Странен проблем с централното заключване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- avox76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '95, 320i, Touring
Странен проблем с централното заключване
Колата я имам от около месец - BMW 320I '95 e36. За проблема разбрах ден след покупката, естествено продавача го беше спестил...
Като цяло централното работи, с изключение на предна дясна врата и капака на резервоара. По-интересното в случая е, че капачката на резервоара се отключва чрез централното, но не се заключва, т.е. при всяко отключване на колата капачката остава отключена. Измерих тока който идва на клемата при отключване/заключване и установих, че ток се подава само на отключване, т.е. машинката работи. Тъй като никак не е приятно след всяко заключване на колата да ходя ръчно да заключвам капачката на резервоара, откачих клемата и сега я отключвам и заключвам само на бензиностанциите...ръчно. Другата особеност е, че на вратата която централното нито отключва, нито заключва, когато се натисне или дръпне лоста за заключване/отключване се задейства централното на всички останали врати (в момента се сетих, че не съм пробвал дали заключва и капака на резервоара).
Според мен е нещо дребно (но досадно), ако някой е имал подобен проблем, ще бъда благодарен за съвети и препоръки :-)

Като цяло централното работи, с изключение на предна дясна врата и капака на резервоара. По-интересното в случая е, че капачката на резервоара се отключва чрез централното, но не се заключва, т.е. при всяко отключване на колата капачката остава отключена. Измерих тока който идва на клемата при отключване/заключване и установих, че ток се подава само на отключване, т.е. машинката работи. Тъй като никак не е приятно след всяко заключване на колата да ходя ръчно да заключвам капачката на резервоара, откачих клемата и сега я отключвам и заключвам само на бензиностанциите...ръчно. Другата особеност е, че на вратата която централното нито отключва, нито заключва, когато се натисне или дръпне лоста за заключване/отключване се задейства централното на всички останали врати (в момента се сетих, че не съм пробвал дали заключва и капака на резервоара).
Според мен е нещо дребно (но досадно), ако някой е имал подобен проблем, ще бъда благодарен за съвети и препоръки :-)
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Аз имам същия проблем с вратичката на резервоара и установих, че ако заключвам от багажника си работи без грешка но от вратите - не. Все още нямам решение на проблема и бих се радвал да намеря такова 

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- martoto
- младши ентусиаст
-
- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
- avox76
- кандидат ентусиаст
-
За капачката на резервоара кабелите със сигурност са здрави, тъй като се подава ток за отключване, но не и за заключване. Копчето на врата която не работи пък заключва и отключва всички други врати, но самата тя не се отключва и заключва от централното, което ме навежда на мисълта че и там кабелите са здрави. Според мен проблема е някъде в самото централно 

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Ами колега ако прочетеш 2 пъти внимателно какво си писал ще ти просветне гениалната мисъл че проблема ти е в бравата на дясната врата и по точно моторчето което за заключва и отключва а относно резарвоара се колебая защото просто не съм запознат с механизма но ми намирисва на прекъснат кабел
- avox76
- кандидат ентусиаст
-
Мението е доста дълго (за което се извинявам), но пак ще поясня, че кабела на капачката не е прекъснат. Ток се подава на отключване, а на заключване не. Мерих го с мултицет. На врата може и да е машинката, прав си. Като се замисля не работи нито на заключване, нито на отклюване.
Благодаря ! Ще сваля машинката и ще я тествам, дано да е от нея, че някъде прочетох, че блока за управление на централното е 400-600 лв.
Капака на резервоара не е болка за умиране, ще сипвам до дупка на заплата и така няма да се налага да го отключвам/заключвам често

Капака на резервоара не е болка за умиране, ще сипвам до дупка на заплата и така няма да се налага да го отключвам/заключвам често

- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
Някой откри ли действителния проблем със заключването на капачката на резервоара ? Явно е слабо място, или след определен срок се прецаква... И при мен вече само отключва, независимо дали от алармата или от вратата заключвам. Свалих машинката на ключалката, но не смея да я отворя да не я разваля съвсем.
stay tuned

- martoto
- младши ентусиаст
-
Проблема със заключването на резервоара наистина е масов, ама все още никой не е споделил как се решава...

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
На мен ми слагаха допълнително аларма, почти веднага констатирах този проблем.
Според момчетата причината е, че капачката на заключване не е вързана към централният компютър, а към вратите! Със вратите се отключва и заключва, но централното подава сигнал чрез компютъра и заключването на капачката"бега".
Казаха, че имат решение на проблема, но трябва да отворят вратата.
Още не съм имал време да ходя за да потвърдят думите си....
Според момчетата причината е, че капачката на заключване не е вързана към централният компютър, а към вратите! Със вратите се отключва и заключва, но централното подава сигнал чрез компютъра и заключването на капачката"бега".
Казаха, че имат решение на проблема, но трябва да отворят вратата.
Още не съм имал време да ходя за да потвърдят думите си....
Според мен колеги, проблема не е нито в бравата на дясната врата, нито пък в машинките на вратата или пък на капачката. Този проблем се е получил, когато е сложена алармата която управляава централното заключване на колата и причината е, че монтажника идея си е нямал как работи централното на колата и как може да го управлява. Решението е да отидете при човек на който му е ясно. Ако пък на някой му се занимава да си го оправи сам, няма никакъв проблем да му обясня подробно как става, само трябва да ми каже годината на колата
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Сега като се замисля и мойта оня ден видях, че не се заключва резервоара, но аз мисля да си го оставя така, щото на тдс- а ми писна да опъвам ламарините около капачката заради наркоманчета, дето постоянно го "пробваха" с отвертките.
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2