Пътен данък & Номер на ДВГ
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
Пътен данък & Номер на ДВГ
Решил съм да се присъединя към е36 клуба
Та въпроса ми е следния :
Колата е вкарана в началото на февруари от Г-н Х в България. Той я продава на Г-н У. ОБАЧЕ талона на колата се води на Г-н Х. Пътен данък не е плащан досега
Разбрах, че е трябвало 2 месеца след като е вкарана колата да се плати, защото в противен случай започват да текат глоби ( Така и става
)
След като сега аз искам да прехвърля колата на мое име, това би трябвало да означава, че Г-н Х трябва да плати дължимата от него сума за данъка,защото иначе не може да осъществим прехвърлянето,нали така
Каква е продължителността на този данък,който той ще заплати (за 1 календарна година или до 31.12.2007
) След това има ли да плащам аз нещо по този пътен данък и какво трябва да свърша в моята община
Каква сума се плаща за този данък по принцип
(1993г 320
) Катализатора играе ли роля
И другото нещо
Колата е регистрирана, но няма номер на Двигателя ( в КАТ са написали в талона на колата
Няма номер/Без номер или нещо от този род
) Може ли да стане някаква врътка да ме пре*бат заради това, че няма номер
, като ходя в КАТ
Г-н У се движи с колата повече от два месеца
Кога и какво трябва да направя също, за да прехвърля гражданската и каското на мое име
П.С. Съжалявам за досадните въпроси, но ми е за сефте

Колата е вкарана в началото на февруари от Г-н Х в България. Той я продава на Г-н У. ОБАЧЕ талона на колата се води на Г-н Х. Пътен данък не е плащан досега

След като сега аз искам да прехвърля колата на мое име, това би трябвало да означава, че Г-н Х трябва да плати дължимата от него сума за данъка,защото иначе не може да осъществим прехвърлянето,нали така

И другото нещо

Г-н У се движи с колата повече от два месеца

Кога и какво трябва да направя също, за да прехвърля гражданската и каското на мое име

П.С. Съжалявам за досадните въпроси, но ми е за сефте

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=52818
Виж мнението на Stanchev за данъка в тая тема.
А за липсата на номер--разберете се да му дадеш парите след като минеш канала в КАТ. Това е изпробван метод в подобни случаи. Ако се дърпа--негов проблем.
Виж мнението на Stanchev за данъка в тая тема.
А за липсата на номер--разберете се да му дадеш парите след като минеш канала в КАТ. Това е изпробван метод в подобни случаи. Ако се дърпа--негов проблем.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Вариант: купуваш си колата спокойно, отиваш в данъчното и си я декларираш. Ако не са платени данъците й, те се дължът от стария собственик, да си го гонят него. Катализаторът влиза в сметките само ако колата е до 100 КС (73 киловата).
It's not who You are, it's who You know...
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
само дето колата не може да се прехвърли и да се сключи сделка за покупко-продажба без платен данък ! а ина4е той може да се плати и за 6месеца за по-малък перод незнам 

- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
Няма проблем че няма номер на двг. и аз съм така и минавах КАТ няма проблем .Е звериха се доста по-дълго от обикновенно ама минах си 

НЕВОЛЯТА УЧИ........

- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
furnata написа:Няма проблем че няма номер на двг. и аз съм така и минавах КАТ няма проблем .Е звериха се доста по-дълго от обикновенно ама минах си
Ама тя беше ли ти регистрирана преди това, или за първа регистрация в БГ

Щом веднъж е регистрирана без номер значи нема номер без проблем си. Сеа другото обаче със данака, тои трябва да я регистрира във даначното да си плати глобата и тогава правите със него договор за покупко продажба. Тогава ти имаш срок два месеца да я регистрираш.Така мисля но несъм адвокат наи добре ще ти каже някои такъв аз просто съм се е...ал със подобен проблем като твоя
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
SummonedToDIe написа:furnata написа:Няма проблем че няма номер на двг. и аз съм така и минавах КАТ няма проблем .Е звериха се доста по-дълго от обикновенно ама минах си
Ама тя беше ли ти регистрирана преди това, или за първа регистрация в БГ
Беше регистрирана
НЕВОЛЯТА УЧИ........

10 мнения
• Страница 1 от 1