Проблем след зареждане догоре
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем след зареждане догоре
Дубрутру
Снощи заредих догоре дизел, ама буквално до ръба на капачката. Отидох да си платя и като се върнах, под колата имаше локва
а момчето ми вика "друг път толкова да не зареждаш", че от някакъв преливник май преливало. Сега като си карам, оставям капки, като Хензел и Гретел съм, да го ...
Кажете ми това на какво се дължи и как се оправя.
Снощи заредих догоре дизел, ама буквално до ръба на капачката. Отидох да си платя и като се върнах, под колата имаше локва

Кажете ми това на какво се дължи и как се оправя.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
Има преливник и има някакво маркучле което може да ти е спукано или от някъде да изпуска но не съм запознат каде се намира точно. Трябва да го погледнеш да не стане беля така.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
- His Shadow
- младши ентусиаст
-
само ний с дизелаците ли пълним догоре
но колега нямал съм такъв проблем да нямаш някъде дупка по резервоара 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Аз сипвам до горе.... при мен тоя проблем не съм го забелязвал, ма и само веднъж ми се случи да тръгне да прелива.... и май от това ми се скапа нивомера и са трябва да го правя
Но подобен (д)ефект като твоя не ми се е случвал 

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
а ако не беше въпроса само за дизел, винаги като падне на 15 литра думкам само догоре, никога не е преливало нищо никъде
Ъпдейт
след качването на канал се видя следното:
като застанахме под багажника и гледаме посока напред, левия "бъбрек" на резервоара беше мокър. Не влажен или напръскан, а направо мокър. Забърсах всичко, качих се, запалих колата и форсирах малко на място. Отдолу нищо не се показа. Слязох от канала, направих едно кръгче нормално каране с малко турбинка тук-таме и пак на канала - мокро.
След размисъл и наблюдения стигнахме до извода, че най-много тече при движение, в завой или на баир. Имаме подозрения, че става дума за уплътнения в тавана на резервоара, които при качествено разклямбукване на горивото излиза оттам.
Голямо благодарско на колегата blackgod от нисанския форум за асистанса и съветите
след качването на канал се видя следното:
като застанахме под багажника и гледаме посока напред, левия "бъбрек" на резервоара беше мокър. Не влажен или напръскан, а направо мокър. Забърсах всичко, качих се, запалих колата и форсирах малко на място. Отдолу нищо не се показа. Слязох от канала, направих едно кръгче нормално каране с малко турбинка тук-таме и пак на канала - мокро.
След размисъл и наблюдения стигнахме до извода, че най-много тече при движение, в завой или на баир. Имаме подозрения, че става дума за уплътнения в тавана на резервоара, които при качествено разклямбукване на горивото излиза оттам.
Голямо благодарско на колегата blackgod от нисанския форум за асистанса и съветите
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2