Е36 М42 temp

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Апр 2007, 17:35

Те по-новите табла нямат чертичка за 12:00.... и тогава може малко като оптическа измама да ти идва... пък и нали знаеш, че трябва да застанеш точно срещу уреда.... щото от шофьорското място е лееееко под ъгъл... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 11 Апр 2007, 8:37

rtzankov написа:Moйта стрелка на ИС-а цял живот си е стояла на 12 и 1 .. никога не ми е заставала на 12 00 ... а на 320ките заспива точно там ... странното е, че и с 92 и с 88 и с 82 градусов се си стои там ... пробвал съм ги и 3те щото исках да си ми е в средата ама не мърда .. скоро ще закача един външен уред за темп на водата и ще изследвам детайлно :mhihi: :D

бате ако е сигурно, че с по-нисък градус няма да слезне надолу стрелката, кажи да не набивам в още един термостат и антифриз :uups:
може би трябва да се ъпгпейдне и термо датчика на радиатора с такъв на по-ниски градуси ? но при скорост над 70-80 км/ч мисля, че няма да играе никаква роля тоя датчик пък даже и виското?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 11 Апр 2007, 22:07

Карай си и не се занимавай с глупости.Ако в големите жеги започне
да катери,тогава чак сменяй термостата ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 11 Апр 2007, 23:54

Stanchev написа:
rtzankov написа:Moйта стрелка на ИС-а цял живот си е стояла на 12 и 1 .. никога не ми е заставала на 12 00 ... а на 320ките заспива точно там ... странното е, че и с 92 и с 88 и с 82 градусов се си стои там ... пробвал съм ги и 3те щото исках да си ми е в средата ама не мърда .. скоро ще закача един външен уред за темп на водата и ще изследвам детайлно :mhihi: :D

бате ако е сигурно, че с по-нисък градус няма да слезне надолу стрелката, кажи да не набивам в още един термостат и антифриз :uups:
може би трябва да се ъпгпейдне и термо датчика на радиатора с такъв на по-ниски градуси ? но при скорост над 70-80 км/ч мисля, че няма да играе никаква роля тоя датчик пък даже и виското?

Не знам на кво викаш сигурно :) аз пиша какво съм изпитал на гърбъ си :) Факт е че промяна в полужението на стрелката нямаше ! Ти ако искаш опитай ;)
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 10 Май 2007, 22:06

Аз съм с М43 и също забива на 12 и 1 откакто съм я взел( преди около 2 седмици ) и си ме глозга, но още не ми е останало време да локализирам проблема, все си мисля че трябва да стой точно на 12...

Прави ми впечетление че загрява адски бързо, ако я запалиш на място и сигурно за 2-3 минути вдига до 12(незнам колко е нормално), направо видимо се вижда как се мести стрелката, а като я загася колата и темперетурата пада с часове, като за да падне от 12 и 1 до 12 сигурно минава поне час... даже реших че самия датчик е грешен и започва от 12 ,но до сутринта пада и на синьо.
Днес специално слизах да видя колата след като се прибрах от работа.. и двигателя найстина си беше топъл.. явно са добре опаковани.

Иначе е внос от италия..незнам с какъв термостат е още, добрата новина е че заковава на 12 и 1 при всякакъв стил на каране, но мен си ме дразни и си ми е терсене да не вземе да иде на червеното... като ми остане малко време ще разуча и това.. ама неможе всичко наведнъж, 1 по 1 ще я стегнем хубавицата;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 11 Май 2007, 8:28

ами след тест по пистата на Калояново :mhihi: разбрах, че при мен е нормална температурата, нищо че показва 12:01. Значи след пържене по пистата спирам на място, колата работи, пускам и климатика и след малко подавам газ и чак тогава се включва виското. Естествено стрелката не мърда.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 11 Май 2007, 10:02

Ти под 12 и 1 имаш напредвид 3/4 _ \ | / _ ?

т.е. не правата черта, а тази наклонена на дясно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 11 Май 2007, 10:39

nelim написа:Ти под 12 и 1 имаш напредвид 3/4 _ \ | / _ ?

т.е. не правата черта, а тази наклонена на дясно

не, имам предвид 1 мм след средата, надясно, след средата. но 1 мм, а не на 3/4 която си е разграфена!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 11 Май 2007, 10:41

Не знам какви са тия датчици дето мерят температурата, но откакто си смених термостата преди 5 месеца съм забелязал че понякога стрелката ми се спира на 12 без 1 и си стои там, друг път на 12 и 1 и пак си стои там. Много ми е странно и почвам да си мисля че е възможно да е от самия термометър или от таблото. Мислех дори да сменям отново термостата, но не съм убеден че ще се оправи това поведение. Иначе сегашния ми е на 95С по каталог и капачката ми също е нова на 2 бара пак по каталог. Не ми се вярва при едно каране термостата да отваря и затваря на една температура, при друго каране на друга температура.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 11 Май 2007, 10:42

vitamincpp написа:Не знам какви са тия датчици дето мерят температурата, но откакто си смених термостата преди 5 месеца съм забелязал че понякога стрелката ми се спира на 12 без 1 и си стои там, друг път на 12 и 1 и пак си стои там. Много ми е странно и почвам да си мисля че е възможно да е от самия термометър или от таблото. Мислех дори да сменям отново термостата, но не съм убеден че ще се оправи това поведение. Иначе сегашния ми е на 95С по каталог и капачката ми също е нова на 2 бара пак по каталог. Не ми се вярва при едно каране термостата да отваря и затваря на една температура, при друго каране на друга температура.

ти си помисли за водна помпа ;)
Изображение

Аватар
Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
Мечтае да кара: м6

Мнение от BMWm5 » 12 Май 2007, 1:07

на моята ис-ка при нормално каране или при ръ4ка не мърда от 3 4 мм под половината нз дали е нормално но до колкото знам не трябва да преви6ава средата ако я подмине зна4и има не6то което не е нормано (може да не е свързано с охлаждането) прожерил ли си кога се блокира пертака на радиатора?Ви6 тя да не се базика моята кат 4или постоянно се върти :mhihi:

Предишна

Назад към E36