Виждам, че дискусиите за скоростта са на мода тук
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Просто човека кара Рено то затова не знае за кво става въпрос!!!!!!!!!!!!
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- need4speed
- Потребител
-
- Кара: Колкото може
Караш ПЕЖО! Тук е разликата.Караш като чичка из пътя и се чувстваш добре защтото това е френското "чудо".Не може да седнеш зад волана на една М3-ка ,която е като див звяр на пътя и ти си човека който може го я обуздае.Да усещаш как всичката тази мощт ти се подчинява и да караш спокойно... Просто не може .Кракът ти натежава и кръвта ти закипява,адреналина се покачва и няма начин да се здържиш. И отново изспитваш онова чувство което е по силно от наркотик за мен.Емоцията е пълна само ако си зад волана на БМВ!
Опитай.
Опитай.
need4speed написа:Караш ПЕЖО! Тук е разликата.Караш като чичка из пътя и се чувстваш добре защтото това е френското "чудо".Не може да седнеш зад волана на една М3-ка ,която е като див звяр на пътя и ти си човека който може го я обуздае.Да усещаш как всичката тази мощт ти се подчинява и да караш спокойно...
Това верно е малко като заяждане.

Не е въпроса в марката, ако искаш да настъпиш возилото. Все е вятър в косите! И бензин в кръвта.
Въпросът е да не караш самоубийствено!
Да караш Peugeot е страст!
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
need4speed, успокой топката малко
няма нужда от такъв тон.
Както Ева каза, всяка кола може да се настъпи, но си прав че някои коли са по-приятни ако ги галиш, други сами те канят да ги използваш на макс...
Това обаче няма нищо общо с безопасното каране, и несъздаване на рискови ситуации по пътя

Както Ева каза, всяка кола може да се настъпи, но си прав че някои коли са по-приятни ако ги галиш, други сами те канят да ги използваш на макс...

Това обаче няма нищо общо с безопасното каране, и несъздаване на рискови ситуации по пътя

PARADOX_sf написа:карам съвасем спокойно на тая предавка при тия обороти 0887 390 851. Звъни ми и ще повоза.
това наистина ме изненадва, но щом казваш... вярвам

Alexi написа:Който не е карал BMW кви глупости приказва
ами аз доста БМВта съм карал всъщност... вкл. Х5 4.6IS и новото 745i(не знам Е колко се води модела), но най-вече имам опит с едно '96 Е36 - бившата кола на майка ми... та проблема не е в това, ами че съм по-глупав и отделно нищо не разбирам... ии затова така. Сигурен съм, че ти знаеш мооого повече от мен и мога много да науча от теб. Така, че ако имаш желание да ме образоваш с нещо - моля ти се обясни ми кое как е на ЛС.
ПП: Честит рожден ден
STREETRACERS.HIT.BG
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
не че искам да се заяждам но на мойта кола също 50 км/ч на 5-та няма вибраций и т.н. даже като се возя спокойно из града я включвам на 60
А м/у другото при 40 също мога да се движа на 5-та и да ускорявам но има леки вибраций
а пък снощи се возих в едно БМВ с двигател М50 демек 2.0 150 коня с вАНУС и много спокойно на 5-та от 30 км/ч си върви БЕЗ НИКАКВИ ВИБРАЦИЙ като не говорим за поддържане на скоростта ми за ускоряване
наистина бявно но няма вибраций
И ако други колеги с 2.0 + шестаци кажат че не могат да се движат на 5-та с 50 без проблем няма да им повярвам

А м/у другото при 40 също мога да се движа на 5-та и да ускорявам но има леки вибраций

И ако други колеги с 2.0 + шестаци кажат че не могат да се движат на 5-та с 50 без проблем няма да им повярвам

need4speed написа:Караш ПЕЖО! Тук е разликата.Караш като чичка из пътя и се чувстваш добре защтото това е френското "чудо".Не може да седнеш зад волана на една М3-ка ,която е като див звяр на пътя и ти си човека който може го я обуздае.Да усещаш как всичката тази мощт ти се подчинява и да караш спокойно... Просто не може .Кракът ти натежава и кръвта ти закипява,адреналина се покачва и няма начин да се здържиш. И отново изспитваш онова чувство което е по силно от наркотик за мен.Емоцията е пълна само ако си зад волана на БМВ!
Опитай.
няма зна4ение кво кара6 3-ка,калибра или някои хонда.важното е да ти е приятно.да не става въпрос 4е има и по бързи коли от бмв-то ти
BMW is the car...another cars are just traffic
- need4speed
- Потребител
-
- Кара: Колкото може
малко яснота
1) френското не-бмв, го кара nikie, той е с автоматик и като му знам стила на каране, оборотите не ги определя той, а автоматиката на автоматика...
2) супер ниско оборотното не-бмв, го кара paradox-a, негово е изказването за ниските скорости на 5-та..
не знам защо скочихте така на темата (ако бяхте запозната по-подробно с писанията на paradox-a нямаше, но това е друга тема...)
та по въпроса за мощта и овладяването... да има овладяване, но не винаги е ясно кой кого овладява...
освен това идеята на темата не беше на какво са способни колите и какво удоволствие могат да ти предложат...
@need4speed: "Не може да седнеш зад волана на една М3-ка ,която е като див звяр на пътя и ти си човека който може го я обуздае.Да усещаш как всичката тази мощт ти се подчинява и да караш спокойно... Просто не може .Кракът ти натежава и кръвта ти закипява,адреналина се покачва и няма начин да се здържиш. И отново изспитваш онова чувство което е по силно от наркотик за мен"
ок нека е така (т.е. така е), обаче искам само да попитам кой кого овладява? все пак идеята на темата (както вече споменах) не беше емоция, а безопасност, не може да пренебрегнеш здравия разум, за да изпиташ опичняващото чувство (то че може, може, но крайния резултат често е не много добър)
@mpower///: относно знаенето за какво иде реч, дали се знае или не няма голямо значение в случая, аз примерно имам идея за какво иде реч (не е М3, но може да се каже че е М3 за бедни (даже за бедни българи) ), но знам че за да мога да направя това което искам ми трябват много тренировки (говориме за безопасно място) и когато имам възможност да изпитвам за какво иде реч, се въздържам от правене на неща за които не съм подготвен, колкото и да ми се иска
относно ниските скорости и 'последните предавки'...
нали се сещате че има голяма разлика м/у скоростите на различните модели и марки?
има коли които си искат винаги първа за тръгване, има и такива на които спокойно може да се направи това упражнение от 3-та (главно предаване, предавателно число на предавката, гуми)
има коли, на които 5-та е равностойна, и коли на които се води 'икономична', при втория вариант, предавателното число на 5-та е доста различно от това на 4-та
прилагам един xls
http://rack3.free.evro.net/server16/jul ... 205gti.xls
който иска да се позанимава:)
трябва да си знае главното предавателно и предавателните на предавките, както и стандартните по размер гуми, след това може да си поекспериментира, за предавки, обороти и скорости, променете предавателните числа, и вижте пак резултатите
(използван е скрипт на visual basic, та ексела може да приплаче че има макроси, но дефакто е един макрос и съм го правил аз, така че споокйно:)
2) супер ниско оборотното не-бмв, го кара paradox-a, негово е изказването за ниските скорости на 5-та..
не знам защо скочихте така на темата (ако бяхте запозната по-подробно с писанията на paradox-a нямаше, но това е друга тема...)
та по въпроса за мощта и овладяването... да има овладяване, но не винаги е ясно кой кого овладява...
освен това идеята на темата не беше на какво са способни колите и какво удоволствие могат да ти предложат...
@need4speed: "Не може да седнеш зад волана на една М3-ка ,която е като див звяр на пътя и ти си човека който може го я обуздае.Да усещаш как всичката тази мощт ти се подчинява и да караш спокойно... Просто не може .Кракът ти натежава и кръвта ти закипява,адреналина се покачва и няма начин да се здържиш. И отново изспитваш онова чувство което е по силно от наркотик за мен"
ок нека е така (т.е. така е), обаче искам само да попитам кой кого овладява? все пак идеята на темата (както вече споменах) не беше емоция, а безопасност, не може да пренебрегнеш здравия разум, за да изпиташ опичняващото чувство (то че може, може, но крайния резултат често е не много добър)
@mpower///: относно знаенето за какво иде реч, дали се знае или не няма голямо значение в случая, аз примерно имам идея за какво иде реч (не е М3, но може да се каже че е М3 за бедни (даже за бедни българи) ), но знам че за да мога да направя това което искам ми трябват много тренировки (говориме за безопасно място) и когато имам възможност да изпитвам за какво иде реч, се въздържам от правене на неща за които не съм подготвен, колкото и да ми се иска
относно ниските скорости и 'последните предавки'...
нали се сещате че има голяма разлика м/у скоростите на различните модели и марки?
има коли които си искат винаги първа за тръгване, има и такива на които спокойно може да се направи това упражнение от 3-та (главно предаване, предавателно число на предавката, гуми)
има коли, на които 5-та е равностойна, и коли на които се води 'икономична', при втория вариант, предавателното число на 5-та е доста различно от това на 4-та
прилагам един xls
http://rack3.free.evro.net/server16/jul ... 205gti.xls
който иска да се позанимава:)
трябва да си знае главното предавателно и предавателните на предавките, както и стандартните по размер гуми, след това може да си поекспериментира, за предавки, обороти и скорости, променете предавателните числа, и вижте пак резултатите
(използван е скрипт на visual basic, та ексела може да приплаче че има макроси, но дефакто е един макрос и съм го правил аз, така че споокйно:)
<br>
br
br
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
говорите си за някакви вибрации, някакви такива работи... кво е това?:) аз само съл слушал за това нещо, наречено вибрация, независимо на ква скорост е 

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Engi това е защото ти вместо да тръгваш седиш на едно място а отзад неква мъгла те гони

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3