Премиум Дизел в ОМВ
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Премиум Дизел в ОМВ
Значи днеска сутринта спирам на ОМВ бул.България(изключително рядко слагам там) да заредим гориво и с голямо учудване виждам че няма ЕвроДизел
Само Спринт(от който съм много недоволен) и някъф ПРЕМИУМ. На въпроса ми защо няма обикновен, момчето ми каза че Спринт-а вече е обикновен(той наистина вече на цената на обикновения в другите бензиностанции).
Та въпроса ми е - някой има ли впечатлния от въпросния Премиумдизел или е поредната рядка боза......

Та въпроса ми е - някой има ли впечатлния от въпросния Премиумдизел или е поредната рядка боза......
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
SlipKnoT написа:Алпина го прейменуваха в премиум..
и кво ще си продават "зимната" нафта под некво друго име

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Колеги, преди 2 седмици в 4 посред нощ без да искам сипах премиум дизел... осъзнах какво правия като платих по 1.90 литъра... но това не е най-вайното.
След около 2 дни установих, че куция компот върви повече от обикновено... мислих, мислих и се сетих за издънката на ОМВ!!! Нафтата наистина е добра, поне тази която аз сипах. Сипах после пълен, пак с премиум и ми даде 0.5л/100км по-малко... а и наистина колата върви много по-добре
Оттук нататък вие си преценявате...
След около 2 дни установих, че куция компот върви повече от обикновено... мислих, мислих и се сетих за издънката на ОМВ!!! Нафтата наистина е добра, поне тази която аз сипах. Сипах после пълен, пак с премиум и ми даде 0.5л/100км по-малко... а и наистина колата върви много по-добре

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
kriso85 написа:SlipKnoT написа:Алпина го прейменуваха в премиум..
и кво ще си продават "зимната" нафта под некво друго име![]()
![]()
![]()
Най вероятно вече не е със "зимни" добавки, а някакви различни..
SpLiT написа:Колеги, преди 2 седмици в 4 посред нощ без да искам сипах премиум дизел... осъзнах какво правия като платих по 1.90 литъра... но това не е най-вайното.
След около 2 дни установих, че куция компот върви повече от обикновено... мислих, мислих и се сетих за издънката на ОМВ!!! Нафтата наистина е добра, поне тази която аз сипах. Сипах после пълен, пак с премиум и ми даде 0.5л/100км по-малко... а и наистина колата върви много по-добре![]()
Съгласен съм. И при мен вървежа се промени и разходът
- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
MaXimal написа:Съгласен съм. И при мен вървежа се промени и разходът
На колко по надолу бре ....... 4.0л ........... 3.5 л .....................

- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
Също споделям мнението на колегите - доволен съм от новия дизел
на ОМВ (аз поне сипвам само там) определено се усеща разлика,
колата тръгна по добре, лампата на тракшъна почти не спира да
мига (както вече писах, май ще ходя да видя да не е дефектирала).
Мисля определено че има ефект, за разхода не мога да кажа, не
съм обърнал внимание. Вече напълних резервоара 3-4 пъти, така
че мнението ми е на база поне 1500 км, повечето градско.
Освен това като сипвах днес видях рекламата в ОМВ, че това е първото
дизелово горива без никаква сяра отговарящо на стандарта Евро 5,
или някакъв подобен не обърнах внимание. Това ме кара да си мисля
че не е само с добавки (няма как да премахнат определена съставка).
на ОМВ (аз поне сипвам само там) определено се усеща разлика,
колата тръгна по добре, лампата на тракшъна почти не спира да
мига (както вече писах, май ще ходя да видя да не е дефектирала).
Мисля определено че има ефект, за разхода не мога да кажа, не
съм обърнал внимание. Вече напълних резервоара 3-4 пъти, така
че мнението ми е на база поне 1500 км, повечето градско.
Освен това като сипвах днес видях рекламата в ОМВ, че това е първото
дизелово горива без никаква сяра отговарящо на стандарта Евро 5,
или някакъв подобен не обърнах внимание. Това ме кара да си мисля
че не е само с добавки (няма как да премахнат определена съставка).
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC

Георги Пенчев
BMW lover написа:MaXimal написа:Съгласен съм. И при мен вървежа се промени и разходът
На колко по надолу бре ....... 4.0л ........... 3.5 л .....................
Е чак такава разлика не, но от порядък на 0.5-1 литър зависи как се кара. А и отзад не мирише на нафта, не мога да определя мириса (не е олио

- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
Жорка точно това означава, но не защото "печката" е станала супер
бърза ... а защото Евото ще стане супер добро (надявам се)

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
rosen.kolarov написа:Жорка точно това означава, но не защото "печката" е станала супер
Yeeeeah

Имаш биричка довечера

Георги Пенчев
Добре де, а защо тогава в сайта на ОМВ рекламират Спринт дизела като този който дава до 5% по-малък разход, а за Премиума не се споменава такова нещо?
Но все пак ето копи на това което написах по темата в тунинг.бг
Ето моята история по въпроса.
Свършва ми нафтата и кво да правя отивам да зареждам, обаче отидох на друго ОМВ, а не на това което обикновенно зареждам, и момчетата не ме обслужиха и викам аз ще си сложа.
Гледам Спринт и Премиум дизел и си викам ще слагам от евтиния. Взимам и почвам да сипвам Премиум ( сипвам за 20 лева и по-едно време гледам 1.93 лева литъра). Почвам да псувам на ум, че са увеличили цената ( няколко дена по-рано бях сложил Евро дизел на 1.78 цена за лътър). Както и да е, плащам и тръгвам, не съм питал що е толкова скъп. Та в колата си мислех, че щом Премиума е 1.93 спринта сигурно е станал над 2 лева да го еб@.
Та вечерта като се прибрах влязах в сайта на ОМВ и видях, че са завартели нещата и Спринта е 1.78 литъра, че днес пак си заредих колата, само че със Спринт.
Мнението ми е, че Премиума като чели е по-тиха колата ( ама малко), но е по-маломощна.
Уча във ВСУ и има едно изкачване преди университета, та там с Евро дизел вдигам макс. 130 км, а с Премиума над 120 не поиска да мине. В четвъртък имам лекция и ще пробвам как със Спринта, но пък няма да е много обективно, защото в резервоара имам микс от Спринт и Премиум почти по равно. А пък и аз не съм гъзар като вас с дизели последен модел, моя е 1.8 чист дизел 2000 година форд 60 коня, така че... Пък ии по думите на един приятел от ОМВ ( ама работи много малко, та не знам колко е истина) разликата в дизелите е само в добавките.
П.С. Днес вдигна 130км, така че май и Премиума върши работа, аз мисля да сипвам само от него за напред. 10-15 ст. разлика на литър не са чак толкова много.
П.С.. Ресене, много караш ти. Тцтц, Премиума го има от няколко седмици мисля, та за 2 седмици примерно да си навъртял 1500 км градско. Леле. Да не си такси?
Защото ако си да дойда да се повозя на 535д. 
Но все пак ето копи на това което написах по темата в тунинг.бг
Ето моята история по въпроса.
Свършва ми нафтата и кво да правя отивам да зареждам, обаче отидох на друго ОМВ, а не на това което обикновенно зареждам, и момчетата не ме обслужиха и викам аз ще си сложа.
Гледам Спринт и Премиум дизел и си викам ще слагам от евтиния. Взимам и почвам да сипвам Премиум ( сипвам за 20 лева и по-едно време гледам 1.93 лева литъра). Почвам да псувам на ум, че са увеличили цената ( няколко дена по-рано бях сложил Евро дизел на 1.78 цена за лътър). Както и да е, плащам и тръгвам, не съм питал що е толкова скъп. Та в колата си мислех, че щом Премиума е 1.93 спринта сигурно е станал над 2 лева да го еб@.
Та вечерта като се прибрах влязах в сайта на ОМВ и видях, че са завартели нещата и Спринта е 1.78 литъра, че днес пак си заредих колата, само че със Спринт.
Мнението ми е, че Премиума като чели е по-тиха колата ( ама малко), но е по-маломощна.
Уча във ВСУ и има едно изкачване преди университета, та там с Евро дизел вдигам макс. 130 км, а с Премиума над 120 не поиска да мине. В четвъртък имам лекция и ще пробвам как със Спринта, но пък няма да е много обективно, защото в резервоара имам микс от Спринт и Премиум почти по равно. А пък и аз не съм гъзар като вас с дизели последен модел, моя е 1.8 чист дизел 2000 година форд 60 коня, така че... Пък ии по думите на един приятел от ОМВ ( ама работи много малко, та не знам колко е истина) разликата в дизелите е само в добавките.
П.С. Днес вдигна 130км, така че май и Премиума върши работа, аз мисля да сипвам само от него за напред. 10-15 ст. разлика на литър не са чак толкова много.
П.С.. Ресене, много караш ти. Тцтц, Премиума го има от няколко седмици мисля, та за 2 седмици примерно да си навъртял 1500 км градско. Леле. Да не си такси?

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2