За климатика ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
За климатика ???
Вчера климатика не тръгна и отидох на майстор да го види. Човека го допълни, защото нямаше достатъчно фреон, сложи оцветител да видим къде изпуска... Посъветва ме обаче да си почистя радиаторите, защото били пълни с боклуци и се товарел компресора (държи високо налягане) Това ми го показа на уреда. Въпроса е как става това почистване ??? Майстора каза - свалят се всичките и се почистват с пароструйка, защото иначе между тях не можело да се бръкне. На мен обаче не ми харесва идеята за източване на всички течности и сваляне на радиаторите. Няма ли някакъв по лесен начин, препарат, компресор, пароструйка 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
сваля се само виското, дифузьора на водния радиатор и водния радиатор. чисти се първо с въздух духаш от задната страна и двата радиатора, после с вода под налягане.
важно когато пръскаш с вода или духаш с въздух движи "пистолетите" от земята нагоре или от горе надолу, защото се изкривяват ламелите.
важно когато пръскаш с вода или духаш с въздух движи "пистолетите" от земята нагоре или от горе надолу, защото се изкривяват ламелите.

2 мнения
• Страница 1 от 1