XENON
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Azrail
- UFO Pilot
-
От 6000к нагоре светят красиво синьо, но нищо не виждаш от пътя.
Аз съм със ксенон на 4500к и топим джамци
Аз съм със ксенон на 4500к и топим джамци

MORE BEER!
- Andronoff
- триногата
-
най-силния и чисто бял е 4300к .. аз съм с другия най-добър вариянт
.. 6000к мн бяло с мн лек синкав отенък и леко по-слаб като сила на светлината (последната снимка в галерията ми можеш да видиш 6000к) .. от 7к нагоре са слаби и са цветни (от синьо .. лилаво .. червено .. розово ..
) .. някои фабрични коли ги пускат с 3000к което е жълто и мн силно но аз лично не бих си взел .. вариянтите са 4300 или 6000к 

Правилно - 4300 е най-близко до бялото. Всичко нагоре свети синьо, имаш ефекта "WOW", но баш бяло не свети
Ето на дълго и на широко тема в Ауди форума по този въпрос с всичките му графики, обяснения и подробности:
http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=18714

Ето на дълго и на широко тема в Ауди форума по този въпрос с всичките му графики, обяснения и подробности:
http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=18714

Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!

Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
- Andronoff
- триногата
-
Мерси за информацията, много помогнахте 

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
моето разбиране за нещата е малко по-разлино... какво значи най-близко до бялото ? кое бяло? окото има свойството да се нагажда към баланса на бялото само. когато направиш една снимка в планината ако фотоапарата няма такава корекция синее, като я направиш вътре в стая на крушка с нажежаема жичка червенее. независимо от това един човек ще възприеме бял лист като бял и при двете осветления след като окото му привикне
цветната температура на слънцето по обяд в силата му е около 5500К.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Andronoff
- триногата
-
За цветовете незнам как са ги определили, ама одеве друг въпрос ми изникна в главата, може тъп да ви се стори, ама просто незнам - ксенона само къс ли е или е къс и дълъг? Аз дори незнам кои 2 са ми късите, кои 2 са ми дългите и в кои 2 са габаритите
за е36 става дума... 4 фара, ама кой какъв е незнам, а и сега ме мързи да ходя да гледам
Та.. мисълта ми беше - аз ще си взема 2 крушки с 2 баласта, ама тия крушки комбинирани ли са къси/дълги или не са? Да не би да трябва да вземам 4 крушки примерно... знам ли... 

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
Незнам дали си с комбинирани крушки (т.е. 1 ти е за дълги и за къси). Но мисля, че е като при Е30, т.е. 2 крушки за къси, 2 за дълги. Моя Ксенон е 8000К и съм супер доволен. Не дразни окото и свети идеално. Дълги не използвам
Както казва б2 ... направо гори асфалта
Моя комплект ми излезна 150 евро за късите.

Както казва б2 ... направо гори асфалта

Моя комплект ми излезна 150 евро за късите.
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
- Andronoff
- триногата
-
- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
Не точно. На Е30 късите и дългите са Х1 крушки. Аз имам само на късите Х1 Ксенон. На дългите са ми Х1 обикновени. Ако искам да имам и на дългите, трябва да си купя още един комплект Х1 и да го монтирам на дългите фарове. Мога ако искам да си взема и Х3 Ксенон и да монтирам и Ксенон и на халогените. Всичко що е крушка и има така в Ксенон вариант може да се смени, обаче няма голям смисъл. Достатъчно ти е само на късите.
Ако имаш Х4 Крушки (Те са 1 крушка свети и дълги и къси). Тогава си купуваш Би-Ксенон Х4 и имаш и на късите и на дългите. Обаче БМВ незнам при кои модели имат такава Х4 крушка.
Иначе ако преправиш фара може да си направиш и някакъв къстам вариант и да си монтираш на късите фарове примерно БиКсенон Х4 крушка и от там да модифицираш светлините и да ти светят само едните .. ама незнам дали си заслужава играчката. А и незнам някой да го е правил. Като цяло тия Ксенон комплекти не са разрешени да се използват по улиците, а само за Шоу-Цели. Обаче в БГ едва ли някой ще ти каже нещо.
Ако имаш Х4 Крушки (Те са 1 крушка свети и дълги и къси). Тогава си купуваш Би-Ксенон Х4 и имаш и на късите и на дългите. Обаче БМВ незнам при кои модели имат такава Х4 крушка.
Иначе ако преправиш фара може да си направиш и някакъв къстам вариант и да си монтираш на късите фарове примерно БиКсенон Х4 крушка и от там да модифицираш светлините и да ти светят само едните .. ама незнам дали си заслужава играчката. А и незнам някой да го е правил. Като цяло тия Ксенон комплекти не са разрешени да се използват по улиците, а само за Шоу-Цели. Обаче в БГ едва ли някой ще ти каже нещо.
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
- www.xenon-bg.net
- Потребител
-
Ако питате мен най-добрият цвят е 5000К - кристално бял, страхотна светлина и изглежда много добре както денем, така и нощем...
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
всеки един фар на бмв-то е с единична светлина(но при различние модели са различни крушките...моето е само с модел Н1,колата ми е Е-34) 

Има вариант да си купиш би-ксенон с два баласта, но 4 крушки. Излиза доста по-евтино от колкото да купуваш два отделни комплекта
Това кое е бяло, кое синьо, жълто, розаво, бенбено и пр. е съвсем строго определено. Ако не беше така то едва ли щеше да има и една читава рекламна кампания на хартия или биллборд
Та, от там е съвсем ясно какви Келвини е най-близко до бяло, но това далеч не определя на кого кое повече му харесва. На мен примерно всичко над 5000К ми изглежда като крушка от Илиенци за 60лв с дебел надпис на кутията XENON 

Това кое е бяло, кое синьо, жълто, розаво, бенбено и пр. е съвсем строго определено. Ако не беше така то едва ли щеше да има и една читава рекламна кампания на хартия или биллборд

Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.

56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4