как може такава наглост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 15 Май 2007, 19:09

в края на крайщата аз неползвам градски транспорт да му мислят софиянци :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kenslay » 15 Май 2007, 19:19

Начи шофер можеш да станеш като завършиш 8-ми клас а има професии за кот осе бъхтиш да учиш до 25-годишна възраст.Ся верно има стрес, карат хора, носят отговорност, обаче нз как бихте се почувствали ако някой лекар ви отреже нещо по погрешка.Верно 400 кинта заплата е мизерна и хубаво направиха че я дигнаха, но защо за сметка на националния бюджет, а не за сметка на бюджета на столична община щото реално тва си е за софийските шофьори.Кво да кажат хорицата във Варна и Пловдив и другите градове.Ей го снощи като го видях по новините онзи човек от Пловдив дето казва че не е взимал заплата от осем месеца чак жал ми стана.И въпреки всичко не се беше озлобил и подкрепяше колегите му от София, за коеот евала му правя.
В столицата им дигнаха заплатите щото като се блокира града депутатските мерцедеси не могат да се движат и им се прецаква рахата на тъпите ни политици.Други шофьори, даскали и лекари простестират ама държавата не я боли п*тката понеже не я засяга пряко.
Начи нереално е някой който на 15 годин исе е чупил от училище да взима двойно повече пари отколкото някой лекар.(щото базовата заплата на докторчетата е токоз - 400 кинта).
Просто тая държава е уникално смахната и последните няколк оседмици го потвърждават, който има възможност да се маха бързо щото тука си е е*ало майката.

Малко офф топик
леле колко ме кефи тва Локо Пловдив!
Който му стане президент, бива отрепан до няколко месеца :)
"Провалът не е опция, провалът не е вариант, провалът не е избор - той не може да бъде и решение."

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 15 Май 2007, 20:21

Kenslay написа:Начи шофер можеш да станеш като завършиш 8-ми клас а има професии за кот осе бъхтиш да учиш до 25-годишна възраст.Ся верно има стрес, карат хора, носят отговорност, обаче нз как бихте се почувствали ако някой лекар ви отреже нещо по погрешка.Верно 400 кинта заплата е мизерна и хубаво направиха че я дигнаха, но защо за сметка на националния бюджет, а не за сметка на бюджета на столична община щото реално тва си е за софийските шофьори.Кво да кажат хорицата във Варна и Пловдив и другите градове.Ей го снощи като го видях по новините онзи човек от Пловдив дето казва че не е взимал заплата от осем месеца чак жал ми стана.И въпреки всичко не се беше озлобил и подкрепяше колегите му от София, за коеот евала му правя.
В столицата им дигнаха заплатите щото като се блокира града депутатските мерцедеси не могат да се движат и им се прецаква рахата на тъпите ни политици.Други шофьори, даскали и лекари простестират ама държавата не я боли п*тката понеже не я засяга пряко.
Начи нереално е някой който на 15 годин исе е чупил от училище да взима двойно повече пари отколкото някой лекар.(щото базовата заплата на докторчетата е токоз - 400 кинта).
Просто тая държава е уникално смахната и последните няколк оседмици го потвърждават, който има възможност да се маха бързо щото тука си е е*ало майката.

точно за това говорим :evil: всичките гамен4ета изгонени от даскало отиват в "ДАШ" - даскало за шофьри или стават такива с двумесечни курсове ...
само да кажа 4е повечето лекари имащи дадена специялност са у4или до 29-30г възраст ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 15 Май 2007, 20:28

Колеги не знам какви гаменчета сте видяли в шофиорите, но аз познавам поне 10-на шофиори по Пернишко , Радомирско , Брезнишко и искам да ви кажа , че са ебати пичовете и свястни хора ( както му се вика хора от народа , а не някои надути превземки и лиглиовци ). Единият даже е и музикант ( хем кара , хем свири и се разбива от бачкане ). Много весели хора са и са ебати пичовете и всички почти са завършили "Прашното " у Радомир или Брезник. Са не казвам , че няма и келави между тях , ама то във всяка професия си има Черни овци ! ;) ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 15 Май 2007, 20:34

don_mimo написа:...... точно за това говорим :evil: всичките гамен4ета изгонени от даскало отиват в "ДАШ" - даскало за шофьри или стават такива с двумесечни курсове ...
само да кажа 4е повечето лекари имащи дадена специялност са у4или до 29-30г възраст ;)

Е точно и аз за това се дразня :evil:
Не че съм лекар де,ама и аз съм блъскал да уча,просто няма логика хора с основно образование да получават колкото човек с висше образование.
Май поговорката "Учи мамо за да не работиш после" вече не важи!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kenslay » 16 Май 2007, 0:51

Начи аз няма нищо против шофьорите.
Дори чичо ми е карал автобус в София преди години, НО след като ще се вдига заплатата на тия хора, би трябвало да се помнисли и за другите.Плюс тва някои от шофьорите вероятно са квалифицирани и за друг тип труд но по принуда бачкат зад волана.

