данъчна оценка при продажба?
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
данъчна оценка при продажба?
Здравейте колеги,
имам следното питане: когато се прави данъчна оценка преди да се отиде на нотариус може ли примерно да се оцени на 1000лв (заради %-та към държавата). Къде ги правят тия работи?
Застрахователя гледа ли тази стойност за нещо?
имам следното питане: когато се прави данъчна оценка преди да се отиде на нотариус може ли примерно да се оцени на 1000лв (заради %-та към държавата). Къде ги правят тия работи?
Застрахователя гледа ли тази стойност за нещо?
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
По принцип могат да го направят застрахователните агенти.
Но е хубаво да го познаваш човека или той да си обявил , че извършва такива "услуги". А ти ще го черпиш ли , ще му плащаш ли - както се разберете
Но е хубаво да го познаваш човека или той да си обявил , че извършва такива "услуги". А ти ще го черпиш ли , ще му плащаш ли - както се разберете

George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Отиваш при най близкия застраховател и срещу 4-5лв ти пишат оценка от 500-2000лв
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
оценката струва 10 лв при застраховател по принцип ,като там ти казваш колко струва колата - моята беше 500 лв 

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Не се прави данъчна оценка за кола...
това, което трябва за прехвърлянето се казва удостоверение за застрахователна стойност и се издава от застрахователи, по принцип ги правят по шваке, ама разбира се винаги го има и "другия начин". Нотариуса НЕ се занимва с никакви оценки(т.е. той да казва каква е оценката на колата) и без такова удостоверение за застрахователна стойност не може да ви направи договра за прехвърляне. Отделен е въпроса че може да се пише в договора и по-голяма цена от тази в удостоверението. Но никой не го прави почти, за да пести пари от такси.
А пък после за какското хич не им дреме за това каква е цената на колата по това удостоверение. Или поне аз не съм чувала такъв случай..Може пък и да има някви тарикати и там....
това, което трябва за прехвърлянето се казва удостоверение за застрахователна стойност и се издава от застрахователи, по принцип ги правят по шваке, ама разбира се винаги го има и "другия начин". Нотариуса НЕ се занимва с никакви оценки(т.е. той да казва каква е оценката на колата) и без такова удостоверение за застрахователна стойност не може да ви направи договра за прехвърляне. Отделен е въпроса че може да се пише в договора и по-голяма цена от тази в удостоверението. Но никой не го прави почти, за да пести пари от такси.
А пък после за какското хич не им дреме за това каква е цената на колата по това удостоверение. Или поне аз не съм чувала такъв случай..Може пък и да има някви тарикати и там....
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
А и никокой не го интересува колко пари ти е оценена колата... ако /евентуално/ което не ми се вярва нотариуса те попита /то ще е от любопитство/ защо е такава оценката му кажи, че просто я купуваш за части и така...
- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Никакви проблеми мойта я писаха за 1100 лв. Иначе за каското си имат голям тефтер и там следят нещата 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
13 мнения
• Страница 1 от 1