Няколко конкретни въпроса за 318

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Няколко конкретни въпроса за 318

Мнение от AHTuBuPyC » 30 Апр 2007, 21:43

Здравейте, извинявам се за новата тема, но чесно казано не открих много по темата извън разхода и ремонта ...

Днес бях по софийските автокъщи (без горубляне) и положението е плачевно. Имаше само 2 x E36 за всички къщи от Горнобански път до Люлин по околовръсното и Къщите по Тодор Александров. Бяха в доста лошо състояние видимо, стари и ефтини .... та кола ще се взима от Австтрия явно, с докарване на ход (имам познат там който държи автокъща и праща насам)

Спрял съм се на 318и, 318ис и 320, като ще търся най-читавото, ако трябва и др. марка ще взема, но без кола няма да се върна 8)

Тъй като там, диагностиката ще е невъзможна:?: ще заложа на късмета си и на това че съм с познат.

Имам няколко тъпи въпроса, но исках да си ги изясня и ще се радвам на отговори :help:
1. Каква всъшност е разликата климатик и климатроник, има ли въобще и защо едното е за предпочитане?
2. Вътрешния интериор в купето определя ли по някакъв начин годината на производство? Мисълта ми е че има някой които са с врътки (предполагам за клима.) а др. са с бутони? Има някой с тоя часовник там, др. които го нямат (май 320-ките).
3. Има ли сериозна разлика/дефекти между M42 и M44 освен разликата в конете и годините на производство?

май имах още въпроси, но ще питам като се сетя :roll:
кола ще търся в диапазона 3000-4000 евро. и от `96-та нагоре, дано намеря читава.

Засега е това ... както виждате съм неориентиран, така че съветите и идеите са добре дошли :)
bmw

Аватар
Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
Мечтае да кара: м6

Мнение от BMWm5 » 30 Апр 2007, 22:24

за климатрониците от 91 го 97 са с климатроници разликате е 4е до 95 са с "врътките" а от там а горе са с електроните по тове се познава коя година е колата съ6то и по аирбеците при купетата когато са с 1 аир са до кам средата на 94 ако не се лъжа от там на горе са с 2хАир

За м42 и м44 не мога ни6то да ти кажа освен 4е м42 е 1.7 а м44 е 1.9 конете са еднакви 140.. а пак аз искам да попитам колегите за да не пускам нова тема как се разпознава м42 и м44 като отворя капака има ли не6то по което се познава за6тото на пръв поглед ми се виждат еднакви и кои от тях е се предпо4итене? Благодаря передварително!

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 30 Апр 2007, 23:50

С климатроника можеш да задаваш градуси и автоматично да ти поддържа градусите , като автоматично си регулира силата на струята.
М44 двигател е 1.9 произвежда се от 02.95г. - лично на мен ми харесва този двигател макар и да мисля че м50 или М52 примерно по би ми ходил , М42 е 1.8 за ралзиките :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=29809&highlight=m44

снимки на двигателите:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=38452&highlight=m44

Назад към E36