАНОН, пък другото не е важно..."безмозъчна" работа. Както казаха в началото - КАНОН и НИКОН - да ама скъпите... има си ревюта...прочети и виж..не е кой знае колко трудно !

Аз съм с Ф30 и съм предоволен!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 17 Май 2007, 11:11

In Ban We Trust!

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 17 Май 2007, 13:00

710ис
Image quality 8.0
Optics 7.5
Performance (speed) 7.5

Ф30
Image quality 8.5
Optics 8.0
Performance (speed) 8.5

Ф30д1
Image quality 9.0
Optics 8.0
Performance (speed) 8.5

:roll: :roll: :roll:

Не казвам, че тоз канон е лош! Просто всички като чуя канон и да страшна камера..да ама не!

Пък и двете камери ф30 и 710 не са във един клас...и пак както показва ревюто...едната май прави по хубави снимки...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 17 Май 2007, 13:31

Канон е истината! Вземи си един Иксус за тия пари 4-5 МПХ и немаш грижи!
_!_

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 17 Май 2007, 13:58

GaD, защо си спестил останалите параметри от сравнението :mhihi:
Не смятам, че фуджито би направило по-добра снимка от канона.
1во -> 3х / 6х оптикал зуум в полза на канона
2ро -> Image Stabilizer-a
3то -> в първия момент в който искаш да проявиш малко творчество, а не просто point&shoot с фуджито си с вързани ръце ...

ф30 е по-скоро конкурент на иксусите, от колкото на пауършот серията, и май е леко по-скъпичък :) човека каза първоначално 500 лева, ние накрая ще го накараме да си купи канон 1д марк 3
In Ban We Trust!

Потребител
Аватар

Мнение от Thor » 17 Май 2007, 14:30

eraziel написа:GaD, защо си спестил останалите параметри от сравнението :mhihi:
Не смятам, че фуджито би направило по-добра снимка от канона.
1во -> 3х / 6х оптикал зуум в полза на канона
2ро -> Image Stabilizer-a
3то -> в първия момент в който искаш да проявиш малко творчество, а не просто point&shoot с фуджито си с вързани ръце ...

ф30 е по-скоро конкурент на иксусите, от колкото на пауършот серията, и май е леко по-скъпичък :) човека каза първоначално 500 лева, ние накрая ще го накараме да си купи канон 1д марк 3

Е, какви други параметри, който се отразяват на качеството на снимката са спестени?! А ти изощо обърна ли внимание на останалите параметри на 700ИС - висок шум при 400 и 800ИСО, бавна работа, преекспониране, бавна работа със светкавица.
Ако трябва да сравняваме точно този Канон и F30/F31fd ..... съжалявам, но Канон-а изостава. Просто с тази малка матрица, колкото и да му е добър jpeg алгоритъма, няма начин да изкара по-добра снимка от фуджито при други еднакви условия!
Image Stabilizer-a не е, чак толкова от значение, ако можеш да снимаш без шум на високо ИСО, защото ти давам максимум един, два f-стоп-а.
За творческа фотография с Фуждито също нямаш никакви проблеми, защото има всички ръчни настройки, който могат да ти потрябват!
Накратко: http://www.dpreview.com/reviews/compare ... d&show=all .
Канон-а има и един друг традиционен недостатък - белия баланс!
Ако е Канон да е 5Д, но в point-&-shot класа просто има доста по-добри модели на други фирми!
Поздрави.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 17 Май 2007, 14:47

Не ми се спори вземете 2та апарата слагате ги един до друг правите снимките и всеки си избира кое на него му е повече от полза :)
И с фуджито като снимаш на далечния край на зуума(който всъщност е половината зуум на канона) изобщо няма шум при исо 800 така ли?

Лично аз не съм го пробвал въпросното фуджи, обаче страшно много се съмнявам ...
In Ban We Trust!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата