ПРОТЕСТ!!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Одобрявате ли мероприятието по-долу, и ще участвате ли в него?

ДА, 100%
76
84%
Не, не ме интересува.
8
9%
Незнам (имам работа, мързи ме, немам пари за бензин...)
6
7%

Общо гласове : 90
The White Power
Аватар

Мнение от sid » 20 Яну 2004, 21:57

u4аствам 100% само кажете кога

Потребител
Аватар

Точно така!

Мнение от nikie » 21 Яну 2004, 9:01

Здравейте,

аз както и July's сме от клуб Peugeot - в нашия форум видях темата.
Относно мнението на колегата по-горе, че било добре да се вдигат цените, за да можел той да си кара по улиците ще му кажа че е не-патриот и егоист! Аз също както и него мога да си позволя да плащам 1000лв. годишна застраховка и 2лв. за бензин, но не мисля, че като качат още 500000 души в София в раздрънканите рейсове ще можем да се усмихваме!!!
Твърдо съм зад протеста, мисля че все пак клуб Peugeot успява дори на регулярни сбирки да го докара до 20 автомобила, но заедно с Рено и Ситроен ще повишим значително бройката към тази на баварците и ако участват и други клубове няма да сме "смешните" 100 коли (което като бройка пак никак не е смешно - само ги подредете по една софийска улица и да видите).

Поздрави,
Николай

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 21 Яну 2004, 11:41

Аз съм за !А до колите ние на витоша се качихме 10-15 коли ,така че смятам че при по добра организация може да се съберем много!
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 21 Яну 2004, 14:39

организация има както се вижда
тъжно е че наистина нашият глас ще бъде глас в пустиня, НОООО
с това мислене до никъде няма да го докараме...
къде отиде тоя български дух, с който много хора в миналото на нашата скромна страна се гордееха :!: :!:
ако всчики си мълчим и си гледаме като коне с капаци, тая държава ще се засили с още по-голяма сила натам накъдето е тръгнала, а имено ПО ДЯВОЛИТЕ :!: :!: :!:
Не казвам че трябва сега да вдигаме някакви бунтове и да правим анархии, далеч съм от тази мисъл, а се надявам и много от хората, които се организират за такова мероприятие да са на това мнение.

НЕКА ПОКАЖЕМ ЧЕ В ТАЗИ СТРАНА ИМА МЛАДИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ЛЮДЕ, КОИТО МИСЛЯТ ЗА БЪДЕЩЕТО И КОИТО ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ ПО-ДОБРЕ И ПО-СПОКОЙНО :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 21 Яну 2004, 15:30

Абе, то си е за бунт, ама като гледам останалите (стадо овце) направо ми се плаче. Да се протестира има смисъл - в Италия преди няколко дни всички авиолиний бяха блокирани заради вътрешни раздори в АлИталия, а тук цял народ го тъпчат и той си трае. Ама нали виждате с траенето до къде стигнахме. Така, че :
БУНТ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 25 Яну 2004, 20:22

Предлагам да обсъдиме въпроса идната неделя на екото (за тези които сме в София)
Оказва се , че няма да имаме подкрепата на клуба, което не ни пречи на всички навити на това начинание като се събираме тъй и тъй на Еко-то, да се поорганизираме. Още повече че ще ни гостува и друг авто клуб тогава :) Може някои да споделят , че нищо няма да постигнеме, или че имаме пари, което не ни пречи да си позволяваме скъп бензин и прищевки на държавата, или пък както някои колеги споделят лично мнение, че това си е Българщина. За българщината мога да кажа само едно -тя е народа (ние) да стоиме като овце и да приемаме всяко нещо - било добро или лошо от управниците на скъпата ни родина. За да докажеме че не е българщина, а съвсем нормално несъгласие с провежданата политика, може да вземем западноевропейските развити държави и да направиме този протест. Този който не го интересува държавата, той не заслужава да живее в нея. Който се интересува от нея, той ще разбере дали съм прав или не. Това е личното ми мнение и... бла бал бла. Очаквам още коментари по темата. :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Victor5 » 25 Яну 2004, 21:17

Прав си за държавата и т. н.
Аз ще участвам също.
Кога и къде?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 25 Яну 2004, 23:20

Неделя 1ви февруари, от 15.00 на Бензиностанция Екопетролиум, където се провеждат редовните сбиркина БМВ ентусиастите от София (пък понякога и от други БГ градове). Просто може да почешеме темата там за първо време. :)
Изображение

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 26 Яну 2004, 13:54

:yes:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

младши ентусиаст
Аватар

ruullllss

Мнение от tokarew » 28 Яну 2004, 21:50

трябва да сме едини и да деистваме :? всичко е ф наши раце
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 30 Яну 2004, 10:50

И аз, като член на клуб Пежо се присъединявам.
Междувременно предложих да се разисква темата и в клуб Рено.

В същност 100 автомобила от една марка /BMW/, придужени от други 100 с други марки си е мероприятие и то много прилично.

Не забравяйте, че тука не играят интереси само на такситата, които така си "вадят хляба", а реални частни интереси на физически лица. Което според мен не може да не предизвика интерес.

200 частни коли на едно място си е наистина кампания. Протест!

Остава и да се отрази и подходящо от журналистите и предполагам, че ще донесе своя положителен ефект.

Колкото, до вдигането на таксите, в най-добрия случай, по-нископлатените ще си спрат возилата или ще ги оставят на паркинга. И какво? По 80 лв. за спиране - пари в хазната. Гниещи автомобили навсякъде! И това няма да реши ничии частен проблем. А хазната пак се се пълни с наши средства. Отделно ще отвърже ръцете на властимащите да продължат със същата сила и занапред да взимат и решават, без да питат.

Така стана със спирането на АЕЦ-а, и с данъците, и с таксите, пари, пари, пари, с влизането в Европейски съюз, в НАТО, още какво? ...
И където и да се обърнеш винаги отговорът е "няма пари ... дайте" ...
Да караш Peugeot е страст!

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 30 Яну 2004, 10:55

Аз предлагам в неделя да го обсъдим на живо и да направим нещо...
за тези, които няма да могат да дойдат ще съобщим резултатите от нашите решения...
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

старши ентусиаст
Аватар

abe

Мнение от Любо Мегов » 30 Яну 2004, 12:16

абе то като се замисля трябва да протестираме срещу повишаването и на митото за колите, и срещу 40% увеличение на електроенергията ... поне за момента това са актуалните увеличения.... :cry: :cry: :cry:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 01 Фев 2004, 21:40

искам да ви кажа още нещо. Тези ДДС-та или както някои ги наричат мита, са незаконни. Тоест разпоредбите за тях са незаконни. В международно право, законовите разпоредби са: Страна която не е автомобилен производител, не може да взема мито за внос на автомобили (нови или стари. Някои ще кажат - да ама това е ДДС а не мито - Ами че ДДС се плаща - 1во - на стока която е нова (не на старо), 2ро - Веднъж (На нашите стари трошки ДДСто им е платено от собственика още при покупката), 3то (по принцип 3то не съществува, защото има 1во и 2ро - ДДС по закон е 20% а не 60%или 150%)
Затова, а и за още няколко такива "ЛЕКИ" законови несъоветствия, днеска с АТИ и колегата от АЛФА, пък и други ентусиасти, решихме че това е ръба на пропаста(който всеки момент ще се счупи) и взехме решението - да събереме по 2-5лв максимум за адвокат (може би група адвокати) и да съдиме агенция митници - то тва вече е безобразие.
Нека и Ati каже малко подробности, че направо почнах да се треса от нерви. :evil:
Изображение

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 01 Фев 2004, 22:16

Нали имало няква асоциация на вносителите на автомобили на старо......тия собствениците на автокъщи.....най-добре те да ги съдят......чу се че много от автокъщите трябвало да ги затварят....в тяхна полза е все пак :wink:
Изображение Изображение Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум