как може такава наглост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 13 Май 2007, 15:50

anica banica написа:...
Въпросът не е какви са исканията на шофьорите, нито каква част от тях държавата ще изпълни.
...

Общината, а не държавата. СКГТ е собственост на Столичната община. Това е важно, защото има разлика къде точно караш автобус и колко е голям той. Даже и в Пловдив движението е много по-добре от София. Тук е ад. Тези дето са против високи заплати на шофьорите в София да си предствят как те въртят геврека на съчленен автобус в софийските задръствания.
Иначе останалото, което си написала е точно така.
А протестът не е политически. Точно обратното. Оня мухъл Супербойко непрекъснато дава акъл на другите и гледа лошо. Сега той трябва да реши въпроса. Той е кмета, не някой друг. Тоя път няма оправдание със Станишев, политическите партии и положението на звездите.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 13 Май 2007, 16:07

шофьорите искат да стчкуват ,ми нека си стачкуват ....ама да има дават 760лв заплата както казаха по новините и те да се мръщят за още.... некак си невърви.
извинявайте ама за шофьори имаше едно училище "ДАШ" в което се учеше 3г и ставаш такъв. не ми обяснявайте колко им е натоварено,колко им е притеснено,под какво напрежение работят и тн. в наше време всеки работи под напрежение. НЕМОЖЕ един прост шофьор,щото 90% от тях са такива ,да иска 1000лв и като му дават 700лв да се мръщи, а същевременно един лекар зема 500лв ... не ме убеждавайте че на шофьора работата е по-отговорна на тази от лекаря. за да станеш лекар се изискват грубо казано 11г ... наясно съм 4е иа лекари които вземат многоооо пове4е но залатата на лекарите в болниците са от 500 до 800лв ...
разбирам 4е с 300лв трудно се живее ,ама все пак всяка жаба да си знае гьола...като иска пове4е да е 4ел на времето....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 13 Май 2007, 16:08

Чети, чети...

За 200 лева увеличение на щатната заплата от 1 юни 2007 г. се договориха синдикати, работодатели и Столична община по време на преговорите във връзка обявената стачка на столичния градски транспорт, обяви зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов.
Парите за храна остават същите - 9 лева на ден.
От своя страна синдикатите заявиха, че предложението е изключително приемливо за тях, но дали ще има стачка на градския транспорт в София на 15 май, ще се решава на заседание утре, 14 май, от 10 часа от стачните комитети на “Автотранспорт-София” и “Електротранспорт-София”.
Те обаче обясниха, че дори да няма стачка във вторник, стачната готовност се запазва, защото повечето им искания са насочени към правителството.
Синдикатите продължават да настояват трудът на шофьорите в столичния градски транспорт да се оценява като първа категория, а социалните плащания да не се облагат.

Източник: www.dnes.bg

Супербойко е супербоклук, но това не отменя по никакъв начин тезата ми за политизирането на протеста... ама е по-дълбочко и не е за автофорум, вервай ми :)
You will find adventure
or the adventure will find you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 13 Май 2007, 16:15

don_mimo написа:шофьорите искат да стчкуват ,ми нека си стачкуват ....ама да има дават 760лв заплата както казаха по новините и те да се мръщят за още.... некак си невърви.
извинявайте ама за шофьори имаше едно училище "ДАШ" в което се учеше 3г и ставаш такъв. не ми обяснявайте колко им е натоварено,колко им е притеснено,под какво напрежение работят и тн. в наше време всеки работи под напрежение. НЕМОЖЕ един прост шофьор,щото 90% от тях са такива ,да иска 1000лв и като му дават 700лв да се мръщи, а същевременно един лекар зема 500лв ... не ме убеждавайте че на шофьора работата е по-отговорна на тази от лекаря. за да станеш лекар се изискват грубо казано 11г ... наясно съм 4е иа лекари които вземат многоооо пове4е но залатата на лекарите в болниците са от 500 до 800лв ...
разбирам 4е с 300лв трудно се живее ,ама все пак всяка жаба да си знае гьола...като иска пове4е да е 4ел на времето....

точно това ми е идеята ... и точно тези разсъждения според мен са грешни...
Не трябва да мислим как да направим заплатите на шофьорите по-малки от тези на лекарите ... а как заплатите на лекарите да станат по-големи от тези на шофьорите ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 13 Май 2007, 16:20

аз съм съгласен че требва да вземат по-голяма заплата,както каза така трябва да стане че да се вдигне стандарта , всеки да взема толкова за колкото е чел...
реално на тези цени в бг заплатите требва да тръгват от 1000лв нагоре че да се жиевее добре и да си позволяваш нещата които искаш ...
за жалост скоро нема да се оправим ами да земам зелена карта и да си карам бмв м3 или х5 с 65 мили на магистралата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 13 Май 2007, 17:21

Според мене са си прави работниците в ГТ. Никои от Вас не е опитвал работа в която се иска толкова много мислине , приценки , нерви, рискове и накрая ко 350лв в дебитната картата.
Аи моля ВИ се , според мене има работници които трябва да взимат поне над 1000лв за това което правят! Кои са те ... ми като почнем с воиската , шофиорите на линеики и в ГТ свършим с докторите и сестрите в Спешно!

