Спортен филтър
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
ми по-принцип това са пюсовете на спортния филтър ако по колата всичко е нормално:
- става по пъргава
- качва 3-5% к.с. (т.е при теб 155-157 к.с.)
- харчи по малко бензин заради подобрената смес (поне някой така казват)
- изплаща се заради по дългото му използване
- Двигателя звучи по добре (по силно изразено при коносовидните)
сега някой ше почнат "ама не е така, той киро пирона като си я сложи и му се сопре колата..." - така не така факт е че тези фирми са големи и имат сертификати ISO и TUV така че невярвам да лъжат, това че някой не си е обслужвал колата редовно незначи че се е развалила от спортния филтър !
сега минусите :
- първоначлно по голяма инвестиция за филтри
- коносиводните се замарсяват мн. по бързо
- при некомпетентно монтиране на коносовидните има опасност да стане обратен ефект (повече да харчи и колата изгуби мощност )
- става по пъргава
сега някой ше почнат "ама не е така, той киро пирона като си я сложи и му се сопре колата..." - така не така факт е че тези фирми са големи и имат сертификати ISO и TUV така че невярвам да лъжат, това че някой не си е обслужвал колата редовно незначи че се е развалила от спортния филтър !
сега минусите :
- при некомпетентно монтиране на коносовидните има опасност да стане обратен ефект (повече да харчи и колата изгуби мощност )
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Kendjiro написа:Мен ме интересува колата да рботи нормално неискам да вдигам коне и тн, ако вдигне хубаво нямам против, мисълта ми беше дали ще е по добре със спортен отколкото с тия ментета хартиените.
Ми не си купувай менте, ми си купих хубав нормален филтър и го сменяй редовно и така.... и колата ше ти върви екстра

- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Е и тук не съм много съгласен че е САМО от филтъра,но в общи линии СПОРТНИЯ ФИЛТЪР си е чист маркетингов трик.michev написа:Много сериозно автомобилно издание излезе с сериозни тестове на такива филтри и ефекта е нулев, освен ако не искаш да си погребеш мотора и повярвай в доста кратък срок. Едно приятелче вечв я свърши при това с марков и скъп филтър.
- body
-
-
То точно тези фирми правят кинти от БАЛЪЦИ!!!visipe написа:ми по-принцип това са пюсовете на спортния филтър ако по колата всичко е нормално:
- става по пъргава
сега минусите :
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Съгласен съм с body и по двата му поста
А за ISO и TUW тръпки ме побиват ,като знам шашавото време в което живеем...,как само комисиите ходят с кожените палта и прочие ,доларес му е майката ,момчета....

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
visipe написа:само дето ISO и TUV не се правят в България !
а там е "малко" по разично
защото ако В германия нещата ставаха както тук БМВ-то щеше да е по зле и от Заставата
Знаем къде се правят,за Германското производство дано си прав,писанието ми бе насочено към новоизлюпените през последните години фирмички ,които дават мило и драго да си лепнат исото на етикета ,за да продават.....Извинения към всички че пообърнах темата в друга посока.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Някои (повечето) хора пак говорят наизуст, а , ако бяха потърсили, щяха да се натъкнат
на една много хубава тема, в която има доста полезна информация:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... B%F2%FA%F0

Driver's Racing Team
- body
-
-
Не някои хора СМЕ РЕАЛИСТИ.Всеки да си пише каквито иска статии,но в РЕАЛНИЯ ЖИВОТ нещата са други.СПОРТЕН ФИЛТЪР= ПАРИ ЗА НИЩОlowdriver написа:Някои (повечето) хора пак говорят наизуст, а , ако бяха потърсили, щяха да се натъкнат
body написа: Не някои хора СМЕ РЕАЛИСТИ.Всеки да си пише каквито иска статии,но в РЕАЛНИЯ ЖИВОТ нещата са други.СПОРТЕН ФИЛТЪР= ПАРИ ЗА НИЩО

за мен 8 к.с за 140 лв си струват иначе - всеки да си вади изводите ...
Pin2 написа:Вижте аватара на visipe и си представете, че ако не си миете колата 1 година, ще се получи същият ефект. Не знам кой филтър би издържал.
ами имаш право ! аз когато се върнах от германия (карак 1 г само там) имах една интересна случка ... отивам да ми слвнят маслото и те ме питат всички филтри ли да сменям ? и аз - да, те са на 10000км! , и майстора отваря ваздушния филтър и вика - абе той тоя е нов бе ...
НО ! въпреки че в България е по прашно , ние пък може да си ги почистваме през 30 хил. км.... почистващия кит е към 30-35 лв а е за повече от 2 почиствания ...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
visipe написа:
Само че ако забелязваш при какви условия са постигнати тия 8 коня.... няма да мислиш така...

Honzik написа:visipe написа:
Само че ако забелязваш при какви условия са постигнати тия 8 коня.... няма да мислиш така...
добре де ама в същите условия където колата е сток 150 к.с със спортен филтър е към 156к.с не е ли така ?
а да не говорим че гадните обикновенни филтри дето ни ги слагат в БГ не са на БМВ и са много над 0,90 бара ... а вие си мислите че карате 150 коня

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
аз си слагам филтъра който се продава за бмв от вари/камор или което ми е близо.
не съм слагал спортен филтър, само по наблюдения, но за НАШИТЕ прашни пътища, през 5000 км макс трябва да се мие. иначе или се задръства и нищо не правиш, или пропуска яко прах към двигателя защото не лепка. та като цяло не бих си сложил.
какво показва като статистика е съвсем отделно - що не карате с 18/19 джанти като е по-стабилна колата и с добра визия? щото сте в България с дупките и ще ви дойде солено, същата работа и с филтъра.
не съм слагал спортен филтър, само по наблюдения, но за НАШИТЕ прашни пътища, през 5000 км макс трябва да се мие. иначе или се задръства и нищо не правиш, или пропуска яко прах към двигателя защото не лепка. та като цяло не бих си сложил.
какво показва като статистика е съвсем отделно - що не карате с 18/19 джанти като е по-стабилна колата и с добра визия? щото сте в България с дупките и ще ви дойде солено, същата работа и с филтъра.
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3