Наливно масло BMW 10W-40
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Наливно масло BMW 10W-40
Някой знае ли кой точно модел на маслото БМВ 10W-40 се продава като наливно във Вари?
Питам тъй като искам да си взема един литър, но не налично тъй като подозирам, че май малко са ме метнали с количеството.
Да се обоснова: взех 7л 10W-40 на цена 9.50лв/л в магазина ми казаха, че М52Б20 събира 6.5л. По мой разбирания тия 6.5л трябва да са максимума на щеката т.е. втората резка. Източих маслото, сложих новия филтър, налях 6л и запалих колата за няколко минути да се напълни филтъра и после долях още 0.5л. Всичко това гледано по скалата на бутилката. На другия ден сутринта,колата беше на равна повърхност, проверих маслото то беше под средата между двете резки на щеката. Не посмях да налея повече...след 2 нивото на маслото беше спаднало с около милиметър и реших да долея останалите ми около 0,4л масло. Долях ги и маслото стигна средата между мин и макс. Та имам подозрения, че колата ми гори масло, обаче след 6.5 наляти литра, аз не видях това масло на доближи максимума на щеката.
Питам тъй като искам да си взема един литър, но не налично тъй като подозирам, че май малко са ме метнали с количеството.
Да се обоснова: взех 7л 10W-40 на цена 9.50лв/л в магазина ми казаха, че М52Б20 събира 6.5л. По мой разбирания тия 6.5л трябва да са максимума на щеката т.е. втората резка. Източих маслото, сложих новия филтър, налях 6л и запалих колата за няколко минути да се напълни филтъра и после долях още 0.5л. Всичко това гледано по скалата на бутилката. На другия ден сутринта,колата беше на равна повърхност, проверих маслото то беше под средата между двете резки на щеката. Не посмях да налея повече...след 2 нивото на маслото беше спаднало с около милиметър и реших да долея останалите ми около 0,4л масло. Долях ги и маслото стигна средата между мин и макс. Та имам подозрения, че колата ми гори масло, обаче след 6.5 наляти литра, аз не видях това масло на доближи максимума на щеката.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
... губи ти се литър, виж си пак сметките... мисля, че вари не вървят по тая лайсна, ама знае ли човек...
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
сипват точно там.
а иначе кой разбирач точно ти каза че маслото трябва да ти е на максимума?!? или че трябва да караш със 7 литра масло??
заеби
а иначе кой разбирач точно ти каза че маслото трябва да ти е на максимума?!? или че трябва да караш със 7 литра масло??
заеби
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
t0sh написа:сипват точно там.
заеби
Понеже си с М52 ти като нелееш тия 6.5л до максимума ли са или не са до максимума? До къде на щеката са ти тия 6.5л?
Според мен те трябва да са на максимума или малко под него, но не и почти на минимума както беше при мен.
А ако искаш остави маслото ти да е около минимума и се заслушай при палене на студено какво се чува първата секунда и после пробвай на почти максимум...разликата е голям...а двигателите ни на по 200хил.км са много чувствителни на тая тема

Аз затова не казвам 100% са ме преметнали, щот може и да не са...та моля накой с М52 да каже простичко като налее 6.5л къде му е шибаното ниво на шибаното масло на шибаната щека...да го еба...изнервих се
Отивам в Камор за масло и ще питам и там...
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
аз не казвам, че не сипват... и аз сам взимал от там... два пъти. не съм забелязал да правят номера...
не че има много общо с темата, ама като сипа 4 л на орехомелачката, отива на мах... 

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Проучих въпроса с 75% достоверност...поне толкова сигурен ми изглеждаше човекът от магазина на Камор Ауто.
Като се сипят 6.5л трябвало нивото да е точно по средата между мин и мах.
Другата седмица направо ще проуча в сервиза на Камор ауто, надявам се оттам да ми дадат най-достоверна информация. Още днес щях да го направя ама нямаше начин да си карам колата с мин. масло....та въпросът остава отворен. Долях точно 500гр масло утре ще проверя нивото и ще драсна една чертичка да видя за колко време ще го изгори колата...
А въпроса за гумичките на клапаните ще ползвам "търсене"
Само да кача, че комплекта за М52 струва 60лв в Камор Ауто имат го налично...дано не ви се налага...
ПС: хрумна ми днес да направим една такава тема за тъпи въпроси от тоя род...до къде е маслото на щеката, колко масло събира мотора, колко се помпат гумите,колко масло събира дифа...
Като се сипят 6.5л трябвало нивото да е точно по средата между мин и мах.
Другата седмица направо ще проуча в сервиза на Камор ауто, надявам се оттам да ми дадат най-достоверна информация. Още днес щях да го направя ама нямаше начин да си карам колата с мин. масло....та въпросът остава отворен. Долях точно 500гр масло утре ще проверя нивото и ще драсна една чертичка да видя за колко време ще го изгори колата...
А въпроса за гумичките на клапаните ще ползвам "търсене"
Само да кача, че комплекта за М52 струва 60лв в Камор Ауто имат го налично...дано не ви се налага...
ПС: хрумна ми днес да направим една такава тема за тъпи въпроси от тоя род...до къде е маслото на щеката, колко масло събира мотора, колко се помпат гумите,колко масло събира дифа...
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Жоре, по въпроса за горната резка се "обаждам",преди дни сменях масло на 318-ката и дават 4 литра ,като ги налях нивото беше малко над средата межди двете отметки,като сложим старото масло което е останало при източването вероятно в средата е истината... 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Ти какво масло и наля на твойта, аз мисля да купя 10W40 полусинтетика Valvoline 5 литра и да сменям тоя уикенд, а масления филтър откъде го взе и колко струва?Le Transporteur написа:Жоре, по въпроса за горната резка се "обаждам",преди дни сменях масло на 318-ката и дават 4 литра ,като ги налях нивото беше малко над средата межди двете отметки,като сложим старото масло което е останало при източването вероятно в средата е истината...
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
nelim написа:Ти какво масло и наля на твойта, аз мисля да купя 10W40 полусинтетика Valvoline 5 литра и да сменям тоя уикенд, а масления филтър откъде го взе и колко струва?Le Transporteur написа:Жоре, по въпроса за горната резка се "обаждам",преди дни сменях масло на 318-ката и дават 4 литра ,като ги налях нивото беше малко над средата межди двете отметки,като сложим старото масло което е останало при източването вероятно в средата е истината...
Налях Motul полусинтетика и така ще бъде занапред (като марка),филтъра ми е MAN 8 лв. Не пренебрегвайте филтъра

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
10 мнения
• Страница 1 от 1