Според логиката на повечето на пишещите тука , трябва си останем деца на МАМА И ТАТИ за цял живот ако ме разбирате :!:
ИзображениеИзображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Май 2007, 17:46

Все си мислех, че в тоя форум сме се събрали разумни хора, но явно както и навсякъде има изключения... Я ми обяснете какъв е проблема шофьорите в ГТ да взимат по 800-1000 лв. основна заплата :?: :?: :?: Проблемът е, че са необразовани или нещо друго :?: Понеже някой вишист работи за 300-400 лв., а видите ли вие тъпият шофьор дето сигурно е с първи незапочнат клас и може само да върти един геврек ще ми взима тук 800 кинта на месец + пари за храна + извънреден труд... Ами намерете начин и вие да взимате поне толкова, че и повече- не гледайте в чуждата паница. А тоя който ми каже, че е лесна работа по цял ден да си зад геврека в града лично ще го ударя с нещо тежко и евтино като го видя- няколко пъти...
Към роптаещите :arrow: Като са ви малки заплатите- стачкувайте бе, виждате как се прави... Но нещо не ви е изгодно, нали :?: Странно защо- нали сте вишисти или кадърни в дадена област- значи сте ценни кадри, шефа ще иска да ви задържи и ще ви увеличи заплатите... Или май е силно вероятно да ви изрита без да се замисли много-много и да си вземе нови служители :?: Е това ви е проблема на иначе толкова интелигетните вишисти- не си цените достатъчно труда и се продавате за жълти стотинки в повечето случаи. При шефовете ви сигурно има не една и две молби и бързо ще намери заместник на някой, ако ще и с 5 висши образования да е... Я помислете обаче за колко пари вие лично бихте отишли да карате автобус- особенно в София :?: :?: Аз лично като знам трафика в София шофьор в ГТ ще ми е последният вариант за работа, независимо от това колко много пари ще ми дават... Е, освен ако не ми дават 10к на месец- тогава веднага се прежалвам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

LuBo1 абсолютно прав си :yes: :yes: Мога да ти продължа списъка с хора които трябва да взимат мнооого пари за труда си с още доста...

ПС: Ако някой се е почувствал засегнат и обиден - не е нищо лично...
ПС2: Престанете да гледате другите и да псувате, че те са по-добре от вас :arrow: постарайте се утре вие да сте по-добре от тях...

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 13 Май 2007, 18:25

don_mimo написа:шофьорите искат да стчкуват ,ми нека си стачкуват ....ама да има дават 760лв заплата както казаха по новините и те да се мръщят за още.... некак си невърви.
Абсолютно си прав,някой като не е доволен има частници,шофери се търсят навсякъде.Там няма синдикати и стачки,щом не си доволен на 700лв,ще вземем друг,който е доволен.
Последна промяна evans на 13 Май 2007, 18:31, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 13 Май 2007, 18:29

Ами щом искат по 1000 лв и няма желаещи да я вършат тая работа за по-малко явно не е толкова необосновано, нали? Аз лично не мога да си обясня какво значи "прост шофьор" . Също така и "прости механици", "прости водопроводчици" и т.н. разбрахте ме... Като е толкова просто и като толкова им завиждате мятайте се вие зад геврека ... Интелектуалци ...
Последна промяна eraziel на 13 Май 2007, 18:52, променена общо 2 пъти
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 13 Май 2007, 18:32

ms написа: Ами намерете начин и вие да взимате поне толкова, че и повече- не гледайте в чуждата паница.
Последна промяна Sharo на 13 Май 2007, 18:34, променена общо 1 път
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 13 Май 2007, 18:32

Колега eraziel съгласен съм с тебе на 100 % !!!! Познавам вишисти къде ако спукат гума на колата не могат да си я сменят ( да еба тоя интелект , да еба това чудо ). Така , че шоферите хич не са прости !!! Май са прости тия къда са учили и сега шоферите печелят по - добре от тях :mhihi: :mhihi:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 13 Май 2007, 18:50

Много ми се искаше да напиша нещо ... но просто се притеснявам да не взема да обидя някой ... бисерите в тази тема нямат край ... в така развитите отговори по дадената тема се наблюдава примеси на детско-юнушески изказвания с форми на завис, егоизъм, дебилщина и т.н. който са обясними с възраста... аз незнам на кой, какво и защо му пречи нещо ... при полужение, че не го засяга лично... ама както и да е... Само, че този човек който по 12 часа е в най-голямото движение и погледа му е все в това да не повлече попиканата баба на някой който го му гледа в паницата колко пари взима ... да ама за това кой да се сети ...
както и да е :lol:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Май 2007, 19:46

BMW_325 TDS написа:... Май са прости тия къда са учили и сега шоферите печелят по - добре от тях :mhihi: :mhihi:

Май така излиза в крайна сметка :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: 3арязвайте ученето и хващайте волана на автобуса за 1000лв... Само да предупредя преди да се засилите натам, че хората търсят 160 човека- първата смяна започва мнооооого рано, преди да сте излезли от дискотеката :mhihi: :mhihi:

ПС: Питайте някой бакшиш колко лесно и спокойно е да си цял ден в трафика и после прибавете към картинката, че караш един огромен автобус ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 13 Май 2007, 20:00

Stanchev написа:тука става въпрос за отговорност. рейсаджийте колкото и да не са ми приятни возят хиляди хора на ден, носят отговорност. има напрежение.
а неква си пръдла учила 5 години филология и я сложили секретарка само щото може да прави кафе и хубави свирки. според теб кой требе да зима повече пари ?
всеки сам си избира какво да работи.

много правилно написано :!: А и хубавото е,че рейсаджиите предупреждават предварително,седмица преди протеста е много похвално,защото хората могат да си направят сметка как да се придвижват.....А който го дразнят шофиорите на градски транспорт-да си намери превоз по своите разбирания :ok: Много по-добре е шофиори с години стаж в транспорта да работят и да взимат 700 лв,отколкотоп некви цигани за 300 лв :idea:

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Май 2007, 20:55

и аз съм за 1000 лв заплата на шофьорите, но вие готови ли сте за например 2лв билет? :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата