Имам си една ме4та БМВ зове се тя :)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 24 Апр 2007, 21:23

Honzik написа:Ми тук медиуми май няма... или телепати... ако имаш нещо да кажеш - кажи го... не е трудно... само трябва да се напише... :roll:

Той Smoocki си го каза.Апък и ти си го знаеше така,че кво да го пиша. :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 24 Апр 2007, 21:39

v_V_v написа:
t0sh написа:е, за мен не е живот да се стискам да изляза с колата щото нЕма пари за бензин, и в очите ми да цъкат стонките на всеки изминат метър вместо да си карам с кеф... и поради същата причина като ми прещрака да не излизам ако ще и всяка вечер да купонясвам без да броя кое било скъпа напитка и т.н. и т.н.

Не всеки има твоето мислене и средства.......

аз не мисля, че в София (за други градове не мога да се изкажа) е особено трудно като искаш да работиш, да изкарваш 800-1000 кинта и нагоре месечно, и да си поддържаш спокойно една е36.

а за мисленето - какво е твоето ако не да живееш и да си правиш кефа според възможностите? гъзар бъди от глад умри вероятно.

и колегата Хонзик е абсолютно прав за трошките, тая евтино оная далаверска и те всичките балъци търговци от 10 години ненаучени кое колко струва разбираш ли дават перфектните спешно евтино, а ти си Колумб. и после ЗЗЗЕМИ. и дори добра да се вземе, с тези сметки за 0 време се правят прекалени компромиси и пак същата работа.

а каква да си купи - аз не мисля ад обсъждам, за мен няма смисъл въпроса особено с 500 лева месечно и ЗАЕМ за кола :kuku:

п.с. колата трябва да е някакъв процент според заплата, нека да е 4-5-6 месечна нетна заплата макс като лимит и това е твоята кола. а не колко можеш да теглиш заем или колко си събрал за 5 години...
и отделно изкривените цени на бг пазара с трошки 2 в 1 'тънкана' и темата стана сложна

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 24 Апр 2007, 21:55

t0sh написа:
аз не мисля, че в София (за други градове не мога да се изкажа) е особено трудно като искаш да работиш, да изкарваш 800-1000 кинта и нагоре месечно, и да си поддържаш спокойно една е36.

Е, с това не мога да се съглася.... 800-1000лв, ама само в някои случаи, при някои "професии"... имам познати, завършили висше и работещи по специалността..... 4-600лв макс... както и "колеги" компютърджии, които пак за толкова работят... са хамали или строителни работници няма да ставаме... нито шофьори на маршрутки... дори и в София не е лесно да изкараш 800-1000лв...

Но дори и Е36 все още е скъпа за поддръжка кола, поне в BG...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 24 Апр 2007, 22:12

Колегата е прав за заплатите ....даже чух ,че на някаква автомивка изкарвали спокоино от 800 -1000 лева ....е аджеба аз за какво съм висял и все още вися на учебниците ,бачкам събота и неделя за да изкарам 850 кинат ....и не че Е36 цата е скъпа за подръжка ами ние нямаме пари,пресен пример за това е един познат ..звънна да пита за кабели за една алфа и му изпраскаха колосалната сума от 302.50 лв за комплект .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 24 Апр 2007, 22:50

Общо взето кой кавото и да казва няма смисъл.Всеки сам си решава какво и за колко копува.Относно заплатите.... За София да 800-1000 но на други места не е така,и хората пак карат BMW и не всички са трошляци.Не намирам смислъл от теми тип "Имам ........ лв. какво да си взема".Решил ли си да вземаш нещо вземаш го,а не ходиш да сабираш чужди мнения. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 24 Апр 2007, 23:10

Колегата започнал темата му влизам директно в положението :))
Принципно и аз бях тръгнал като неговото мислене, и всеки ден следях за нови коли из мобилета-та. Някъде четох, а и напоследк се потвърждава че E36 масово НЯМА. Особено 320-ки в диапазона 6-8к. има няколко, който определям като НЕчитави.

Неискам да запалвам и него, но след като така грубо се разочаровах от пазара на E36 минах на друг, по-луд вариант. E46 :shock:
Мда, тъй като почти всяка банка дава потребителски кредит до 15000 лв., започнах да си вярвам че по добре да тегля 15к за 7 години, отколкото 6,7к за по-малко години. Реално вноските се сравнително близки, но модела и годините на колата доста различни.

Но както и в предния вариант с E36, тея пък 15000лв. са много недостатъчни за E46, макар че в Германия започват от 12,500лв. нагоре и за към 14 се срещат "читави" по снимка.

И с голяма болка в сърцето, може и да ми се разсърдите, но реших да си взема Renault Laguna за 5000лв. с пари от баща ми, докато събера достатъчно за читаво БМВ и съм сигурен, че ще му дам най-добрата подръжка като консумативи и сервиз, а и аз ще съм спокоен за моите си лични финанси.

Дори ми става леко кофти, като го писах тва с реното, но това е жестоката истина, аз съм само на 21 и до 2 години, съм си обещал че ще яхна някое бими и ще му запаля гумите :mhihi:

Каквото и да караш в момента е без значение, важно е какво ти е на сърце ....... в моето гори само една марка :mhihi:

п.с. Пожелавам късмет на колегата и др. който са в това положение, надявм се те да успеят да си сбъднат мечтата. Аз ще се присъединя по-късно. Заклех СЕ! 8)
bmw

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 24 Апр 2007, 23:12

Май стана ясно на всички кой каква заплата взима,колко трябва да взима ,
за да се поддържа Е36,и ,че на момчето пуснало темата,не му пука особено
за мненията защото просто ТОВА МУ Е МЕЧТАТА и той няма да се спре,
прди да я изпълни ;)

П.С. Мойта мечта е да имам Порше,и то точно 993,по м/у другото ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Предишна

Назад към E36