как може такава наглост
Модератор: Общи модератори
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
© написа:и аз съм за 1000 лв заплата на шофьорите, но вие готови ли сте за например 2лв билет?
Пък и нали се сещате какво ще стане ако градския транспорт стане скъп в комбинация с супер евтините коли втора-употреба.... СОФИЯ ЩЕ БЛОКИРА

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Според мен летвата трябва да се вдигне на 500лева и нагоре.Всичко останало е почти на ръба на оцеляването.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
© написа:и аз съм за 1000 лв заплата на шофьорите, но вие готови ли сте за например 2лв билет?
Не е нужно да е 2 лева- и сегашната цена стига, само всички да са с билети...
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
едва ли това са високи заплати за подобен бранш, защото всеки шофьор на автобус би могъл да ходи да кара тир зад граница ид а взима значително повече от 750лв, може би не давам правилното сравнение но е така.
иначе подкрепям това че неможе да увеличават заплатите ссамо на хората които могат да блокират града или нещо подобно!
иначе подкрепям това че неможе да увеличават заплатите ссамо на хората които могат да блокират града или нещо подобно!

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
абе увеличиха ги ма още се мръщят .... сега искат и една година трудов стаж да им се признва за 3/ 1 категория/ тоест да са като полицаите и пенсионерите ....
жалко че по закон докторите немогат да ста4куват .... тогава да видим как стои един лекар за 350лв в спешно отделение, на какъв стрес е подложен лекаря като му докарат някои размазан от катастрофа и се 4уди как да го стабилизира,да го вкара в операционна ....да му спаси живота. решенията които вема трябва да са адекватни и бързи ,от него зависи 4овешки живот....
но явно работата на шофьор от градския транспорт на София е къде къде по отговорна и изпълена с напрежение та затова на него му се полагат 1000лв а на лекърят от който пряко зависи дали ще живееш му стигат 350лв ....
така като се замисля маи нема голям смисъл да си лекар ,инженер....висшист с една дума.... като може да искараш едни курсове за 2 мееца и да вземаш 2-3 пъти по-висока залата
е***м ти страната скапана
жалко че по закон докторите немогат да ста4куват .... тогава да видим как стои един лекар за 350лв в спешно отделение, на какъв стрес е подложен лекаря като му докарат някои размазан от катастрофа и се 4уди как да го стабилизира,да го вкара в операционна ....да му спаси живота. решенията които вема трябва да са адекватни и бързи ,от него зависи 4овешки живот....
но явно работата на шофьор от градския транспорт на София е къде къде по отговорна и изпълена с напрежение та затова на него му се полагат 1000лв а на лекърят от който пряко зависи дали ще живееш му стигат 350лв ....
така като се замисля маи нема голям смисъл да си лекар ,инженер....висшист с една дума.... като може да искараш едни курсове за 2 мееца и да вземаш 2-3 пъти по-висока залата

е***м ти страната скапана
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
не съм изчел всички мнения, но повечето спорове се водят в грешна посока.
просто няма какво да сравнявате че получавали повече от вишисти, тъй като за работата им и цените на пазара, това си е нормална заплата. какъв апартамент и кола ще си вземеш със 700 лева, за които бачкаш яко смени? какво като не се иска мозък, има отговорност.
оттук нататък:
съвсем отделен е въпроса, колко ЗЛЕ е платена квалифицираната работа изискваща висше образование в България. сега като има масово идиоти завършили психология или туризъм примерно (че и с преписване и/или плащане) и са навити за 1000 лева да програмират като луди (че и самоуки и неразбиращи да се обучават), понеже иначе с психологията ще му дават 300 като стажант, и подбиват цените, това не значи че някой завършил по специалността с 20 пъти повече знания е длъжен да работи за 1000 лева. затова и можещите отиват в чужбина, или работят за чужди фирми.
съответно ясно че ще сме зле, целия ни труд отива за чужди инвеститори, а тука не остава нищо - или някви мръвки данъци дето отиват по вили и яхти. да се оправят, според мен хич няма да е скоро.
а оплакващите се от стачката - някой да ви е спрял да сте квалифицирани и да ви оценят в чужда фирма или в чужбина, че се хвърляте на исканията на шофьорите?? ми организирате се и имате искания. Ей в една Унгария минималната заплата е 200 евро, ама за вишист е 400 евро оп закон - квото и да е висше, с цел избягване заплати под масата, но е и от полза.
и последен въпрос - щяхте ли да забележите изобщо исканията им, ако не правеха стачка с която да ви позасегнат и да им обърнете внимание? едва ли. управляващите - също. къде е проблема тогава - могат, правят.
евалата от мен.
просто няма какво да сравнявате че получавали повече от вишисти, тъй като за работата им и цените на пазара, това си е нормална заплата. какъв апартамент и кола ще си вземеш със 700 лева, за които бачкаш яко смени? какво като не се иска мозък, има отговорност.
оттук нататък:
съвсем отделен е въпроса, колко ЗЛЕ е платена квалифицираната работа изискваща висше образование в България. сега като има масово идиоти завършили психология или туризъм примерно (че и с преписване и/или плащане) и са навити за 1000 лева да програмират като луди (че и самоуки и неразбиращи да се обучават), понеже иначе с психологията ще му дават 300 като стажант, и подбиват цените, това не значи че някой завършил по специалността с 20 пъти повече знания е длъжен да работи за 1000 лева. затова и можещите отиват в чужбина, или работят за чужди фирми.
съответно ясно че ще сме зле, целия ни труд отива за чужди инвеститори, а тука не остава нищо - или някви мръвки данъци дето отиват по вили и яхти. да се оправят, според мен хич няма да е скоро.
а оплакващите се от стачката - някой да ви е спрял да сте квалифицирани и да ви оценят в чужда фирма или в чужбина, че се хвърляте на исканията на шофьорите?? ми организирате се и имате искания. Ей в една Унгария минималната заплата е 200 евро, ама за вишист е 400 евро оп закон - квото и да е висше, с цел избягване заплати под масата, но е и от полза.
и последен въпрос - щяхте ли да забележите изобщо исканията им, ако не правеха стачка с която да ви позасегнат и да им обърнете внимание? едва ли. управляващите - също. къде е проблема тогава - могат, правят.
евалата от мен.
BMW_325 TDS написа:Аз мсиля , че щофиорите са напълно прави да искат по - голями заплати !!!!!! Това не е лесна професия ( Особено в София ) . Може и основно да нямат , това нас какво ни бърка ??? Аз се много се дразня на изказвания от сорта на ( учил съм 5 или 10 години , не може да взимат повече от мен някакви си шофиори ). Па кой ви е карал да учите???? Научете са да работите !!!!!!! Аз съм 100 % зад шоферите !!!!

Scouser написа:Проблема не е че шофьорите искат толкова пари. Проблема е че образованите хора получават толкова малко. Във всяка нормална държава, ако си учил и завършил ще изкарваш нормални пари за да живееш като бял човек. Затова има толкова много хора дето бягат от БГ.
Ма па те и тея учените май нещо станаха много.То за тва са им малко парите,че не останаха прости за експлоатиране.
t0sh написа:могат, правят.
евалата от мен.
изместват се нещата ... републиканският бюджет щял да отдели еди колко си лева ... от къде ще ги отдели? от другите които не могат да стачкуват така показно
и ще ни сложат още данъци
честно казано в момента чувствам държавата като най-големият ми враг във всичко, което правя. Само смуче и раздава наляво и надясно ... да не говорим колко крадът директно от нея
ти плащай данъци
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
© написа:t0sh написа:могат, правят.
евалата от мен.
изместват се нещата ... републиканският бюджет щял да отдели еди колко си лева ... от къде ще ги отдели? от другите които не могат да стачкуват така показно
честно казано в момента чувствам държавата като най-големият ми враг във всичко, което правя. Само смуче и раздава наляво и надясно ... да не говорим колко крадът директно от нея
ти плащай данъци
ще ни сложат данъци, защото големи проценти отиват в лични интереси и сметки. а и така и така се чудят откъде да взимат повече пари - та шоферите грам не са виновни за положението на никой
© написа:изместват се нещата ... републиканският бюджет щял да отдели еди колко си лева ... от къде ще ги отдели? от другите които не могат да стачкуват така показно
ти плащай данъци
О, да да! Тука съм аз! И то с 2 ръце

П.С. Ма вие па не гласувайте

_!_