Аз не знам кво трябва да се слочи, може би докторите трябва да почнат да си избиват пациентите, за да им се обърне внимание, или пък учителите да развращават децата или пък архитктите и инженерите да рисуват планове на сгради върху тоалетна хартия докато се облекчават в нужника.Тва е ебати абсурдната работа!Единственото което ме задържа още тук е че трябва да уча още.

Щото едно е да се убиваш от бачкане за 400 лева, друго е пак да се убиваш от бачкане но за 14 000$
"Провалът не е опция, провалът не е вариант, провалът не е избор - той не може да бъде и решение."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 16 Май 2007, 12:42

///MapTo написа:
evans написа:...

Това си е негов проблем защо не е учил и не мисля,че трябва да гледаш в чуждата паничка...гледай ти да си добре и не го мисли него...ще сме си в задния двор на европа докато не се отучим от тази типична българщина...

Батка ще сме в задния двор на ЕВвропа докато разсъждаваме всички по твоя начин - "Не е важно аз да съм добре а комшията да е зле".
По въпроса : Аз съм учител от скоро.Учил съм 5 години, работил съм 4 години за да се издържам барман.В момента чисто взимам 260лв. ПЪЛНА ПОДИГРАВКА.Който си мисли че да си даскал си бараш пишката по цел ден и не се занимаваш с нищо нека да дойде ше се разменим за 1 седмица и пак ше си говорим.
Не омаловажавам труда на никой.Не казвам че като съм учил трябва да взимам повече от друг който не е.Това си е политика на "държавата".
Много се извинявам ама един рейсаджия да взима 700лв а хората залягали над книгите с години да взимат 250-300лв на тва аз му викам подигравка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 16 Май 2007, 12:55

BarniPPP написа:
///MapTo написа:
evans написа:...

Това си е негов проблем защо не е учил и не мисля,че трябва да гледаш в чуждата паничка...гледай ти да си добре и не го мисли него...ще сме си в задния двор на европа докато не се отучим от тази типична българщина...

Батка ще сме в задния двор на ЕВвропа докато разсъждаваме всички по твоя начин - "Не е важно аз да съм добре а комшията да е зле".
По въпроса : Аз съм учител от скоро.Учил съм 5 години, работил съм 4 години за да се издържам барман.В момента чисто взимам 260лв. ПЪЛНА ПОДИГРАВКА.Който си мисли че да си даскал си бараш пишката по цел ден и не се занимаваш с нищо нека да дойде ше се разменим за 1 седмица и пак ше си говорим.
Не омаловажавам труда на никой.Не казвам че като съм учил трябва да взимам повече от друг който не е.Това си е политика на "държавата".
Много се извинявам ама един рейсаджия да взима 700лв а хората залягали над книгите с години да взимат 250-300лв на тва аз му викам подигравка.

Да, ама все от някъде трябва да се почне нали така?! Естествено, че не може да взимаш 260 лева а те 700, просто на всички заплатите са малки това е! Днес, с 1000 лева заплата, па не мога да се оправа като хората!
_!_

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 16 Май 2007, 12:58

anica banica написа:Колеги, вие сериозно ли...?

Някой от вас Конституцията на РБ чел ли е? Известно ли му е на някой, че стачката е законово регламентиран начин за уреждане на трудово-правни отношения?

Свидетел съм била и на стачка на транспортните работници във Франция отпреди няколко години, която продължи не ден, а месец. И не на градския транспорт, а на всичкия.

Знам си правата доста добре.Както и предполагам повечето образовани хора (ако има все още останали такива в тая пародия на държава).Питам аз като се вдигнат всички учители на стачка какво ше стане?Кой го е еня че учителите стачкуват аджеба?Децата ли, че няма да учат,родителите ли,че няма с какво да се превозят или кой?Посочете ми един който ще бъде засегнат от тая стачка че да има за какво да стачкуваме ние?Както се досещате сигурно съм учител.В Европейските държави стачкуват работниците в транспорта и другите професии,които не изискват някаква специална диплома,но може ли да направиш връзката между заплатата на един учител във Франция и шофьор там?И после да ги сравниш тея показатели с нашата "мила родина"!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 16 Май 2007, 13:10

Space написа:
BarniPPP написа:

Да, ама все от някъде трябва да се почне нали така?! Естествено, че не може да взимаш 260 лева а те 700, просто на всички заплатите са малки това е! Днес, с 1000 лева заплата, па не мога да се оправа като хората!

Напълно съм съгласен, че трябва да се почне от някъде.Просто не мисля, че е правилно да се почва от там.Защото по тоя начин след 5 год примерно шофьора ше зима 1200-1500лв учитела, лекара, социалния работник и т.н.-500-800лв.Как мислиш дали в БГ ше останат много хора с висше образование?Аз в момента също търся начин да изчезвам в чужбина.И много млади хора с образование ще го направят също
(споменавам шофьорите,защото е най-пресен пример за неравноправието в тая БГ,иначе нямам нищо против тях.Дори им свалям шапка че се опълчиха)
А това,че с 1000лв не можеш се оправи - колкото взимаш толкова харчиш.
Имаше някав пост, че лекарите зимат подкупи.Сестра ми е лекарка.На 30 год и мога с чиста съвест да кажа,че е най-упорития и честен човек който познавам.В момента все още учи(специализация),а е почнала висшето си на 18г.Заплатата и е 500лв.Това с подкупите го има, но не е така както го представяте.Напълно незапознати сте.Мога на дълго и широко да обяснявам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kenslay » 16 Май 2007, 17:30

Ако не бяха тия клинични пътеки сестра ти щеше на 500 лева да си остане.След като вземе специалност нещата ще се попроменят :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 16 Май 2007, 19:08

Kenslay написа:Ако не бяха тия клинични пътеки сестра ти щеше на 500 лева да си остане.След като вземе специалност нещата ще се попроменят :)

Не човече тя си остава на 500 поради причината,че мнооогото здравнонеосигурени няма как да ги върнат, защото това е равно на убийство(макар 4е са си в правото да не го лекуват) и по тоя начин те се вътрят себе си.Вадят от собствения си джоб за да лекуват някой си без осигуровки.Няма такава безмислица никъде другаде освен в БГ.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 16 Май 2007, 21:14

Много са ми интересни такива изказвания "То шофьор можеш да станеш с 8ми клас" Ами станете и изкарвайте по 800лв щом толкова много ви се виждат. А и едно е да станеш а друго по цял ден да въртиш геврека по улиците на София - това си е работата за която им се плаща. А и не е казано че колкото по учен е някой толкова трябва да е по богат. Ето ви една реч на Лари Елсън шеф на Оракъл пред завършващите образованието си в Йел, за който разбира английски. Твърди се че това е измислено за майтап но дори и така да е си е недалеко от истината :)
This is the speech that Larry Ellison (Oracle CEO) gave at Yale University to the graduating class of 2000 last month and he was ushered off the Stage because of it: "Graduates of Yale University, I apologize if you have endured this type of prologue before, but I want you to do something for me. Please, take a good look around you. Look at the classmate on your left. Look at the classmate on your right. Now, consider this: five years from now, 10 years from now, even thirty years from now, odds are the person on your left is going to be a loser. The person on your right, meanwhile, will also be a loser. And you, in the middle? What can you expect? Loser. Loserhood. Loser Cum Laude. In fact, as I look out before me today, I don't see a thousand hopes for a bright tomorrow. I don't see a thousand future leaders in a thousand industries. I see a thousand losers. You're upset. That's understandable. After all, how can I,Lawrence "Larry" Ellison, college dropout, have the audacity to spout such heresy to the graduating class of one of the nation's most prestigious institutions? I'll tell you why. Because I, Lawrence "Larry" Ellison, second richest man on the planet, am college dropout, and you are not. Because Bill Gates, richest man on the planet-for now anyway-is a college dropout, and you are not. Because Paul Allen, the third richest man on the planet, dropped out of college, and you did not. And for good measure, because Michael Dell, No.9 on the list and moving up fast, is a college dropout, and you, yet again, are not. Hmm ... you're very upset. That's understandable. So let me stroke your Egos for a moment by pointing out, quite sincerely, that your diplomas were not attained in vain. Most of you, I imagine, have spent four to five years here, and in many ways what you've learned and endured will serve you well in the years ahead. You've established good work habits. You've established a network of people that will help you down the road. And you've established what will be lifelong relationships with the word "therapy." All that of is good. For in truth, you will need that network. You will need those strong work habits. You will need that therapy. You will need them because you didn't drop out, and so you will never be among the richest people in the world. Oh sure, you may, perhaps, work your way up to #10 or #11, like Steve Ballmer. But then, I don't have to tell you who he really works for, do I? And for the record, he dropped out of grad school. Bit of a latebloomer. Finally, I realize that many of you, and hopefully by now most of you, Are wondering, "Is there anything I can do? Is there any hope for me at all? Actually, no. It's too late. You've absorbed too much, think you know too much. You're not 9 anymore. You have a built-in cap,and I'm not referring to the mortarboards on your heads. Hmm ... you're really very upset. That's understandable. So perhaps this Could be a good time to bring up the silver lining. Not for you, Class of '00. You are a write-off, so I'll let you slink off to your pathetic $200,000-a-year jobs, where your checks will be signed by former Classmates who dropped out two years ago. Instead, I want to give hope to any underclassmen here today. I say to you, and I can't stress this enough: leave. Pack your things and your ideas and don't come back. Drop out. Start up. For I can tell you that a cap and gown will keep you down just as surely as these security guards dragging me off this stage are keeping me down..." (At this point The Oracle CEO was ushered off stage.)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kenslay » 16 Май 2007, 22:29

Ми пич, дай тогава сички да се чупим от даскало след основно образувание!

Начи виж кво, може да станеш шофьор и да си въртиш геврека по улиците и да е отговорна задача, обаче може и строител да станеш - пак е отговорна задачата и пак е рискова и стресова.

Не, 800 лева не ми се виждат никак много, просот ги съпоставям със заплататие на другите хора.

Има голяма разлика между трите неща - да си умен, да си образован и да си богат и е вярно, че невинаги са свързани, но в повечето случаи (при нормални обстоятелства) квалифицираният труд се заплаща по-добре.

И този пример за Лари Олсен... Ми и аз да имах банкова сметка като неговата, бих се изгаврил с всеки който не ме кефи и по всяко време, просто щото мога да си го позволя и няма кой да ми каже нищо.Тва е работата на шефчетата - да мачкат подчинените си :)

Между другото тая вечер видях няква уникална реклама по ТВ-то за някакви кренвнвирши, някой сеща ли се за фирмата?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 19 Май 2007, 1:54

Знаех си аз...

Да бъде отпуснат безлихвен заем от 500 000 лв. (..., Държавна заповед!!!) за заплати на протестиращите шофьори от пловдивската общинска фирма "Градски транспорт" гласуваха съветниците на своя сесия късно вечерта в четвъртък. С парите ще бъдат изплатени половината от осемте дължими възнаграждения на протестиращите. Препоръката!!!! към "Градски транспорт" ЕдноличноАД е да намери средства за януарските заплати от собствени приходи.

(Сега сме май 2007 г.) Съветниците се притесниха за местата си!

Новият собственик Ангел Батаклиев, управител на "Транс сити", се ангажира да изплати и останалите задължения към персонала в рамките на 4 месеца.

Демек до Септември 2007 г. да плати Януарските заплати и след това...

Бахти!!!

Шофьорите са категорични, че няма да се върнат на работа, докато не получат реално парите си. Това се очаква да стане най-рано във вторник. Така на практика градът ще остане без общински транспорт утре, когато са изборите за европейски депутати. По време на сесията Надзорният съвет на пловдивската агенция за приватизация единодушно одобри предварителния договор за продажба на 67% от акциите на "Градски транспорт" на купувача "Транс сити".

Иде реч, за Пловдив, не за София!

Може ли, да купиш Пловдивския авто-транспорт за града, и да нямаш пари, да изплащаш заплатите на Шофьорите?.. Явно може, и... то с протекции!

Айде, взехме да се повтаряме в тази държава...

Купуваме си фирми, но нямаме пари, за заплати на персонала, камо ли за инвестиции в нещо ново, или за осигуровки..... Но сме препрали парите на една купчина от власт имащите... Разсрел за такива (ще ме прощавате)

Егати, ииииииииииииии, корупционната схема за пране на партийни пари!!! Майната им на ДПС, СДС, ДСП, БСП и прочие... Не се шегувам, част съм от такъв холдинг, дето налива пари в покупка на нови и нови фирми, но за заплати и инвестиции - Забравете!!! Пари - няма!!!

Но с помоща на Общини, Партии и други визшестоящи си издействант - Безлихвени схеми за кредити, и то за какво - За заплати!

А приходите ще ги делят с правителства и общини.. Де, тая крива нива? А?

Било 16% корупционната практика в ЕС, а ние сме били едва на 10% :mhihi: ... значи имаме да наваксваме, още цели 6% (в новините го съобщиха), а що не направо 20%, поне да е кръгло число? Така разсъждава българина . бизнесмен, с протекции от Партийте... Кво му плащаш?
Да караш Peugeot е страст!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата