318TDS vs 325TDS --Мнения и препоръки!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 30 Апр 2007, 18:45

петров777 написа:Гледай много внимателно колите , които са обявени в мобилето и са нововнесени - изключително голяма част са много сдухани( изключение правят едно две комбита) Тръгнал си по моя път - на мен ми бяха необходими около четири месеца обикаляне за да попадна на читава , почти се бях отчаял и се чудех дали да не се ориентирам към бензинова (фен съм на дизела) Накрая намерих една 325tds и то от момче тук в българия а не нововнесена и засега съм много доволен. Моят съвет е да не бързаш! УСПЕХ!

Човече тва от кви наблюдения го казваш?Питам сериозно щото аз съм (бях) набележил няколко и то нововнесени и не комбита.Сподели за кои точно коли имаш тва наблюдение ще съм благодарен.
Ама така като гледам се насочвам към бензинка, въпроса е че в мобилето обявите се 80% за дизеларки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 30 Апр 2007, 18:52

ми аз имам 2 320и едната я продавам!!!МА съм от софия както разбра.Оба4е е 94г.със си4ки екстри за модела без кожа(подлакатник оргинален,подгряване на седалките,климатик работещ,спортен волан,4 ел. стъкла и тн.)Ако искаш ще ти пусна снимки!!
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 30 Апр 2007, 20:31

Ако те интересува разход между 8 и 10 е градско в Пловдив и с ръчкане и между 7 и 10 извънградско на 318 тдс. Извънградско с 150-160 е около 8-8,5 с 100-110 около 7 с 120-130 около 7,5-8.
Зависи от карането.
Всичките разходи които съм ти написал са пробвани многократно.
Колата е доста тежка затова при градско каране разхода си е височък за дизел.
Ако намериш хубава 325 вземай нея защото 318 си е малко слабичка.
Може да караш бързо с нея, но набира малко тромаво.
Това е от мен.

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 30 Апр 2007, 21:18

И аз сега СУМ СЕ ИЗПРАВИЛ ЗА ТАЯ ДИЛЕМА 318 ТДС ИЛИ 325 ТДС.и тъкмо щях да пускам и аз същата тема и я видях.НА мен въпроса ми е кой мотор е по-здрав,кой дава по малко дефекти!Мерси предварително! ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от петров777 » 30 Апр 2007, 21:20

Какви наблюдения ли - ми четири месеца обикаляне по обяви и автокъщи - като коронният ми номер бе една 318tds , на която и прегря двигателя докато я закарах на BMW сервиза в Пловдив ( Найс Кар ) а за цялото търсене мога да напиша роман ( търсене - имам впредвид западна българия ) Само да добявя , че търсенето завърши успешно! :D По нататък ще публикувам и снимки.
Сега съм още на такава тематика...:have one:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 30 Апр 2007, 22:21

петров777 написа:Какви наблюдения ли - ми четири месеца обикаляне по обяви и автокъщи - като коронният ми номер бе една 318tds , на която и прегря двигателя докато я закарах на BMW сервиза в Пловдив ( Найс Кар ) а за цялото търсене мога да напиша роман ( търсене - имам впредвид западна българия ) Само да добявя , че търсенето завърши успешно! :D По нататък ще публикувам и снимки.
Сега съм още на такава тематика...:have one:

Извинявай човек сигурно ставам досаден вече,ама просто не искам да се прецакам(то кой ли иска де),а както вече казах не разбирам нищо и се осланям единствено на диагностика.
Е тва за прегряването и аз даже ше го разбера.Дай други примери каро си попадал на боклуци и какви са симптомите докато караш примерно,или там за каквото се сетиш.
Всичко ще ми бъде от полза.Пък ако има у мобилето некоя дето я знаеш а изглежда читава драсни едно лично да не кацна точно на нея.
Още един път се извинявам за тъпите въпроси ма няма как.Вие сте моите учители за сега.
петров777 Мерси за мненията човек и само безаварийни километри:bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 01 Май 2007, 15:20

:idea:

Потребител
Аватар

Мнение от петров777 » 01 Май 2007, 17:03

Барни , имаш лс от снощи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
Мечтае да кара: кока & цици
Детайли за колата: с чип !!!

Мнение от Lunaticc 1 » 02 Май 2007, 1:11

абе пичове някои от вас като им чета постовете и направо :shock: :shock: :shock: гледам и не вярвам на очите си кои пък ви каза че дизела е скъп за подръжка,ако 50лв ви се виждат много значи дизела е скупа кола :winky: :mhihi: а тва че някои иска да си купи хубав дизел за 5000лв си е направо наивно аз имам 325 тдс и колегата с обявата ако иска мога да му пусна снимки на меил но под 12 500 няма да я дам щото наистина е от последните Е36-ци а за разхода много ми е интересно кое е по добре за града 10,5дизел или 13бензин :dunno: вие си преценявате а вървенето на тоя дизел точно от бенза е по добро :) а за икономия едвали това е марката на автомобила за икономия а които си вземе 318тдс после го е яд че не е зел 325тдс :!: :!: :!: :!: :!: :arrow:
Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 02 Май 2007, 14:19

Lunaticc 1 написа:абе пичове някои от вас като им чета постовете и направо :shock: :shock: :shock: гледам и не вярвам на очите си кои пък ви каза че дизела е скъп за подръжка,ако 50лв ви се виждат много значи дизела е скупа кола :winky: :mhihi: а тва че някои иска да си купи хубав дизел за 5000лв си е направо наивно аз имам 325 тдс и колегата с обявата ако иска мога да му пусна снимки на меил но под 12 500 няма да я дам щото наистина е от последните Е36-ци а за разхода много ми е интересно кое е по добре за града 10,5дизел или 13бензин :dunno: вие си преценявате а вървенето на тоя дизел точно от бенза е по добро :) а за икономия едвали това е марката на автомобила за икономия а които си вземе 318тдс после го е яд че не е зел 325тдс :!: :!: :!: :!: :!: :arrow:

Мене не ме е яд, щото му въртим по 5-6000 километра на месец и ми се е изплатил.
А относно поддръжката - да дизела е ПО-СКЪП :!: Пожелавам ти НИКОГА да не разбереш защо ;)
И един запазен 318ис няма да даде много над 10.5 градски разход - пък и да не ти обяснявам че бензина е много по-приятен за каране, има повече фън. Пък и за звука да не говорим ;)
Дизела има приемущества , но те се усещат при доста голям пробег километри. Пък и ако не ти е ама никакъв проблем разхода (както написа автора на темата) не виждам смисъл от дизелов автомобил.
Новите дизели са друга бира ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Dobs » 02 Май 2007, 14:44

Пичове, само искам да добавя, че разхода зависи най-много от типа каране. От месец и половина имам 318тдс комби от последните. Произведена е април 1998. Първите 2 седмици ми даде реален разход (пълня до горе и след 100 км доливам) 8.5/100 смесен. Сега вече се кротнах и карам по-леко и разхода ми падна на 7/100.
А вчера засякох 6.35/100 извънградско.
Колкото до диагностиката на мен ми показа всичко. Ходих в 2 сервиза, като единия беше официалния на БМВ в Бургас. Единственото "парче" което бяха направили продавачите беше, че имаше изгорял датчик на АБС-а и за да не го сменят (200 лв.) бяха изключили целия блок и бяха махнали лампите в таблото за да не светят. Ремонта на това нещо с диагностиката и лампите струваше 200 лв. Сега колата няма забележки и дано да си остане така.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 02 Май 2007, 16:07

kriso85 написа:
Lunaticc 1 написа:аз имам 325 тдс и колегата с обявата ако иска мога да му пусна снимки на меил но под 12 500 няма да я дам

да не ти обяснявам че бензина е много по-приятен за каране, има повече фън. Пък и за звука да не говорим ;)
Дизела има приемущества , но те се усещат при доста голям пробег километри. Пък и ако не ти е ама никакъв проблем разхода (както написа автора на темата) не виждам смисъл от дизелов автомобил.

Lunaticc 1 Мерси бате за "офертата", ти силно се надявам да се шегуваш за цената или пък да искаш да си остане колата за тебе
:mhihi: .За теа пари ше си зема 2 строшени и ше си напраа 1 нова е и чаркове ше ми останат!

kriso85 аз също смятам така, че бенза си е бенз 8) , но като гледам обявите в мобилето само тдс има и за тва си викам кво пък дизелак - голяма работа,че и по-малък разход.Обаче се оказа че големи проблеми мога да си навлеча с такава кола и сега отново съм на тема бенз.Освен ако не изпадне някой страшно запазен дизел за ПОД 12 500 хахахаха!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
Мечтае да кара: кока & цици
Детайли за колата: с чип !!!

Мнение от Lunaticc 1 » 03 Май 2007, 0:37

kriso85 написа:
Lunaticc 1 написа:абе пичове някои от вас като им чета постовете и направо :shock: :shock: :shock: гледам и не вярвам на очите си кои пък ви каза че дизела е скъп за подръжка,ако 50лв ви се виждат много значи дизела е скупа кола :winky: :mhihi: а тва че някои иска да си купи хубав дизел за 5000лв си е направо наивно аз имам 325 тдс и колегата с обявата ако иска мога да му пусна снимки на меил но под 12 500 няма да я дам щото наистина е от последните Е36-ци а за разхода много ми е интересно кое е по добре за града 10,5дизел или 13бензин :dunno: вие си преценявате а вървенето на тоя дизел точно от бенза е по добро :) а за икономия едвали това е марката на автомобила за икономия а които си вземе 318тдс после го е яд че не е зел 325тдс :!: :!: :!: :!: :!: :arrow:

Мене не ме е яд, щото му въртим по 5-6000 километра на месец и ми се е изплатил.
А относно поддръжката - да дизела е ПО-СКЪП :!: Пожелавам ти НИКОГА да не разбереш защо ;)
И един запазен 318ис няма да даде много над 10.5 градски разход - пък и да не ти обяснявам че бензина е много по-приятен за каране, има повече фън. Пък и за звука да не говорим ;)

ми колега ела да покараш моя и ше те доядее а относно за бензина и нафтата едва ли комби 320и ще даде разход под 15л/100км докато аз давам 10,5-11л/100км в града а да не говориме че дизела върви повече след разни дребни интервенций в ЕКУ-то,ако искаш ела с такова комби и после ше седнем някаде на по бира :bchug: да обсъдиме нещата,имам приятел които докара от Германия такава 320и комби с М52Б20 ванус и след тои като ме повози насам натам мислеше че ще бъда особено впечатлен(да звука му е по-чист и съответно по-хубав от на дизела а и това че е до 6500об./мин. а не до 5200об./мин. му придава още повече дълбочина) и след като слезнахме се качихме в моята комба М51Д25(+30к.с.,+55нм)и тоя ми приятел щеше да ми изпочупи дръжките и половината инвентар и каза че неможе да върви така дизела,както и да е малко се поувлякъх сега вече е с 325тдс и тои продаде го за 15-20дни и са си се кефи на дизелака сори за :OT: -ка та по темата колега тия 1,5-2,5л./100км разход ако те засягат си вземи 4-ма а не 6-ма да храниш иначе от тук нататък ти си решаваш :winky: ;) 8) :!:
Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NS325TDS » 04 Май 2007, 2:27

Lunaticc 1
е прав...
Повечето от изказващите се не са натискали долния десен педал на BMW дизел а правят гръмки изказвания...
За това вървене - този разход е направо смешен...
Смачкай го от натискане-11литра максимално...
Кефиш се -разумно- 8.5- 10 литра...(визирам добра приятелка)
Жената ако е с теб- 6.0-6.5 литра...(визирам съпругата) :lol:
Моята е без чип и как върви-предполагам само при Lunaticc 1 как е...
Единствено 325i e отгоре... :lol:

А ако измислят 6-та скорост за дизела много ще съм доволен :mhihi:
Ограничават го само оборотите...Сила ВАЛЯЛО, 6-та няма :evil:

В резюме:
Барни,кво се чудиш :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328 touring

Мнение от sv » 04 Май 2007, 19:15

NS325TDS написа:.....Жената ако е с теб- 6.0-6.5 литра......

Възможно ли е наистина при нормално каране градско 325тдс да даде такъв разход?
По принцип и аз ще купувам БМВ(комби),и аз се двуомя между 318тдс и 325тдс. Така като гледам везните клонят към 325, още повече ако колегата е засякал правилно разхода ( 6,0-6,5)
Колата ми трябва за работа в София като на ден минавам между
80 и 120км и разхода наистина е от значение (досега работех с Опел кадет 1,6 дизел като разхода е 6,0градско.
Даите съвет става ли тази кола за работа в София или разхода ще стопи надницата?
Поздрави.

ПредишнаСледваща

Назад към E36