как може такава наглост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 12 Май 2007, 22:56

BMW_325 TDS написа:Аз мсиля , че щофиорите са напълно прави да искат по - голями заплати !!!!!! Това не е лесна професия ( Особено в София ) . Може и основно да нямат , това нас какво ни бърка ??? Аз се много се дразня на изказвания от сорта на ( учил съм 5 или 10 години , не може да взимат повече от мен някакви си шофиори ). Па кой ви е карал да учите???? Научете са да работите !!!!!!! Аз съм 100 % зад шоферите !!!!

Извинявай баце,ама не съм много съгласен с тебе,наистина не може един шофъор да получава повече от един висшист,та ако ще да е най смотания висшист!
Всеки е в правото си да иска по голяма заплата,ама тя да е в рамките на стандарта в тая държава,не отричам че им е отговорна професията,ама 700 лева в момента за шофъор на градски автобус е повече от добра.
Ми то лекарите в Пирогов взимат такива заплати,ако е доктор а не доцент или професор,заплатата му е 680 лева,е питам тогава чия професия е по отговорна на лекарите или на шофъорите :?:
Айде бе,хич не ги подкрепям,спирам че се ядосвам вече :evil: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sith » 12 Май 2007, 23:06

Лошото е, че техния протест се опитват да го използват за само политически цели и си прехвърлят топката кмет и правителство!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 12 Май 2007, 23:08

...момчетааа, момчета... запомнете едно... никога , ама никога не оценявайте нещо, което ви е непознато 8) ... особено работата на някой друг :!: води до големи заблуждения... :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 12 Май 2007, 23:14

sambeto написа:...Ми то лекарите в Пирогов взимат такива заплати,ако е доктор а не доцент или професор,заплатата му е 680 лева,е питам тогава чия професия е по отговорна на лекарите или на шофъорите :?:
...

Само не казвай, че живеят с тия 680лв :mhihi: :mhihi:
Има едни неща, викат им "нерагламентирани плащания". По нашенски подкупи. Да си чул някой да е дал подкуп на автобусен шофьор за да му спре на спирката? Щото лекарите (тези в Пирогов най-вече) си вършат задълженията предимно срещу подкупи.
Иначе много ясно че лекарите трябва да взимат много повече от шофьорите. Те и реално взимат, но чрез подкупи :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 12 Май 2007, 23:27

те искат 700, за да им дадат 500

а вишистите като са толкова умни да си измислят начин и те да взимат повече
Evans това което казваш ми звучи като "аз не искам на мен да ми е добре а на съседа да му е зле"

Всеки има правото да се бори за по-добър живот, да начина който са избрали (да оставят хиляди хора без транспорт) не е добър, но май е единствения който ще бъде забелязан в държава като нашата....

Нека "умните" вишисти вземат пример от "простите" шофьори и като са учили толкова да си намерят начин и те да правят пари......

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 12 Май 2007, 23:29

ivan1979g написа:
sambeto написа:...Ми то лекарите в Пирогов взимат такива заплати,ако е доктор а не доцент или професор,заплатата му е 680 лева,е питам тогава чия професия е по отговорна на лекарите или на шофъорите :?:
...

Само не казвай, че живеят с тия 680лв :mhihi: :mhihi:
Има едни неща, викат им "нерагламентирани плащания". По нашенски подкупи. Да си чул някой да е дал подкуп на автобусен шофьор за да му спре на спирката? Щото лекарите (тези в Пирогов най-вече) си вършат задълженията предимно срещу подкупи.
Иначе много ясно че лекарите трябва да взимат много повече от шофьорите. Те и реално взимат, но чрез подкупи :(

Ми ще получават нерегламентирани плащания,като скапаната ни държава ги приравнява с шофъорите на градските рейсове по заплати :mhihi:
Що не дават подкупи на шофъорите? :mhihi:
Имах здравословен проблем,лекарите ми обърнаха подходящото внимание,оправих се,ми с кеф им дадох 200 маркуча ;)
Пък на шофъора за какво да му ги дам,че ме лашка като чувал с тикви ,и ми пуши пред лицето :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 12 Май 2007, 23:44

sambeto написа:...
Имах здравословен проблем,лекарите ми обърнаха подходящото внимание,оправих се,ми с кеф им дадох 200 маркуча ;)
...

Аз пък съм виждал (неведнъж) хора да умират в болница, защото близките им нямат пари за подкуп и лекарите умишлено не лекуват болния :(
Специално в Пирогов щяха да уморят баща ми и аз "с кеф" щях да им пръсна тиквите, но бях много малък (беше отдавна).
За сравнение в значимостта на труда не може да става и дума.
Но заплатите и в двете професии са ниски, просто всеки си решава проблема както може. Шофьорите няма как да взимат подкупи и затова стачкуват за по-високи официални заплати. Ако на лекарите им се отнеме възможността да вземат подкупи, и те ще стачкуват. Държавата нарочно ги оставя да вземат подкупи, така те не се бунтуват заради ниските си заплати. Така е и в полицията.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 12 Май 2007, 23:58

Шофьорите пък крадат нафта и после я продават по 1-1,20 ;)
Измами е имало, има и ще има, не само защото живеем в България и мантелитета ни е такъв, така ще е защото сме хора и сме алчни. На шофьора 10 бона месечна заплата да му дават, пак ще краде нафта, на лекаря 15 да му дават, пак ще иска подкуп.
Алчност.. Имаше една приказка "Кост от око", някои от вас може и да са я чели като малки ;)
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 13 Май 2007, 0:05

Andronoff написа:Шофьорите пък крадат нафта и после я продават по 1-1,20 ;)
...

Taка е, но има много тролейбусни шофьори и ватмани, който ще стачкуват :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 13 Май 2007, 1:22

Владо написа:никога , ама никога не оценявайте нещо, което ви е непознато 8) ... особено работата на някой друг :!:

м, това беше адски точно ;)
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 13 Май 2007, 1:26

на 15май ставам незаконна копърка :ok:
взимам един микробус и лепвам 2лв билетче и трепем рибата :bgflag:

Бакшишите най ще накярат от цялата работа
Ден година храни дет се вика
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 13 Май 2007, 1:38

евала за протеста
сички да се дигнат
недоволни доволни да смажем тая държава и тея кауни горе къде си праят далаверките и да станем я щат на гърция я на турция и има некакви изгледи да се опраим ... ако не моля Осама ако чете тоя пост ... следващия 9/11 да е с АЕЦ-а и да се свъшат мъките ни :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 13 Май 2007, 3:48

Правят ги на мотики, това е...

Скоро ми се наложи да ползвам градския транспорт за няколко спирки и мога да ви кажа, че това е един тих ужас. Вътре бъзди ужасно, претъпкани са всякакви рейсове, задръстванията затрудняват още повече цялата ситуация. Изобщо цялата тази история е пълен кошмар. На тези шофиори според мен трябва да им се плащат не само по 700-800лв., ами трябва да им се плащат и вредни. Средата в която работят е ужасяваща. Това го няма никъде. Друг е въпроса, че повечето им колеги с леки автомобили карат по БУС лентите, които не случайно са наречени така. Възпрепядстват ги допълнително. Ми честно да ви кажа ако съм на тяхно място въобще няма и да спирам на спирките. Естествено че ще стачкуват. Ако трябва и цяла БГ ще остане без транспорт. Никой не е длъжен да ни вози за 300лв цял месец. Евала им правя. Ако всички бяхме като тях и си отстоявахме позициите, сега нямаше да сме на това дередже... :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 13 Май 2007, 14:58

"Не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да е зле"

Вие са кво сте се хванали кой колко пари иска ... гледайте вие да зимате повече, а не как някой да зима по-малко....
:confused:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 13 Май 2007, 15:33

Колеги, вие сериозно ли...?

Някой от вас Конституцията на РБ чел ли е? Известно ли му е на някой, че стачката е законово регламентиран начин за уреждане на трудово-правни отношения?
Че в маса европейски страни всевъзможни браншове стачкуват на редовен принцип и нищо не може да ги спре? Примери само два: държавният транспорт в Гърция току-що стачкува с подобни искания, на 1 май. Мои приятели хартисаха на гарата в Солун :)

Свидетел съм била и на стачка на транспортните работници във Франция отпреди няколко години, която продължи не ден, а месец. И не на градския транспорт, а на всичкия.

Примерите могат да бъдат продължени. Като за начало и тези стигат, за да покажат, че тук не само не знаем правата си и как да защитаваме интересите си, а и сме склонни да се нахвърлим със зъби и нокти върху спорадичните опити някой друг да защити своите...

Въпросът не е какви са исканията на шофьорите, нито каква част от тях държавата ще изпълни. Въпросът е, че нацията целокупно гракна как, видиш ли, във вторник нямало да може да се придвижи от точка А до точка Б. Нулева толерантност. Все едно някой в тоя форум се вози на автобуса (изключвам учениците)!

За разлика от таксиджиите, обаче, които импровизирано и без разрешение от властите (Бойко им се натегна постфактум, също в противоречие със закона за публичните изяви и демонстрации) блокираха центъра на София, протестът на шофьорите е напълно ЗАКОНЕН.

Ся, отделна тема е, че в България нито една кауза не е (или поне не може да остане за дълго) чиста и разни хора използват този чисто профсъюзен акт като лост за политическо въздействие.

А през януари 1997-а като ходихте пеша, рИвахте ли?

Ей начи, аман от двойни аршини и вутевщини...
You will find adventure
or the adventure will find you.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата