Виждам, че дискусиите за скоростта са на мода тук

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 24 Яну 2004, 14:27

Просто човека кара Рено то затова не знае за кво става въпрос!!!!!!!!!!!!
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Потребител
Аватар
Кара: Колкото може

Мнение от need4speed » 24 Яну 2004, 18:16

Караш ПЕЖО! Тук е разликата.Караш като чичка из пътя и се чувстваш добре защтото това е френското "чудо".Не може да седнеш зад волана на една М3-ка ,която е като див звяр на пътя и ти си човека който може го я обуздае.Да усещаш как всичката тази мощт ти се подчинява и да караш спокойно... Просто не може .Кракът ти натежава и кръвта ти закипява,адреналина се покачва и няма начин да се здържиш. И отново изспитваш онова чувство което е по силно от наркотик за мен.Емоцията е пълна само ако си зад волана на БМВ!
Опитай.
The Ultimate Driving Machine ™ !!!
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 26 Яну 2004, 10:55

need4speed написа:Караш ПЕЖО! Тук е разликата.Караш като чичка из пътя и се чувстваш добре защтото това е френското "чудо".Не може да седнеш зад волана на една М3-ка ,която е като див звяр на пътя и ти си човека който може го я обуздае.Да усещаш как всичката тази мощт ти се подчинява и да караш спокойно...

Това верно е малко като заяждане. :D Айде момчета, и аз карам Пежо.

Не е въпроса в марката, ако искаш да настъпиш возилото. Все е вятър в косите! И бензин в кръвта.

Въпросът е да не караш самоубийствено!
Да караш Peugeot е страст!

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 26 Яну 2004, 11:30

need4speed, успокой топката малко ;) няма нужда от такъв тон.

Както Ева каза, всяка кола може да се настъпи, но си прав че някои коли са по-приятни ако ги галиш, други сами те канят да ги използваш на макс... :twisted:

Това обаче няма нищо общо с безопасното каране, и несъздаване на рискови ситуации по пътя :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Castor » 26 Яну 2004, 13:32

PARADOX_sf написа:карам съвасем спокойно на тая предавка при тия обороти 0887 390 851. Звъни ми и ще повоза.

това наистина ме изненадва, но щом казваш... вярвам :)
Alexi написа:Който не е карал BMW кви глупости приказва

ами аз доста БМВта съм карал всъщност... вкл. Х5 4.6IS и новото 745i(не знам Е колко се води модела), но най-вече имам опит с едно '96 Е36 - бившата кола на майка ми... та проблема не е в това, ами че съм по-глупав и отделно нищо не разбирам... ии затова така. Сигурен съм, че ти знаеш мооого повече от мен и мога много да науча от теб. Така, че ако имаш желание да ме образоваш с нещо - моля ти се обясни ми кое как е на ЛС.
ПП: Честит рожден ден
STREETRACERS.HIT.BG

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 26 Яну 2004, 13:41

не че искам да се заяждам но на мойта кола също 50 км/ч на 5-та няма вибраций и т.н. даже като се возя спокойно из града я включвам на 60 :!:
А м/у другото при 40 също мога да се движа на 5-та и да ускорявам но има леки вибраций :arrow: а пък снощи се возих в едно БМВ с двигател М50 демек 2.0 150 коня с вАНУС и много спокойно на 5-та от 30 км/ч си върви БЕЗ НИКАКВИ ВИБРАЦИЙ като не говорим за поддържане на скоростта ми за ускоряване :arrow: наистина бявно но няма вибраций :idea:
И ако други колеги с 2.0 + шестаци кажат че не могат да се движат на 5-та с 50 без проблем няма да им повярвам :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 26 Яну 2004, 21:57

Аз с 316 нямам проблем да карам на 5та с 50 и да ги пддържам камоли за по големи BMWта :lol:
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koko_star » 26 Яну 2004, 22:24

need4speed написа:Караш ПЕЖО! Тук е разликата.Караш като чичка из пътя и се чувстваш добре защтото това е френското "чудо".Не може да седнеш зад волана на една М3-ка ,която е като див звяр на пътя и ти си човека който може го я обуздае.Да усещаш как всичката тази мощт ти се подчинява и да караш спокойно... Просто не може .Кракът ти натежава и кръвта ти закипява,адреналина се покачва и няма начин да се здържиш. И отново изспитваш онова чувство което е по силно от наркотик за мен.Емоцията е пълна само ако си зад волана на БМВ!
Опитай.

няма зна4ение кво кара6 3-ка,калибра или някои хонда.важното е да ти е приятно.да не става въпрос 4е има и по бързи коли от бмв-то ти
BMW is the car...another cars are just traffic

Аватар

Мнение от DA WOLF » 26 Яну 2004, 22:40

аз по принцип ръгам 5-та доста често на 160, обикновенно на 120-130...
кви са тия 50 ненам :shock:
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koko_star » 26 Яну 2004, 23:05

DA WOLF 6том с 3-та вдига6 240 да ли 6е стигна 250 с 5-та а.да опитам а.аз до 225 и спирам
BMW is the car...another cars are just traffic

Потребител
Аватар
Кара: Колкото може

Мнение от need4speed » 27 Яну 2004, 20:26

:nono: :nono: :nono: :nono: Не се заяждам с никой просто казах на човека да опита какво е усещането с БМВ..
The Ultimate Driving Machine ™ !!!
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

малко яснота

Мнение от july`s » 28 Яну 2004, 10:14

1) френското не-бмв, го кара nikie, той е с автоматик и като му знам стила на каране, оборотите не ги определя той, а автоматиката на автоматика...

2) супер ниско оборотното не-бмв, го кара paradox-a, негово е изказването за ниските скорости на 5-та..

не знам защо скочихте така на темата (ако бяхте запозната по-подробно с писанията на paradox-a нямаше, но това е друга тема...)

та по въпроса за мощта и овладяването... да има овладяване, но не винаги е ясно кой кого овладява...

освен това идеята на темата не беше на какво са способни колите и какво удоволствие могат да ти предложат...

@need4speed: "Не може да седнеш зад волана на една М3-ка ,която е като див звяр на пътя и ти си човека който може го я обуздае.Да усещаш как всичката тази мощт ти се подчинява и да караш спокойно... Просто не може .Кракът ти натежава и кръвта ти закипява,адреналина се покачва и няма начин да се здържиш. И отново изспитваш онова чувство което е по силно от наркотик за мен"

ок нека е така (т.е. така е), обаче искам само да попитам кой кого овладява? все пак идеята на темата (както вече споменах) не беше емоция, а безопасност, не може да пренебрегнеш здравия разум, за да изпиташ опичняващото чувство (то че може, може, но крайния резултат често е не много добър)

@mpower///: относно знаенето за какво иде реч, дали се знае или не няма голямо значение в случая, аз примерно имам идея за какво иде реч (не е М3, но може да се каже че е М3 за бедни (даже за бедни българи) ), но знам че за да мога да направя това което искам ми трябват много тренировки (говориме за безопасно място) и когато имам възможност да изпитвам за какво иде реч, се въздържам от правене на неща за които не съм подготвен, колкото и да ми се иска

относно ниските скорости и 'последните предавки'...
нали се сещате че има голяма разлика м/у скоростите на различните модели и марки?
има коли които си искат винаги първа за тръгване, има и такива на които спокойно може да се направи това упражнение от 3-та (главно предаване, предавателно число на предавката, гуми)
има коли, на които 5-та е равностойна, и коли на които се води 'икономична', при втория вариант, предавателното число на 5-та е доста различно от това на 4-та

прилагам един xls
http://rack3.free.evro.net/server16/jul ... 205gti.xls

който иска да се позанимава:)
трябва да си знае главното предавателно и предавателните на предавките, както и стандартните по размер гуми, след това може да си поекспериментира, за предавки, обороти и скорости, променете предавателните числа, и вижте пак резултатите

(използван е скрипт на visual basic, та ексела може да приплаче че има макроси, но дефакто е един макрос и съм го правил аз, така че споокйно:)
<br>
br

Аватар

Мнение от DA WOLF » 28 Яну 2004, 11:10

koko_star написа:DA WOLF 6том с 3-та вдига6 240 да ли 6е стигна 250 с 5-та а.да опитам а.аз до 225 и спирам

мда ама аз съм със 17-ки така че съм с доста повече :wink: почти съм готов да излетя :lol: :lol: :lol:
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 28 Яну 2004, 14:05

говорите си за някакви вибрации, някакви такива работи... кво е това?:) аз само съл слушал за това нещо, наречено вибрация, независимо на ква скорост е :wink:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 28 Яну 2004, 17:09

Engi това е защото ти вместо да тръгваш седиш на едно място а отзад неква мъгла те гони :D :D :D
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум