спиране
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- betona
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320 96g.
спиране
няколко пъти тези дни се разминах на косъм от катастрофа - имам чувството че като натисна спирачките и ABS-а се включва само на предните колела - много кофти спира. Скоро взех тройката (преди карах 5-ца) и не съм доволен от спирачния път. Има ли къде да се регулира съотношението задни-предни спирачки. Да добавя че задните дискове и накладки са сменени в Дару кар преди около 2 месеца
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: спиране
betona написа:няколко пъти тези дни се разминах на косъм от катастрофа - имам чувството че като натисна спирачките и ABS-а се вклщчва само на предните колела - много кофти спира. Скоро взех тройката (преди карах 5-ца) и не съм доволен от спирачния път. Има ли къде да се регулира съотношението задни-предни спирачки. Да добавя че задните дискове и накладки са сменени в Дару кар преди около 2 месеца
Те хубаво са ти ги сменили ,ама да не е влязъл въздух в системата...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- betona
- младши ентусиаст
-
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
betona написа:ами при смяната тези трябва да са го оправили това
Трябва ,ама всичко се случва. Ако се работи качествено при интервенцията която са извършили, не трябва да влезе въздух в системата, ама.....

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Колега пробвай да понапомпаш на педала 2-3 пъти и после виж как спира !!! Ако на третия, четвъртия път се оправят нещата значи по някакъв начин е влезнал въздух !!!! Принципно при смяна на накладки не се разхерметизира системата !!! Но това ми е съвета след като напомпаш на спирачния педал виж как спира
- betona
- младши ентусиаст
-
ами спира, ама не ми харесва усещането че ABS-a се включва само отпред - може би така спита 3ката по принцип, ама ми е кофти
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Емии я махни бушона на ABS-а и виж как спира без ABS . Отиди някъде на чист асфалт и виж равномерно ли хващат колелата ( предни и задни ) !!
иди на преглед за спирачките,поне ще си сигурен,пък и е нормално от пред да се усеща повече работата на АБС-а,все пак усилието е по-голямо на предните колела.Като тествах моите на спирачните валосе до достигането на нормата на предните колела ми беше необходимо много малко натискане на педала,докато на задните го натиснах по-здраво.
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
За кола от началота на 90те е36 спира зверски
ако се използват качествени дискове и накладки обаче а не няква тесла от анадола
ходи да те погледнат щот с тва шега не бива 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- oxam
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10
krika написа:За кола от началота на 90те е36 спира зверскиако се използват качествени дискове и накладки обаче а не няква тесла от анадола
ти това сериозно ли го каза? е36 е ужасно неспираща кола (и не съм с турски накладки/дискове) решението е или някой кит с 4 бутални апарати или е46 330 конверсия към 325мм дискове

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
и аз имах същият проблем, нямаше рязкото спиране, а на право се пускаше абс и ставаше като шейна, Сложих Textar и почна да спира идеално. Проблема беше във накладките RH много тврди накладки.
Караш ли колата със частите по каталог оригинални няма да имаш ядове.
oxam написа:krika написа:За кола от началота на 90те е36 спира зверскиако се използват качествени дискове и накладки обаче а не няква тесла от анадола
ти това сериозно ли го каза? е36 е ужасно неспираща кола (и не съм с турски накладки/дискове) решението е или някой кит с 4 бутални апарати или е46 330 конверсия към 325мм дискове

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
betona написа: ... имам чувството че като натисна спирачките и ABS-а се включва само на предните колела - много кофти спира.
Колега, отивай да ти видят някъде спирачките,
че т'ва изобщо не е майтап работа.
Тук по форума можем много да си чешем езиците / пръстите,
но няма как да ти кажем в какво състояние са ти спирачките, нито пък да ги поправим.
Причините може да са доста.
oxam написа:.... ти това сериозно ли го каза? е36 е ужасно неспираща кола (и не съм с турски накладки/дискове) решението е или някой кит с 4 бутални апарати или е46 330 конверсия към 325мм дискове
Ми аз не мисля, че си прав колега.
Извинявай, но това, което си написал изобщо не отговаря на истината...
От всички коли, които съм имал и такива, които не са били моя собственост,
но пък съм ги карал (сток коли), Е36 е една от най-спиращите.
Говоря за сток, нормални коли,
не говоря за разните му там тунинг изпълнения, конверсии и вманиачавания...
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
ditko1 написа:и аз имах същият проблем, нямаше рязкото спиране, а на право се пускаше абс и ставаше като шейна, Сложих Textar и почна да спира идеално. Проблема беше във накладките RH много тврди накладки.
Моя проблем стана по-голям след като не можах да спра зад един микробус, който нацепи спирачки пред мене и нямаше стопове ... повярвай ми карах с 40-50 и 20 метра спирачен път не можах да спра и счупих фар маската огъната и капака малко... Затова сменяйте с хубави накладки, че мойте са на ATE уж хубави, но не коват така както преди и ще ги сменям.. можеби са заминали вече или са станали по-твърди.
GOD IS A DJ
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RHYTHM
YOU ARE THE MUSIC
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RHYTHM
YOU ARE THE MUSIC
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2