Открадната българска песен във фима "300"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Открадната българска песен във фима "300"

Мнение от ivan1979g » 07 Май 2007, 18:12

DJJonny написа:...
Източник http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=1248944

Дискусията в Дата.бг придоби комичен утенък, когато някакъв обяви, че циганите са повече арийци от немците и го подкрепи с научни доказателства :mhihi: :mhihi: . Иначе темата е от преди 3 седмици (16-17 април).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 07 Май 2007, 19:05

Добре, то е ясно, че права няма за тази песен.... Но аз не знам дали кавалът е ирански инструмент. Все си мислех, че кавалът е един от най-българските инструменти, а в 300 се чува именно кавал! Може тука Балканите да сме си почти едно, но пак използваме различни музикални инструменти, характерни за съответната нация. Вероятно затова на повечето ни се струва, че песента е именно българска, въпреки че не се долавят български слова...
It's not who You are, it's who You know...

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 07 Май 2007, 20:35

То па един филм....!!! :confused:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Май 2007, 22:21

филма поне за мене беше много готин... но аз съм фен на "син сити" така че.. понятно е.

за песента.. аз мисля че дори да беше чисто българска и дори да беше очеизваждащ случай на кражба на творчество- точно във този случай аз лично проблем нямам... защото когато ние във бояна се научиме да правиме такива шаржирано-компютърни въргали и си включваме фолклорната музика във тях- тогава ще имаме право да недоволстваме... но докато родното министерство на културата е населено със същата порода със която и куп други министерства заради които сме на този хал и условията за снимане на чисто български филми са трагикомични- мисля че трябва само да се радваме че някои ни е включил музиката във световен кино-хит...

и така.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 09 Май 2007, 8:48

alx написа:филма поне за мене беше много готин... но аз съм фен на "син сити" така че.. понятно е.

И аз се кефя на Син Сити, но 300 поне за мен е крайно плосък филм. Диалозите, героите и играта са толкова плоски, че дори яките ефекти не могат да оправят положението. Едвам издържах в претъпкания салон...

А относно песента, наистина е леко промена народна песен и не прави чест, че източникът не е споменат.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kenslay » 09 Май 2007, 10:35

Да имаше как тия македонци да ги изпозатрелям сичките или да ги пратя някъде далеч в тихия океан ...

Важното е че песента е балканска, никой никога няма да докаже дали е българска, или сръбска, но ОПРЕДЕЛЕНО не е македонска.Та както и да е, моето предложение е да им го върнем тъпкано на всичките през торентите :)
"Провалът не е опция, провалът не е вариант, провалът не е избор - той не може да бъде и решение."

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 09 Май 2007, 22:47

Според мен Син Сити е в пъти ....повече от тоя ...математически филм! :lol:
А по въпроса за македонците -мое да им обявим война! Според мен ,както ги гледах последния път кат бех там,докат разберат ,че сме минали Станке Лисичково и ние ше сме у Струма! Имат линейки тип-Застава от кръглите !!! За незапознатите тва са ония Застави ,дет приличат на старата ЗАЗ-ка ,а за още по-незапознатите тва е кола -дълга 2м барабар с броните и като линейка според мен мое се ползва само от некой до 60-70санта!!!

Предишна

Назад към Извън Темата