има ли запознати?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

има ли запознати?

Мнение от evans » 11 Май 2007, 22:53

Гледам че пишат тук много пичове,които живеят в САЩ, та интересуваме за какви пари мога да си взема кола в САЩ,която само да я използвам за ходене на работа и чат-пат за разходки.Не държа да е някаква кой знае каква,но да е запазена,не някакъв потрошляк.Другото нещо,как става прехвърлянето,къде се ходи и всякакви ей такива адмистративни глупости.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и си свирка

Мнение от AIWERA » 11 Май 2007, 23:39

Извинявай, колега , че ти използвам темата, но ако може някой да каже и как стои въпросът с книжката в щатите - трябва ли да се ходи на някакви курсове, за да я признават и там? :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 11 Май 2007, 23:57

некъф японски или американски кенеф за 2500-3000$ ще ти е идеален,а за книжката 100 долара е курса
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Май 2007, 1:25

Aiw написа:Извинявай, колега , че ти използвам темата, но ако може някой да каже и как стои въпросът с книжката в щатите - трябва ли да се ходи на някакви курсове, за да я признават и там? :roll:

Днес ходих в СБА - издадоха ми междуародна книжка, специално я питах тая дали важи за USA, тя каза категорично "ДА". За 1 година важи. Никакви курсове, никакви 5 лв.

Гледах в разни сайтове има хубави 325 е30ски за по 1000 долара :twisted:

Пък вие си направете сметка! :roll: ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 12 Май 2007, 4:50

абе ти му я покажи на реднека с полицейската кола... :mhihi:
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 12 Май 2007, 10:52

Предполагам ще идваш на бригада, така че предполагам не искаш да даваш $2000 за кола. Ако ти трябва кола само за няколко месеца можеш и нещо $500-$800. В най-добрия случай гледай да вземеш нещо японско може и някое Geo Prizm(което си е тоьота корола). За европейска хич не ги гледай щото не можеш си плати за ремонта(труда е мнооого скъп а инструменти сам да си я правиш няма да имаш). Америханските каици са на късмет но в повечето случай ако са евтини значи са много в гъзъ. Ако трябва вземаш малко по стара японска на повечко мили от колкото американска. Също бензина много се качи тука и 4 цилиндрова японка ще ти е много по евтина в тва отношение.

За книжките е малко завъртяна работата. Вече не е толкова лесно да си извадиш американска и ще ти трябва сошъл секюрити номер който ще ти отнеме около месец да го получиш( той ти трябва и за да работиш легално). Всеки щад е различно за книжките обаче в повечето случаи можеш да караш с българската. Извади си международна да има, обаче много зависи от полицая дето те спре дали ще я признае. Също за да регистрираш колата трябва да и направиш застраховка за която най-вероятно ще ти искат американса книжка( пак много зависи от компанията и щата). Книжка за да си извадиш иначе не е скъпо. "Листовката" е около 20 въпроса и я има на няколко езика, и ако си зле с английския и имаш някой познат Българин минал по същия път, може да има отговорите. Иначе въпросите са елементарни. Мисля че да вземеш листовките е около $20 (пак зависи от щата) и можеш да го взимаш по няколко пъти на ден(пак щата зависи). За курмуването се плаща около $50 (зависи при кой отидеш, те от ДМВ ще ти връчат лист с оторизираните им фирми за услугата). След това ако си готов и с двете самата книжка струва около $10(пак зависи от щата). Ако си вземеш кола и мислиш с нея да ходиш на курмуването внимавай щото щи проверяват лампи,клаксон, пукнатини по стъклото и тн. Също някои щати имат инспекция на колата за да може да се регистрира и ако е много в гъзъ може да не минеш. Във всичките тия случаи ще ти е от полза някой дето е минал през процеса и може да те упъти насам натам.

Заради всичките тия разправий провери къде ще живееш и дали няма да е възможно да ходиш на работа пеша или поне с колело( ще спестиш бая кинти). Ако имаш въпроси пиши ми тука или ако искаш ще ти дам телефон да ми се обадиш като дойдеш тука и не знаеш какво да правиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lazaronni » 12 Май 2007, 11:20

:OT: Аз мисля, че тоя трик с издаването на международна книжка или някакъв документ, който да е валиден е абсолютно безмислено да се прави, защото не важи в повечето случаи. Не са много парите, но какпка по капка вир става ;) ...
По рано като идвах в Германия си бях изкарал такава, срещу символичната сума от 12 лева и с острите убеждения на хората, че даааааааа абе мче няма да имаш проблеми, гаранция :shock: Да ама не, е сега си пращасва някъде, хубаво поне, че ги признават заради ЕУ.
:D
Take Me to the Hospital...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 12 Май 2007, 11:43

Бе какви 5 или 12 лв...стандартната БГ книжка си важи както пише по книгите. В Калифорнията не са ми правили никакви проблеми а карам нон стоп. Даже и алкохол може да си купиш със книжката ;) просто си е валиден документ и не се изискват никакви допълнителни преводи, сертификати или каквото и да е ...
Вече американската е по зор, ма специално тука не искат ССН (имам 2-3 познати дето нямат, а имат книжки)

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 12 Май 2007, 11:50

vicho написа:
Aiw написа:Извинявай, колега , че ти използвам темата, но ако може някой да каже и как стои въпросът с книжката в щатите - трябва ли да се ходи на някакви курсове, за да я признават и там? :roll:

Днес ходих в СБА - издадоха ми междуародна книжка, специално я питах тая дали важи за USA, тя каза категорично "ДА". За 1 година важи. Никакви курсове, никакви 5 лв.

Гледах в разни сайтове има хубави 325 е30ски за по 1000 долара :twisted:

Пък вие си направете сметка! :roll: ;)
А колко пари ти излезна това нещо и за колко време ти я изкарват.Иначе благодаря на всички за инмформацията :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 12 Май 2007, 11:51

А и още нещо, че се сетих.... дойдеш ли тука просто си избий от главата да правиш глупости с колата :confused: избий си сякакви мисли за глупостите които можеш да правиш с Е30 325-ца........глобите са нечовешки (по БГ стандартите де), а като имаш 2-3 акта автоматично ти дигат и застраховката и то доста ;)
А полицаите са ербап - няма 6-5 и мрънкане ...спират за дреболии дори като газене на маркировка - примерно завиваш на дясно и се отклоняваш 1 метър по рано и познай какво следва :cop:

Просто си е ебало майката - занеш ли как се кара Е36 328....с 65 мили мъка мъка, а Е90 335 с 65 мили :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 12 Май 2007, 21:10

Escape написа:Бе какви 5 или 12 лв...стандартната БГ книжка си важи както пише по книгите. В Калифорнията не са ми правили никакви проблеми а карам нон стоп. Даже и алкохол може да си купиш със книжката ;) просто си е валиден документ и не се изискват никакви допълнителни преводи, сертификати или каквото и да е ...
Вече американската е по зор, ма специално тука не искат ССН (имам 2-3 познати дето нямат, а имат книжки)

Недей на изуст да приказваш.

Копирано от Калифорниа ДМВ
To apply for an original driver license if you are over 18, you will need to do the following:

* Visit a DMV office (make an appointment for faster service)
* Complete application form DL 44 (An original DL 44 form must be submitted. Copies will not be accepted.)
* Give a thumb print
* Have your picture taken
* Provide your social security number. It will be verified with the Social Security Administration while you are in the office.
* Verify your birth date and legal presence
* Provide your true full name
* Pay the application fee
* Pass a vision exam
* Pass a traffic laws and sign test. There are 36 questions on the test. You have three chances to pass.(Sample Test)

Последния щат който не изискваше ССН беше Мичиган за книжка но смениха закона преди две години. Така че твойте приятели сигурно са отдавна тука или имат Мичиганска книжка от преди Май 2005. Другия начин е да знаеш "правилните хора" и да си "купиш" ама цените там са страшни. Обикновенно тия "услиги" се извършват от румънци или руснаци.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 12 Май 2007, 21:23

Точния процес за купуване на кола е такъв:
1. Плащаш колата и продавачът ти подписва "Title" което е документа за собственост.
2. Отиваш и правиш застраховка за колата( тука има няколко врътки които може да се направят)
3. Отиваш в ДМВ с двата документа и документ за самоличности си плащаш за регистрация и нови номера и си готов. ( както казах, в някои щати колата ще трябва да мине преглед преди да може да се регистрира)

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 12 Май 2007, 23:31

vicho написа:...
СБА - издадоха ми междуародна книжка, специално я питах тая дали важи за USA, тя каза категорично "ДА". За 1 година важи.
...

Тая книжка може да се използва за тоалетна хартия, тя и без това на такова прилича :mhihi:
На нормалната БГ книжка пише на английски и отзад има обяснени категориите. Тя е напълно достатъчна--адски много хора са я използвали из целите Щати.
Книжката е официален документ за самоличност и се издава от съответния държавен орган. СБА не е такъв. Но те продължават да лъжат хората и да взимат пари. Единствената полза от нея беше преди години--в Румъния полицайте искаха подкупи и заплашваха с взимане на книжката. Та БГ-терикатите направо им я оставяха :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Май 2007, 23:52

Както каза, моя приятел с който ще заминаваме
- нЕма начин, това "нещо" да вАжи в Щатите :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Иначе си прав за тоалетната хартия и на мен не ми се вярва много много, и все си мисля, че няма да има проблеми да си караме и с БГ книжката. Ще идем и ще видим. ;)

evans
М. книжка е 17 лв. + снимка и става за 5-10мин. в КАТ или СБА, в КАТ беше 6-7 лв. не си спомням точно. При всички случай е по-добре да я има и да не потрябва, отколкото да я няма и да потрябва ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Назад към Извън Темата