Мамалигите...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Гост
Аватар

Мамалигите...

Мнение от Гост » 14 Май 2007, 12:39

Ако некой ви каже ,че румънците са по-напред от нас.....!!! Доообреее.....ма да не казват на никой! Щот тва е голема тайна!Даже мисля ,че го крият и от тях!
В петък ходих до Румъния-Букурещ и отделно я минах напряко до Крайова! Мога да ви кажа ,че са си мноооого назад от нас! ... И в големите градове и в малките села! Верно-не са същите цигани от преди 15-20г ,ма са си се назад! И не знам кой пуска тия слухове,че били дръпнали напред,ма аз тва не го видех!Бях в голяма фирма-представителство на немски производител,минах и през най-забутаните села и през най-богатия квартал на столицата-е ми не са....напред! Ако техните богаташи додат в Бояна и Симеоново ше им паднат шапките,а пък средната ръка са си с Дачийки и Ренде-Клио и магазините са гола-вода!
Така че не вервайте на телевизионните пропаганди! ;)
А! и по повод карането в БГ! Там ако видите как се задминава в дясната лента за аварирали на магистрала....!!!! От там потока от коли и скоростта е по-висока от най-лявата! А в града са като бесни комари-щъкат насекъде,карат по отделните трамвайни релси и то почти всички! На околовръстното има 3 "допълнителни" колони по тревата и до влаковата линия за изпреварване!Ние сме си направо за пример с наще нарушения! Само дето не се нервират и не се карат-засичат се ,ма си махат и тва е сичко! За такива нарушения ние тука ша са избием на мига да се тепаме!

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Мамалигите...

Мнение от zAcK » 14 Май 2007, 13:34

SKISA написа:.....

Луд ли си бре :kuku:
100% взимат много по-големи заплати от нас. Знам го защото имаме офис в Румъния :help:
Не знам какво си видял ама ти казвам, че печелят много повече от нас :help:
И освен това като в Драгелевци е готино не значи, че България е ОК.
Точно обратното. Значи че има много хора, които са откраднали много пари.
А икономиката на държата ни е яко зле :help:
Само виж на какъв език са преведени повечето телевизии (румънски) и ще ти стане ясно :help:
Напред са и още как. Бил съм няколко пъти Румъния и съм сигурен. А в северна Румъния ходи ли да видиш какъв е рай. Европа батко. Тия села тука до БГ не ги гледай. Те щото са до нас затова са толкова зле :help: :help: :help:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: усмихнат
Мечтае да кара: совалка

Мнение от texudo » 14 Май 2007, 13:35

Напълно си прав колега не са по-напред в никакъв случай,само с престъпноста са по добре(имам предвид,че нямат организирана като при нас само джепчий),а колкото до карането на магистралата съм виждал каруца да изпреварва каруца в 1 през ноща и беше голям смях когато фенерите от 1 станаха 2 и малкия чеушеско набиваше камшици на кончето да дръпне колегата с др.каруца. И ако някой си мисли,че в БГ карат ужасно нека иде до съседна Турция да види за какво става дума.
"Наслаждавай се на малките неща,осбено на половия си орган.Големите проблеми тръгват от малките работи..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 14 Май 2007, 13:41

Ако ни бяха читави политиците да сме дръпнали малигарите много напред отдавна , но уви .............

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 14 Май 2007, 13:41

не знам кви заплати получават,ма гледам кво си купуват с тях!
северните градове може и да са по-добре,ма там живеят много немци!
а не съм гледал само селата отсам ,а и Букурещ!!! и не знам кой колко е крал,ма техните крадци явно са по-зле от наще! щот къщите на техните крадци са по-скапани от къщите на наще....!!!
и говорим за Симеоново ,щото аз гледах квартал до Букурещ/Пипера се казва/ -в провинцията са още по-зле от наще села!
тва видях-тва казвам....! ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 14 Май 2007, 13:48

Ми явно хората са по-умни - вместо да купуват коли с изкараните пари си купуват други неща ;)
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 14 Май 2007, 13:54

MaXimal написа:Ми явно хората са по-умни - вместо да купуват коли с изкараните пари си купуват други неща ;)

Ми явно-не! Щот щом къщи не могат да си напраат като хората -не знам за кво требва да си харчат парите!?!? ....за мамалига и сирене!!??

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 14 Май 2007, 14:14

То това дето е по добре не винаги се вижда.

Хората може да живеят по скромно ама банковите сметки да са им по дебели и да си живеят по спокойно. Това не може ей така да се види.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 14 Май 2007, 15:01

е за кво ти е пълна сметка ,кат не харчиш да живееш добре!
не казвам ,че треа сичко да е Майбахи и Поршета,ма нали тия пари са за тва-да се харчат!поне да ти гот и прилично удобно! иначе ако искат може и дюшеците да си пълнат с тия леи...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 14 Май 2007, 15:01

WeiSTD написа:То това дето е по добре не винаги се вижда.

Хората може да живеят по скромно ама банковите сметки да са им по дебели и да си живеят по спокойно. Това не може ей така да се види.

дам прав си
тука ако не се покажеш колко ти е голема оная ралта начи си мизерник
типично българско мислене
там мое да си имат осиурен живот до края и да си карат дачиикте ... пак ние си купуваме БМВта и после .. ама къде е най евтино .. ама некоя част 2 ръка ... тфа май му се вика келешлък или комплекси знам ли ...
Изображение

T.N.T. for the brain
Аватар
Кара: Слънцето да се мръщи!!!

Мнение от PeBuLs » 14 Май 2007, 15:04

Из: "HardwareBG форум"
Наистина по Румънските пътищата почти липсват автомобили, различни от “Лада”, “Трабант” или мръсни камиони, целите покрити в черен прах. Пустите села с недовършени къщи и лакомията на митничарите и полицаите, могат да шокират всеки румънец, сблъскал дори за малко с мизерията, беднотията и рушветите в собствената си страна. Но въпросът, който си задават голяма част от нашите сънародници е: Защо българите си мислят, че са ни задминали по пътя към Европа? “Трябва да се опитаме да съдим обективно. Наистина България е по-малка и по-бедна от Румъния и това се вижда и в статистиките, и с просто око.

Но най-добре за живота на българина говорят статистиките. Например за продажбите на нови автомобили, при нас те са 180 000, а при тях - 20 000 (съотнесено към населението, при нас е три пъти повече, отколкото при тях). Или статистиките за завършените жилищни сгради през изминалата година - 30 000 в Румъния, за общи 21 800 000 живущи, съответно на 6 300 в България, за 7 800 000 живущи. Една проста сметка показва, че за да бъдат на нашето ниво, съседите ни трябва да построят 10 900 жилищни сгради.

И наличието на модерни форми за търговия е ясен показател за нивото на развитие на една страна. За сравнение, в областта на cash & carry, в Румъния до момента бяха отворени 28 супермаркета (21 магазина “Метро” и 7 магазина “Селгрос”), а в България, страна с приблизително три пъти по-малко жители от нашата, има само 7 супермаркета “Метро”. В София, град с население от 1,2 милиона души, има само един-единствен такъв магазин, а в Констанца и Брашов, градове с по четири пъти по-малобройно население, съществуват по два. Нещо повече, в България не съществува нито един хипермаркет (в Румъния има пет такива),а един mall е в строеж (на север от река Дунав вече “работят” шест, а на два им предстои откриване).

Стигнах и до степента на осведомяване. Така според Националния статистически институт в София, в края на 2003 г. около 300 000 компютъра е имало в домакинствата, фирмите и институциите в България. Министерството на комуникациите и информационните технологии в Букурещ обяви, че за същата година в Румъния е имало 2,1 милиона компютъра.

Не на последно място е и официалната статистика на престъпността, от около 1 000 нарушения на 100 000 граждани в Румъния, съответно в България, на същия брой граждани те са 4 000!

:shock: :shock: :shock:

тва дето е невидимо за очите ...е видимо за статистиките....

:winky:
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 14 Май 2007, 15:09

bam-bam написа:
WeiSTD написа:То това дето е по добре не винаги се вижда.

дам прав си
тука ако не се покажеш колко ти е голема оная ралта начи си мизерник
типично българско мислене
там мое да си имат осиурен живот до края и да си карат дачиикте ... пак ние си купуваме БМВта и после .. ама къде е най евтино .. ама некоя част 2 ръка ... тфа май му се вика келешлък или комплекси знам ли ...

Ти да не си американец ,бе колега!? ;)
Говорим за различни неща! Да имаш 150 000 евра в сметка и да караш Дачия и да живееш в 50 квадрата според мен е тъпня!
Не казвам ,че е правилно да си с 20 000 и да караш кола за 15 000! и тав е тъпо! но стандарта на една страна си личи и по колите и по къщите ,в които живеят! и по пътищата и по магазините!
не знам къде са се скрили тия богати румънци,но аз минах 1200км там и не ги видех!
ако осигуряване на живота означава да имаш пари ,но да си ги стискаш и да не смееш да барнеш от тех-тогава да! може и да са по-напред от нас ,щото аз чак сметките не съм им видел!
П.С. и 80% от покривите им/дори на новостроящите се къщи/ са с ламарина! тия за керемиди не са ли чували....
Последна промяна Гост на 14 Май 2007, 15:13, променена общо 1 път

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Май 2007, 15:12

А може би пият и ядът повече от нас,ма не ми се верва :mhihi:
Не съм ходил ма след два месеца мисля да мина от там :roll:
Я кажете как са им пътищата нагоре за към унгария добре ли е?
Или да си пердаша през сръбско :?:

П.П. Пебълс нема такъв подпис :mhihi:
Последна промяна vld на 14 Май 2007, 15:13, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 14 Май 2007, 15:13

приятел аз понеже живея наблизо, има няма 60км от Букурещ, не мисля 4е си прав! пътищата им са БЕЗ ДУПКИ, навсякаде с по 2 платна,малкото участъци които нямат 2 платна сега ги правят и повярвайми доста бъро работят не като нас :uups:
в Букурещ многооооо рядко попадам в задръстване,което в софия е всеидневно!
полицайте са любезни,90% от тях знаят английски ...готови са винаги да помогнат - спряха движението за да мога да направя обратен завой оти се бях обаркал и тръгнал в грешна посока :mhihi: :mhihi:
получават по-големи зплати! стандарта им е по висок ... да карат дачия и рено клио но също така и други лъскави коли...ако си забелязал колите които карат са модел 2000г и нагоре...
много добре развит туризъм тоест всяко нещо от което могат да се изкарат пари са го преварнали в туристи4еса атракция ....
пример замъкът на Дракула - съвсем не е замъкът на дракула това,просто един замък в ловните му полета кадето е спал една единствена ве4ер ..оба4е поддържано и направено ... а ние имаме супер много туристи4ески обекти които просто не са поддаржани и в тази гледна точка неумем да вземем парите на туристите :mhihi:
така 4е колега незнам какво си видял,казвам аз какво съм видял ...все пак смея да твърдя 4е по-4ести4ко от теб пътувам до Румъния ...
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 14 Май 2007, 15:19

vld написа:А може би пият и ядът повече от нас,ма не ми се верва :mhihi:
Не съм ходил ма след два месеца мисля да мина от там :roll:
Я кажете как са им пътищата нагоре за към унгария добре ли е?
Или да си пердаша през сръбско :?:

П.П. Пебълс нема такъв подпис :mhihi:

За Унгария си мини през сръбско! Не ти требва тоя цирк през Румъния! Имат хасфалт на пътя,ма са тесни и много завои!Не може да се кара бързо!
Пази се само от сръбските ченгета-другото е екстра път!Разликата от зелената карта се избива от по-късия път!

Следваща

Назад към Извън Темата