как може такава наглост
Модератор: Общи модератори
как може такава наглост
Днес чета във вестника-шофьорите от гс искат заплати над 750лв,тия се оказаха по нагли от бакшишите.Извинявайте,обаче хора с више образование не взимат толкова пари,как може такова безобразие,даже и стачка ще правят 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
бебето ако не реве,няма да му дадат да суче!
стига с тея висшисти,всеки има право да иска увеличение.или да чакаме висшистите да се надигнат,че тогава и хората със средно образование-който бачка здраво да си иска своето,иначе няма се оправим....
стига с тея висшисти,всеки има право да иска увеличение.или да чакаме висшистите да се надигнат,че тогава и хората със средно образование-който бачка здраво да си иска своето,иначе няма се оправим....
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: !
pavlin_e30 написа:бебето ако не реве,няма да му дадат да суче!
Бате, прав си че всеки може да иска увеличение на заплатите но... Вишисти , учили 5-6 години, през това време работили и нискоквалифицирана работа за да се издържат взимата заплата от по 300-400лв....

И кво сега рейсаджиите, после маршруткаджиите, после тия дето карат трактоти, фадроми и т.н. ще получат увеличение и преференции, а хората с образование ... кучета ги яли.
Не може така - затова има и изтичане на толкова мозъци към чужбина.... скоро тука ще останат само бакшиши, рейсаджии и контрольори от градския транспорт

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
тука става въпрос за отговорност. рейсаджийте колкото и да не са ми приятни возят хиляди хора на ден, носят отговорност. има напрежение.
а неква си пръдла учила 5 години филология и я сложили секретарка само щото може да прави кафе и хубави свирки. според теб кой требе да зима повече пари ?
всеки сам си избира какво да работи.
а неква си пръдла учила 5 години филология и я сложили секретарка само щото може да прави кафе и хубави свирки. според теб кой требе да зима повече пари ?

- TheBlame
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше e34 520
- Мечтае да кара: E34 535
трудът им е доста тежък и мисля че трябва да взимат поне по 500-600 лева кофтито е че протеста им ще засегне доста хора ....
За да станеш хищник трябва опонента ти да е хищник !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ
Алчността убива всички !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ
Алчността убива всички !
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Аз мсиля , че щофиорите са напълно прави да искат по - голями заплати !!!!!! Това не е лесна професия ( Особено в София ) . Може и основно да нямат , това нас какво ни бърка ??? Аз се много се дразня на изказвания от сорта на ( учил съм 5 или 10 години , не може да взимат повече от мен някакви си шофиори ). Па кой ви е карал да учите???? Научете са да работите !!!!!!! Аз съм 100 % зад шоферите !!!!
това не е така,всички хора с ВО са с предимство и в цял свят е прието те да са с повече превилегии.Stanchev написа:тука става въпрос за отговорност. рейсаджийте колкото и да не са ми приятни возят хиляди хора на ден, носят отговорност. има напрежение.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
evans написа:...
в случая това няма нищо общо...хвани се да караш рейс в София да видим колко време ще ти издържат нервите и накрая на месеца като получиш заплата 300лв дали няма да ти стане тъпо как се ебават с теб...ти си се бутай с ВО-то и си мисли,че си над тях,но рано или късно опираш и до техните услуги

Eми да е учил бе,всяка жаба да си знае...Повечето от шофьорите са на по 40 години,на времето по бай Тошово време всичко е било държавно и времената бяха по-добри,защо не е учил?Вярно 300лв заплата е подигравка,но да искаш повече от 700лв си е наглост.///MapTo написа:evans написа:...
в случая това няма нищо общо...хвани се да караш рейс в София да видим колко време ще ти издържат нервите и накрая на месеца като получиш заплата 300лв дали няма да ти стане тъпо как се ебават с теб...ти си се бутай с ВО-то и си мисли,че си над тях,но рано или късно опираш и до техните услуги
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
evans написа:...
Това си е негов проблем защо не е учил и не мисля,че трябва да гледаш в чуждата паничка...гледай ти да си добре и не го мисли него...ще сме си в задния двор на европа докато не се отучим от тази типична българщина...
- Scouser
- младши ентусиаст
-
Проблема не е че шофьорите искат толкова пари. Проблема е че образованите хора получават толкова малко. Във всяка нормална държава, ако си учил и завършил ще изкарваш нормални пари за да живееш като бял човек. Затова има толкова много хора дето бягат от БГ.
Като чета някои от мненията по-горе и се хващам за главата. Комунизмът явно е оставил дълбоки следи в съзнанието на някой хора. "Учи за да не работиш"--така казваха тогава. Тия шофьори возат по 100 и повече човека в автобуса. Имате ли идея каква отговорност е това? Спазват графика, борят се със задръстванията по цял ден. Те вършат реална работа за разлика от повечето изсъхнали вишисти, които се возят отзад в автобуса като телета. В БГ кьораво и сакато драпа за диплома от университет. Секви кухари гният с години по общежитията, учат в безмислени специалности. После гордо казват, че са вишисти и имат претенции.
Само че комунизма свърши. Няма планова икономика, а пазар на труда. Като можеш нещо си намираш работа, ако не, си завираш дипломата отзад. Било голяма работа да завършиш више. Глупости, тази година за пръв път в университетите ще има повече места, отколкото са кандидатите. Т.е. всеки идиот може да влезне в университет, а след това и да го завърши. Хайде сега кажете, че не сте виждали пълни тъпаци да завършват више?
Да, държавате е смотана и има много сбъркани неща. Учителите взимат 300лв, което е подигравка. Държавни чиновници управляват милиони, а заплатите им са жълти стотинки. Но проблемът е че техните заплати са ниски, а не че заплатите на шофьотите са високи.
Но има частен сектор и там има глад за специалисти. Хора с више, езици и желание да работят. Заплатите са много по-високи от тези 700лв. Само че колко от хората с дипломи могат да са полезни на фирмите? Малко, останалите имат претенции и никакви знания.
И гледайте по-внимателно репортажите, преди да почнете да се възмущавате от стачкуващите. В СКГТ има много места за шофьори, защото хората масово напускат. Явно си намират по-добра работа.
Критиките към шофьорите са основателни. Но услугата която получавате от тях като цяло е много по-добра от услугите, които получавате от държавната администрация например. А там работят вишисти.
Много на брой, някои и с научни титли.
За протокола: Имам магистърска степен и се справям доста прилично с чуждите езици. Не се возя в градския транспорт, имам си кола.
Само че комунизма свърши. Няма планова икономика, а пазар на труда. Като можеш нещо си намираш работа, ако не, си завираш дипломата отзад. Било голяма работа да завършиш више. Глупости, тази година за пръв път в университетите ще има повече места, отколкото са кандидатите. Т.е. всеки идиот може да влезне в университет, а след това и да го завърши. Хайде сега кажете, че не сте виждали пълни тъпаци да завършват више?
Да, държавате е смотана и има много сбъркани неща. Учителите взимат 300лв, което е подигравка. Държавни чиновници управляват милиони, а заплатите им са жълти стотинки. Но проблемът е че техните заплати са ниски, а не че заплатите на шофьотите са високи.
Но има частен сектор и там има глад за специалисти. Хора с више, езици и желание да работят. Заплатите са много по-високи от тези 700лв. Само че колко от хората с дипломи могат да са полезни на фирмите? Малко, останалите имат претенции и никакви знания.
И гледайте по-внимателно репортажите, преди да почнете да се възмущавате от стачкуващите. В СКГТ има много места за шофьори, защото хората масово напускат. Явно си намират по-добра работа.
Критиките към шофьорите са основателни. Но услугата която получавате от тях като цяло е много по-добра от услугите, които получавате от държавната администрация например. А там работят вишисти.

За протокола: Имам магистърска степен и се справям доста прилично с чуждите езици. Не се возя в градския транспорт, имам си кола.
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил

Нека си искат увеличение хората, лошо има ли...!?Какво те бърка това теб, пряко засегнат, дълбоко обиден ли се чувстваш или какво?Като са шофьори от градски транспорт, дай са да не получават никакви пари освен, а?
АПНИ, БАБА, 'АПНИ