Багаж в самолета

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Багаж в самолета

Мнение от vicho » 13 Май 2007, 18:19

Става въпрос за Товарния, какво може и какво не може да се носи в него. Дезодоранти, парфюми, четки, пасти за зъби, ножчета за бръснене и т.н.?!
Има ли някакви ограничения за тея предмети, т.е. тоалетните такива? Който е пътувал, моля да напише.

п.с. в сайта на air.bg нищо не пише ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 13 Май 2007, 18:22

в тоя дето го качваш за багаж (демек в багажното)може имаш квото искаш
освен местни и млечни продукти
а и алкохол само определено количество ..., което не помня

п.с.
освен ако не пътуваш за някоя страна в която има спец. правила
Последна промяна Sharo на 13 Май 2007, 18:26, променена общо 2 пъти
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 13 Май 2007, 18:23

В товарният багаж може да сложиж всичко ... гледаи в ръчният да няма такива неща :) приятен полет :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 13 Май 2007, 18:24

Терзийски написа:В товарният багаж може да сложиж всичко ... гледаи в ръчният да няма такива неща :) приятен полет :lol:

Благодаря Ви и на двамата за експресния отговор и за пожеланията. ;)

и още нещо, че пропуснах

Колко чанти/сакове, мога да сложа в Товарното? :roll:
Последна промяна vicho на 13 Май 2007, 18:34, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 13 Май 2007, 18:33

Като изключим скенера за сигурност, чекираният ти багаж подлежи само на митнически разпоредби, т.е. единствените забранени (или обмитяеми) неща са от типа на оръжие, антики, храни, алкохол и цигари в големи количества и подобни.
Съвет - не си оставяй там лаптопи, фотоапарати и др. ценности.

За козметиката и самобръсначката си свиркаш.
Не си й помисляй обаче да си ги туриш в ръчния :) Даже запалка и паста за зъби не дават, гадовете параноични 8)

Разрешеният багаж в рамките на континента е 1 x 20 кг, има и некво ограничение за размер в сантиметри, стандартните куфари и сакове си фитват без проблеми.
You will find adventure
or the adventure will find you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 13 Май 2007, 18:42

препоръчвам ти да си заключиш багажа,защото го подмятат и има опастност да се отвори,и всичко да се изсипе.Аз си взех малки катинарчета и съм спокоен вече,просто избягвай да слагаш чупливи работи,документи и мангизи,само в личния.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 13 Май 2007, 18:50

по скоро си го фолирай... (на новия терминал до преди месец още неможеше, само на стария)

а страното е запаклите ..
в англия ти дават САМО 1 запалка да качииш ...
в което не виждам смисъл тогава, защо да не моцже течности .. то аз ако ще нося зеивоопасни неща запалката си е идеално място ... зипото особено
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 13 Май 2007, 18:50

В тоя ред на мисли, последно като летях по нова година от стария терминал на летище София за 5 лева опаковаха куфарите допълнително в найлонови пликове за по-голяма сигурност. Аз лично си го опаковах, поне като пристигнах накрая си бях сигурен, че никой не го е отварял и базикал, щото малките катинарчета не са гаранция...
Последна промяна eraziel на 13 Май 2007, 19:02, променена общо 1 път
In Ban We Trust!

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:

Мнение от Терзийски » 13 Май 2007, 18:55

Sharo написа:а и алкохол само определено количество ...,

Често съм по Испания и да ти кажа Ракия, Цигари, Вафли и пръчки салам няма проблем ... колко съм носил на там :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 13 Май 2007, 18:57

Терзийски написа:
Sharo написа:а и алкохол само определено количество ...,

Често съм по Испания и да ти кажа Ракия, Цигари, Вафли и пръчки салам няма проблем ... колко съм носил на там :mhihi: :mhihi: :mhihi:

е сега, че не са те хванали си е техен проблем .. аз казвам само по правилник как е ...

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар

Мнение от Терзийски » 13 Май 2007, 19:00

Като се вземе предвид през какви скенери минава всеки един пътник също и багажа не мисля, че не са видяли домашната сливовица... :mhihi:

Е53 Фанатик
Аватар
Кара: xDrive

Мнение от BMW-X5 » 14 Май 2007, 0:40

vicho написа:...

Къде ще ходиш ве ахмак ?
Да ми пратиш картичка :winky:

anica banica написа:Разрешеният багаж в рамките на континента е 1 x 20 кг, има и некво ограничение за размер в сантиметри, стандартните куфари и сакове си фитват без проблеми.

Няма да забравя като се прибирах сам от Франция на летището вече минавам за чекиране на багажа и куфара ми беше точно 19,5кг. и ако беше с малко отгоре ,както бях свършил еврото щях да изпадна в доста неловка ситуация... :uups: :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 14 Май 2007, 0:41

BMW-X5 написа:
vicho написа:...

Къде ще ходиш ве ахмак ?
Да ми пратиш картичка :winky:

anica banica написа:Разрешеният багаж в рамките на континента е 1 x 20 кг, има и некво ограничение за размер в сантиметри, стандартните куфари и сакове си фитват без проблеми.

Няма да забравя като се прибирах сам от Франция на летището вече минавам за чекиране на багажа и куфара ми беше точно 19,5кг. и ако беше с малко отгоре ,както бях свършил еврото щях да изпадна в доста неловка ситуация... :uups: :roll:

у Щатско...
дай адрес на ЛС :P
:ok: :have one:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 14 Май 2007, 0:45

ти отам пак ще пишеш...и да не караш пак слетни гуми в снега ей :mhihi: :mhihi: че там лоши глоби има май :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 14 Май 2007, 1:20

Щом ке одиш през голямата вода, допустимия багаж е повече. Влез в страницата на компанията, с която летиш, там всичко е описано. Ако летиш с бг-авиолиния до някъде (Лондон или Париж) и после с друга до Хамериката, погледни страницата на чуждата. Ограниченията за презокеанските полети са по-строги заради 11-ти септември. Та провери страницата. Преди бяха разрешени 2х30кг за чекиране и 1х10 за ръчен. Сега май са го променили, най-вероятно са намалили килограмите.
Страницата е пътят към знанието :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата