Брутално... (18+)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 08 Май 2007, 14:00

evans написа:...

Не ти пожелавам да ти идва до главата,но когато слезеш от колата след такава случка и я видиш цялата намачкана,ще си дадеш сметка какъв шанс ти е даден отгоре и едва ли не живееш втори живот...звука от мачкането на ламарина и трошенето на стъкла е неповторим и остава в паметта ти за цял живот,изплува всеки път,когато видиш катастрофа на пътя и те стряска неописуемо...някой ще кажат "аз го преживях..." ,което не е вярно...отново съм на пътя,всеки ден си го припомням поне по веднъж и това някакси ми допълва разума,когато тръгна да правя глупости..няма как да го оцениш,докато не го изпиташ това е.Наскоро видях верижна катастрофа в надежда,3 коли се бяха згънали на хармоника...както карах с 90,в момента в които ги видях намалих на 40 и цяла нощ след това не съм вдигнал повече,докато не се прибрах...
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше e34 520
Мечтае да кара: E34 535

Мнение от TheBlame » 08 Май 2007, 14:54

съгласен съм с WeiSTD а и смятам че човек започна ли да шофира в страх от тва дали ще му се пукне гумата и други такива то кефа от шофирането изчезва и започва да има кошмарът :roll:
За да станеш хищник трябва опонента ти да е хищник !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ

Алчността убива всички !

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 08 Май 2007, 15:16

Просто човек трябва да е разумен това е! Винаги трябва да се мисли! Аз, като карам не мисля, дали има риск за другите, а дали има риск за мен! Не ме разбирайте погрешно! Аз винаги мисля за другите и не ги притеснявам по никакъв начин, точно за това мисля за себе си, а не за тях защото не създавам рискове за околните и се старая да не ги притеснявам. Имаше една много яка книга на един състезател (май полски беше). Стара е от 70-те години някъде. Та в нея се говореше за "Безопастна скорост", както беше и името на книгата. Не винаги високата скорост е опасна за нас и другите около нас, но само в случай, че разсъждаваме докато караме ... :winky:
_!_

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 08 Май 2007, 15:24

Azrail написа:Интересно е от анатомична гледна точка :mhihi:

Чудя се какво ли точно е станало, че така са ги отрязали като с хирургически трион :shock:

Хъх, купете си Форд и си махнете главата :mhihi: ....

Преди 2 години се прибирам от път към нас и от далече гледам станала катастрофа: естествено едното платно затворено, куки навсякъде и караме с 20 км/ч. Минавам аз и гледам една жигула напречно на пътя (правил е обратен завой) и един мотор врязан във вратите.буквално врязан! и една глава със кървава каска на банкета :shock: тялото беше на страни. :shock:
лека му пръст на човека.
Изображение

на ge_a диването
Аватар
Кара: E87 116i N45B16

Мнение от cherry_dream » 08 Май 2007, 16:31

:shock: Не искам да се качвам повече в кола до края на живота ми. Това е една от най-ужасните гледки, които съм виждала...
Dare To Dream

T.N.T. for the brain
Аватар
Кара: Слънцето да се мръщи!!!

Мнение от PeBuLs » 08 Май 2007, 17:11

Space написа:Просто човек трябва да е разумен това е! ..... :winky:

ОК прав си, обаче останалите като не са... някак си се губи смисъла.
Пресен случай от преди 1 седмица. Моята приятелка се прибира, и по пътя след завой някакъв тапут в нейното платно...и за да не се удари в него излиза от пътя и се обръща в някакво дере, а сладура даже не спира да види дали е жива!!!!Продължил си като първия пич!!!!!

Слава Богу тя е добре...от колата нищо не става!!!

КОЛКОТО И ДА СИ РАЗУМЕН ВИНАГИ ЩЕ ИМА И ТАКИВА БОКЛУЦИ!!!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 08 Май 2007, 17:20

PeBaLs написа:
Space написа:Просто човек трябва да е разумен това е! ..... :winky:

ОК прав си, обаче останалите като не са... някак си се губи смисъла.
Пресен случай от преди 1 седмица. Моята приятелка се прибира, и по пътя след завой някакъв тапут в нейното платно...и за да не се удари в него излиза от пътя и се обръща в някакво дере, а сладура даже не спира да види дали е жива!!!!Продължил си като първия пич!!!!!

Слава Богу тя е добре...от колата нищо не става!!!

КОЛКОТО И ДА СИ РАЗУМЕН ВИНАГИ ЩЕ ИМА И ТАКИВА БОКЛУЦИ!!!!!

Е, разбира се така е. За това баща ми от както бях 14 годишен ми набиваше в главата, че най-важното е да мислиш и за другите! :!: Макар, че както ми описваш ситуацията, не е можело да се направи, кой знае какво .. :roll:

А, бе мислене му е майката! :idea:
_!_

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 08 Май 2007, 17:26

Зарежи....не искам да се сещам! Преди около 4-5 месеца на мостчето на Горна Малина една кола, мисля че някакъв Нисан беше каран от мацка неправоспособна, движела се е много бързо(по очевидци!) явно е пукнала гума, и обира всички храсталаци от ляво на пътя изхвърчава от пътя преди мостчето и се забива на обратно на долният банкет на пътя който минава под моста. От горе нищо не се виждаше, та викам аз на приятелката ми дай да отбиеме до Малина да си взема цигарки......давам ляв мигач и се насочвам по пътя за под моста.....УЖАС!!! НИКОГА НЯМА ДА ГО ЗАБРАВЯ!!! И маше вече полиция и казаха че младежа току що е починал...с прерязан гръклян...Бог да го прости....

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 08 Май 2007, 17:29

Space написа:...Имаше една много яка книга на един състезател (май полски беше). Стара е от 70-те години някъде. Та в нея се говореше за "Безопастна скорост", както беше и името на книгата...

:yes:
Собеслав Засада е авторът, в БГ е издадена 1977г.

Според мен всяка катастрофа може да се предотврати, ако шофьорите са внимателни и МИСЛЯТ.
Има много проблеми--лоши пътища, стари коли със стари гуми (защото хората нямат пари за повече), но това може да се компенсира с разумно каране. Лошото е, че всички го знаем, и пак правим глупости.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 08 Май 2007, 18:03

ivan1979g написа:
Space написа:...Имаше една много яка книга на един състезател (май полски беше). Стара е от 70-те години някъде. Та в нея се говореше за "Безопастна скорост", както беше и името на книгата...

:yes:
Собеслав Засада е авторът, в БГ е издадена 1977г.

Според мен всяка катастрофа може да се предотврати, ако шофьорите са внимателни и МИСЛЯТ.
Има много проблеми--лоши пътища, стари коли със стари гуми (защото хората нямат пари за повече), но това може да се компенсира с разумно каране. Лошото е, че всички го знаем, и пак правим глупости.

А, благодаря. Точно това беше книгата. И за другото съм напълно съгласен, само дето се въздържам от "глупости", когато нещо не ми е в ред по колата, или когато аз не съм в ред :winky:
_!_

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 08 Май 2007, 20:02

Трябва да се стараем да свеждаме риска до минимум.
Така човек може да е една крачка по-назад но пък и по-далеч от вероятността да се случи инцидент.
Когато усетиш, че почваш да караш неразумно и си задаваш въпроси или размисли от рода "дали ще мина на косъм?" или " я да хвана зеленото, което е твърде оранжево" или я да мина пръв въпреки че не бързам" или " ся ше го изпреваря тоя калъф" винаги има риск, там някъде след завоя да има някой дето идва към теб със 100 км/ч и да не успееш да се прибереш или да поднесеш след което Божа работа.

Аз признавам, че и аз правя груби нарушения понякога, например да се състезавам със 100 по Тодор Александров, даже преди да взема книга се въртях на 180 градуса по светофарите и сега когато почнах редовно да карам и да виждам как мрът хора под ламарините.... си дадах сметка колко отговорно е поведението на шофера когато е зад волан и респективно се старая максимално да избягвам да нарушавам правилника или да простея на опасни места и когато има хора около мен.

За съжеление Българският ШофЕр в голяма степен е селтак. редовно го установявам когато бързам и всеки гледа да ме засече или напсува независимо от мигачи, светлини, знаци как ще се движа... последният път в Студентски град даже си намерих колата наплюта, с дъвка на стъклото и черта отстрани...вероятно защото предишния ден изпреварих 5 спрели коли и помолих шофера на 5-тата да ме пусне тъй като бързах .... в резултат на което отнесах псувня, че се предреждам естествено от голфаджия) и за малко сгънат калник от следващия (с Toyota yaris), който за да не се мине да ме пусне удари прекъзвач.... няма значение, че преди да ги изпреваря пуснах 2 коли пред мен, пешеходец и човек с детска количка.

затова и така мрът по пътищата хора, не толкова само от липса на качества за управление на МПС ами от шибания манталитет на българина, който в комбинация с липсата на качества и малоумни реакции и старание да е първи и да не чака и.тн води до това да има новини " 17 годишно момиче почина след катастрофа на бул. България. Движеш се в насрщното с превичена скорост Сеат ...."

Тук в квартала до колкото знам историята един с омега без да има книга натресе такси странично със 100, щото не успя или не пожела да спре на червено. Уби пътника(бивш шеф в КАТ) и остави таксиджията с прекъснат гръбнак. Явно някой плати тук там и пича пак пили гуми из квартала.

Потребител
Аватар

Мнение от da_devil » 08 Май 2007, 20:32

Burningparis написа:Тук в квартала до колкото знам историята един с омега без да има книга натресе такси странично със 100, щото не успя или не пожела да спре на червено. Уби пътника(бивш шеф в КАТ) и остави таксиджията с прекъснат гръбнак. Явно някой плати тук там и пича пак пили гуми из квартала.

Е такива гъзари най-мноо ги мраза... Аз например знам подобен случай, който е още по красноречив. -

Една от улиците до моето даскало е затворена и е забранено влизането. Не стига че там е физкултурния терен и щъкат на ляво на дясно ученици ми редовно си паркират там колите даскалите... Както и да е та един "баровец" от 12ти клас с Голф 4 ( нз що са такиа кретени сичките :mhihi: ) и той си го заебава в тази уличка. И един ден след почепка щото нали завършвал.. сяда в голфа паркиран в забранената улица и дава яко газ на заден... Удря някав старец... ама не разбира 4е го е ударил и продължава ( нз как така не е разбрал... ама знам че стареца е паднал и той е минал през него. След което стаа ясна цялата работа идва патрулка слагат му белезници и описват случая. И хоп иде няква дърта пача и нещо говори с куките... пускат го пали голфа и си ходи...

Линейката идва последна( след около 30 мин :shock: )
Стареца всъщност бил умрял на място.. :(

Смятайте колко се е потулило сичко щом аз разбрах цялата история 1 месец след тва от двама очевидци :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 08 Май 2007, 21:10

Добре че я пуснахте тая тема, че днеска си оправих колата и нещо ми понатежава десния крак, ама след тия снимки ми поолекнаха краката.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 08 Май 2007, 21:37

брутално

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 08 Май 2007, 21:43

Според мен ефекта от тези кадри е само временен. Всеки като ги види се потресава, трепва нещо и се сеща, че и на него може да му се случи. И след точно 15мин всичко е отминало. Човека ако няма мисленето и дисциплината на пътя, дори и денонощно да ги гледа тези снимки, освен да ги научи на изуст, друго няма да се промени.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата