Ел. схема на кабелите от акумулатора

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Ел. схема на кабелите от акумулатора

Мнение от swh_bmw » 30 Апр 2007, 22:02

Здравейте,
последните 3 дена 3 пъти ми се случи неще странно. Опитвам се да отключа колата и забелязвам че само шофорската врата се отваря и аз си мисля бах м*му сега и централно трябва да оправям, както и да е качвам се забелязвам че и светлинката на тавана не е светнала, пъхам ключа в контакта, завъртвам и няма никаква светлина, пускам радиото и там няма никой, гледам добавения иммобилайзер който винаги премигва и при него няма ток. Слизам отивам в багажника за да видя акумулатора дали кабелите са наред, и си изглеждат доста якички. Въртя се около колата и изведнъж забелязах че лампичката на тавана свети, качих се кликнах на иммобилайзера, завъртях ключа и всичко си е на 6(само на радиото станциите и настройките и бяха отишли). Закарах я на един акумулаторджия премери го и каза че всичко си е наред(и при запалена кола също каза че се зарежда нормално). Само ми каза че 75 А е малко за 2.5 дизел и зимата можело да имам ядове. Както и да е същия ден си карам, спирам, карам и т.н няма никакъв проблем. На следващия ден пак се качвам в колата запалвам си я тръгвам към работата и забелязвам че на радиото пак липсват станциите и настройките(а аз ги бях оправил предишния ден) мисля че пак се получило същия ефект. На третия ден ми се наложи да ходя на един обект, пристигам си аз паркирах колата слизам от нея опитвам се да я заключа и само шофорската врата се заключи отново, бързах за това ръчно заключих всичките врати и багажника. След като си свърших работата отивам при колата отварям шофорската врата и централното си работи като ново.

Може ли някой да ми каже кой път да проследя от акумулатора(на кабелите) че може да се получава този проблем.

П.С. в тези дни разглабях корите и си оправих задно дясно ел. стъкло. Помислих че съм оставил някой висящ кабел и да става късо, но ги огледах и тях и не видях нещо нередно
Последна промяна swh_bmw на 01 Май 2007, 23:17, променена общо 3 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318i '95

Мнение от MRS » 01 Май 2007, 14:35

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 01 Май 2007, 15:04

мерси за линка, но съм скаран с руския, ако не те затруднява може ли да пратиш директния линк към схемата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MRS » 01 Май 2007, 15:50

А как си с английския(техническия)? :winky: ."BMW 3 Series e36 Service Manual.pdf" е 92МБ(752стр.).Ако ползваш торенти си го свали от нета.Ако не, кажи(на ЛС) как да ти го дам.

П.С.:Приготви си принтер

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 01 Май 2007, 17:24

Английски става, на кой торент тракер си го забелязал(открих го в емулето но нещо не иска да се сваля), за да си го издърпам. И мерси за усилията ти.
Последна промяна swh_bmw на 01 Май 2007, 20:02, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MRS » 01 Май 2007, 18:42

Честно да ти кажа,не помня(преди около 6 мес.) от къде съм го свалял.Но знам че го има защото приятелче ми каза да си го сваля,ама аз вече го имах.

Успех

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 01 Май 2007, 23:13

мерси колега, започнах да го тегля(сигурно ще продължи няколко дена). Ако някой се сеща нещо друго свързано с проблема, целия съм слух :lol:

Назад към E36