ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗА 325ТДС
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗА 325ТДС
здравеите имам планове за 325тдс е36 97г
колата преди няколко дена доиде в БГ
аз о принцип сьм информиран за дефекти срещани при бмв
но за дизеловите двигатели не сьм чел нищо вьв форума
бих искал ако някои знае нещо повече за този мотор 2.5тдс
да ми каже да знам какво да очаквам
колата е на 160000км и не е карана в БГ
мерси предварително.
колата преди няколко дена доиде в БГ
аз о принцип сьм информиран за дефекти срещани при бмв
бих искал ако някои знае нещо повече за този мотор 2.5тдс
да ми каже да знам какво да очаквам
колата е на 160000км и не е карана в БГ
мерси предварително.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Има прекалено много изписано в тоя форум, че да трябва да пускаш нова тема.... използвай търсачката и ще си отговориш сам на много от въпросите....
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
очаквай неочакваното
зимаи я гледай я и ако е коч не се коси
така и да го мислиш нищо нема да измислиш докато не я земеш
имам дизел 2 години .. да чукна на куха тиква никфи проблеми ако че пукат глави .. можеби е до късмет така че гледай да не земеш некоя кочинка

зимаи я гледай я и ако е коч не се коси
така и да го мислиш нищо нема да измислиш докато не я земеш
имам дизел 2 години .. да чукна на куха тиква никфи проблеми ако че пукат глави .. можеби е до късмет така че гледай да не земеш некоя кочинка

bam-bam написа:да чукна на куха тиква
Не чукай на глава, че на чвор не лови

По темата - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО (подчертано, почернено и с главни букви) диагностика или в Супер Дизел или във фирмения сервиз, ако се вредиш. И то по възможност преди да си дал кинтите. Иначе си е на риск. Гледаш, караш, преценяваш, най-добре взимаш колега разбирач за второ мнение и така.
Re: ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗА 325ТДС
Binev_OuT написа:здравеите имам планове за 325тдс е36 97г

Ми за дизелите -само хубаво или нищо ...

Добри машинки са -взимай -няма да съжаляваш ...
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
по-пазена от случаен гъзар смятай по 30 000 км на година пробег, нормално до 50 000 се качват. забрави ги тея 160 000 много бързо, просто я прегледай основно дали е поддържана добре.
пиша ти за да не земе да се окаже че е много читава, ама да видиш белези че е на 300 хиляди++ и затова да я откажеш...
пиша ти за да не земе да се окаже че е много читава, ама да видиш белези че е на 300 хиляди++ и затова да я откажеш...
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
е да диагностика задъжително няма как.но в габрово няма сервиз на бмв затова съм запазил час при един приател във Форд.
а за главите и аз бях чул че се случвало но кво да са праи кола без дефекти мосля че още не сьществува.
а за главите и аз бях чул че се случвало но кво да са праи кола без дефекти мосля че още не сьществува.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Колега това 160к за дизел и то с големия мотор просто го забрави
Никой не взима такава кола, ако няма да я кара.
Относно колата това обаче не е причина да не я вземеш защото може да си е поддържана добре и да е в добро техническо състояние.
Обърни внимание на това как пали топла и студена,трябва да е по един и същи начин - лесно почти веднага след като завърти.
Погледни маркучите на антифриза дали ги вдървява много когато загрее.По принцип на Дизелите седят по твърдички, но трябва да има малък толеранс ,когато се опиташ да го стиснеш с пръсти на топъл мотор.
Това е от мен успех с покупката
И имай в предвид,че мотор се прави,а удряна кола винаги ще гние и ръждясва там дето е правена

Никой не взима такава кола, ако няма да я кара.
Относно колата това обаче не е причина да не я вземеш защото може да си е поддържана добре и да е в добро техническо състояние.
Обърни внимание на това как пали топла и студена,трябва да е по един и същи начин - лесно почти веднага след като завърти.
Погледни маркучите на антифриза дали ги вдървява много когато загрее.По принцип на Дизелите седят по твърдички, но трябва да има малък толеранс ,когато се опиташ да го стиснеш с пръсти на топъл мотор.
Това е от мен успех с покупката

И имай в предвид,че мотор се прави,а удряна кола винаги ще гние и ръждясва там дето е правена

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
ааа мерси за то зи съвет ще я видя как пали а тес маркучи на сега6ната ми ис-ка все меки стоят на4и на дизела триаа да са корави.ами.можели да ми обясниш какво е значението в смисал такьф когато са корави значи антифриза е в разширено сьстояние демек температурата е по висока или как
аз поне тъи го разбирам ама не знам
и пак мерси
аз поне тъи го разбирам ама не знам
и пак мерси
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Не трябва да са прекалено корави
По твърди са по принцип от на бензиново защото е по високо налягането в системата,но ако са на камък е симпто за евентуално надуване от към гарнитура на главата или самата глава.
То това е малко бабешки признак ма все пак не е лошо да се пипнат след като калата загрее до работнатемпература и я потормозиш малко.
Иначе и обърни внимание колко бързо загрява до средата дали ако я посръгаш минава средата ей такива работи.
Ако я вземеш задължително сменяш водна помпа виско и термостат,за да ти е мирна главата.Ако искаш да си 100% сигурен за състоянието на мотора ,му премерете компресията на всички цилиндри,да видиш дали е еднаква.

По твърди са по принцип от на бензиново защото е по високо налягането в системата,но ако са на камък е симпто за евентуално надуване от към гарнитура на главата или самата глава.
То това е малко бабешки признак ма все пак не е лошо да се пипнат след като калата загрее до работнатемпература и я потормозиш малко.
Иначе и обърни внимание колко бързо загрява до средата дали ако я посръгаш минава средата ей такива работи.
Ако я вземеш задължително сменяш водна помпа виско и термостат,за да ти е мирна главата.Ако искаш да си 100% сигурен за състоянието на мотора ,му премерете компресията на всички цилиндри,да видиш дали е еднаква.

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
е мерси много за отговора наистина полезни неща научих тука във форума.в понеделник отива на диагностика и ше видя кво ша стане благодаря още веднъж. 

- Lunaticc 1
- младши ентусиаст
-
- Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
- Мечтае да кара: кока & цици
- Детайли за колата: с чип !!!
и ако е с сервизна книжка к'во начи неможе да е на 160 000км.......недеите да съдите за нещо без да знаете за к'во иде реч а пък моита седи един косъм по в дясно температурата и не е прегрята или поне в Камор така твърдят
нема невъзможни неща 

Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2