Луфт на скоростния лост.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Сменят се едни пластмасови и гумени части под кожуха на скоростния лост, и тогава всичко си идва на мястото!
Диаграмата в ЕТК е 25_0279
... или виж този линк: кликни ме!
Диаграмата в ЕТК е 25_0279
... или виж този линк: кликни ме!

- ICE
- Ледения
-
- pit55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бос през тръни
- Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i
Re: Луфт на скоростния лост.
Mario Pankov написа:Здравейте колеги!
Най после и моята петичка пристигна!След като я покарах, установих, че има луфт на скоростният лост и при спряла кола лоста има доста свободно пространство около него. Колата е била подържана в сервиз на БМВ в Германия, има сервизна книжка до последният километър. Нормално ли е да има луфт там, ако не е нормално, какво да се ремонтира?
Благодаря!
Колега би ли написъл колко са километрите по книжката, за да се ориентираме на колко километра коре-долу се износват втулките.
Благодаря!

- ICE
- Ледения
-
Като стана въпрос за тези втулки се сетих, че аз имам подобен проблем. Само че при мен, докато колата е студена, трета скорост се нацелва трудно, а пета като я вкарам и ми изчезва усилието, което трябва да го има от централно положение на скоростния лост, към пета предавка. Като загрее всичко се нормализира. Някой може ли да ме ориентира каде е проблема. 

- Scouser
- младши ентусиаст
-
koko29 написа:Като стана въпрос за тези втулки се сетих, че аз имам подобен проблем. Само че при мен, докато колата е студена, трета скорост се нацелва трудно, а пета като я вкарам и ми изчезва усилието, което трябва да го има от централно положение на скоростния лост, към пета предавка. Като загрее всичко се нормализира. Някой може ли да ме ориентира каде е проблема.
Тоя проблем е доста по труден за оправяне и ако ти се сваля скоростна кутия оправяй сега, иначе чакай докато стане време за нов съединител и тогава.

http://img516.imageshack.us/img516/3264/tslupekgearua2.jpg
Успех.
9 мнения
• Страница 1 от 1