ГОРИВО...
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
ГОРИВО...
Днес, сега, вечерта, преди час някъде имах ужасно малко бензин в колата, едва стигнах до една много мразена от мен бензиностанция "ОМВ" понеже съм останал с впечатлението, че при тях не важи максимата "колкото по скъпо толкова по добре"
И спрях и гледам бензиновите колонки и посягам към "безоловен 95" по инерция но се замислих и дигнах пистолета на "OMV I-motion 98+", като видях отдолу цифрата която показва си го върнах пак на местото
1,89 лв.
и в този момент нещо в моето сърце трепна
смело и бездразсъдно грабнах пак пистолета на въпросния бензин и бързо го намушках в "гърлешника" и стиснах силно палеца и текна от високооктановата течност
и сърцето ме заболя когато видях, че за 20 лв съм сипал малко над 10 литра :gcry:
Скачам аз в колата и паля и тръгвам
точно след 10 мин усетих разликата
колата имаше ОСЕЗАЕМО повече мощност и беше по пъргава от когато и да било, дори когато съм спивал от друго место 98
Изненадите не свършиха, на празен ход колата работеше толкова ревномерно и идеално
такова удоволствие
сякаш беше доволна
Следващият проблем беше че ужасно много исках да тествам как ще ускорява до 100, до 160, до 200 :mha:
и понеже нямаше къде да се налудувам (страх ме е да летя с такива скорости по Цариградско Шосе), бързо навих брат ми с неговото комби (520, 94', 24V) да бръмнем до "Вакарел" и обратно да се накефим
както разбира се става той само това и чака и скочихме в колите и поехме
Както знаете "Тракия" от София посока Пловдив след караулката си е нанагорно
аз се очудих от показанията на разходомера
при почти равномерно каране с около 120-130 в нанагорното разходомера се колебаеше м/у 9-11 литра / 100 км
в всеки един момент в който настъпех газта в баира двигателя моментално ми отговаряше с мощното "ВРООООООУУУУМ" (
) и така до отбивката за Вакарел
когато обърнахме от другата страна на магистралата и стъпихме на новия асфалт, нито за секунда двата Баварски звяра не се поколебаха и изреваха с пълна сила
Като изключим факта, че след като обърнахме движението си ние се движехме по нанадолнище, много добре ускоряваше просто аз се изумих
и така до 190 - 200
Но моя автомобил е с скромните зимни гуми 175/50/14 и по завойте ме беше страх да карам с повече от 180 а на мостовете при температурата от -3 градуса с повече от 150 на някой места даже до 140
не че не можеше и по бързо но просто ме беше страх и това си е
И с нетърпения чаках да изправим някъде и да се опитам да си напълня оборотомера
на една права успяхме да вдигнем 200 доста бързо като моя автомобил с 129-те си коня и 12-те си клапана не отстъпи на 150 коньовия, 24 винтилов автомобил с 2 тонно купе
Тогава наближихме до последната права преди караулката и се очертаваше голямото гонене
но за нещастие пред нас няква патрулка на буркани караше с привлизително 100-тина километра по бавно от нас и трябваше да прекратим
Но аз съм очарован от автомобила и бензина и безупречната работа и поведението при високи скорости и натоварвания
Пробвайте го...няма да сгрешите
Аз се увлекох но просто съм много афектиран
П.С. Може би пък наистина е внос от Австия

И спрях и гледам бензиновите колонки и посягам към "безоловен 95" по инерция но се замислих и дигнах пистолета на "OMV I-motion 98+", като видях отдолу цифрата която показва си го върнах пак на местото

Скачам аз в колата и паля и тръгвам

Изненадите не свършиха, на празен ход колата работеше толкова ревномерно и идеално

Следващият проблем беше че ужасно много исках да тествам как ще ускорява до 100, до 160, до 200 :mha:

Както знаете "Тракия" от София посока Пловдив след караулката си е нанагорно

Но моя автомобил е с скромните зимни гуми 175/50/14 и по завойте ме беше страх да карам с повече от 180 а на мостовете при температурата от -3 градуса с повече от 150 на някой места даже до 140

И с нетърпения чаках да изправим някъде и да се опитам да си напълня оборотомера

Тогава наближихме до последната права преди караулката и се очертаваше голямото гонене

Но аз съм очарован от автомобила и бензина и безупречната работа и поведението при високи скорости и натоварвания

Пробвайте го...няма да сгрешите

П.С. Може би пък наистина е внос от Австия

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
DA WOLF написа:аз сипвам само 98 от край време... по-скъп е верно ама оп малко го гори и пак си е същото , а колата си е за него правена - той 98 тука горе долу отговаря на 95 в европа...
Аз също съм си карал колата с 98 и см пробвал и на Лукойл и на Еко но видях че разлика голяма няма

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Приятелката ми (Пенечев я познава) си взе карта от Shell, да събира смарт точки. И зареждам веднъж 95.. еми разлика с този на ОМВ нямаше .. въврви нормално. При второто зареждане обаче, сутрин колата палеше много трудно и то при топло време. След като завърти стартера изведнъж се форсира много после почти изгасва, после пак се форсира, после почваше бавно да и падат оборотите от 3000 до .. 1000 и така след .. 30 40 секунди колебаене се нормализираше. Аз и казах какво става с "качествените горива на шел" и тя каза "добре ще зареждаме В-пауър рейсинг 99+ той и без това дава 5 точки налитър". И след като свърши разервоара с 95, заредих 99. Е повярвайте ми и в чужбина съм ходил, найстина 95 там няма нищо общо с 95 тука, но този 99 направо изстрелваше колата. Както каза Пенчев: все едно колата беше доволна. Разбира се ценатаму нещо от сорта на 1,98 ако не се лъжа, но бензина наистина си заслужава.
Ако някой има впечатления от Добър 95 нека да каже има на бензионостанция. Сега зареждам на еко и да Ви кажа ... навскяъде е еднакво, освен в ... шел където и пари да ми дават няма да сипвам.
Ако някой има впечатления от Добър 95 нека да каже има на бензионостанция. Сега зареждам на еко и да Ви кажа ... навскяъде е еднакво, освен в ... шел където и пари да ми дават няма да сипвам.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
я пак старата тема за горивата
мммм Пенчев викаш 98 от ОМВ, от доста време мисля да го пробвам този бензин щото наистина май има нещо в него...
аз зареждам само на Петрол и Лукойл бензина им не е кой знае какво, но поне няма някакви сериозни проблеми както на този на останалите бензиностанции, да не говорим за ШЕЛ
Често пробвам да сменям бензина от 95 на 98, да ви кажа разликата е абсолютно никаква. Зареждам от напълно празен резервоар, до капачката или 95 или 98 еми до сега единственото разлика която съм осетил е в ЦЕНАТА
иначе си уважавам ОМВ и само да ми свърши резервоара ще го напълня с 98 от австрия
да видим за какво иде реч.
п.с. Нормално е разхода при по-високия октан да е по-малък защото изгарянето е с доста по-голям процент от горивото с по-нисък октан.
мммм Пенчев викаш 98 от ОМВ, от доста време мисля да го пробвам този бензин щото наистина май има нещо в него...
аз зареждам само на Петрол и Лукойл бензина им не е кой знае какво, но поне няма някакви сериозни проблеми както на този на останалите бензиностанции, да не говорим за ШЕЛ

Често пробвам да сменям бензина от 95 на 98, да ви кажа разликата е абсолютно никаква. Зареждам от напълно празен резервоар, до капачката или 95 или 98 еми до сега единственото разлика която съм осетил е в ЦЕНАТА

иначе си уважавам ОМВ и само да ми свърши резервоара ще го напълня с 98 от австрия

п.с. Нормално е разхода при по-високия октан да е по-малък защото изгарянето е с доста по-голям процент от горивото с по-нисък октан.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Бензин... Бензин... Бензин...
А сега малко и за нафтата!!!
Според мой наблюдения (все още не шофирам, много
), Маздата на брат ми, сега си е във Враца и баща ми я кара, та за нафтата... Ами какво да ви кажа, татко сипва нафта само от ОМВ и понякога от ЛУК ОИЛ и колата си върви дава си разход около 5,5-6 литра градско а извън града и при 5 пада!!! Абе добра си е нафтицата, обаче има нещо друго... Преди няколко месеца, ходихме от софия на Бачковския манастир, през пловдив (аве знаете) и в софия баща ми зареди нафта от Shell, не знам как са и бензиновите горива на Shell, обаче нафтата просто е убийствена, не помня как се казваше, пак имаше някво допълнително име, не само "ДИЗЕЛ", е направо колата тогава ми напълни душата, не е истинска направо, по магистралата залепи 165км/ч при положение че ВеМакс и дават 143км/ч, всички знаем, че Максималната скорост в книжките не съответства и колата може да върви и с повече, може и километража да е лъгал, но не вярвам да е с повече от 5-10 км/ч, както и да е , въпроса е че се усещаше осезаема разлика, просто за тия 58 дизелови кончета и 105 н/м си вървеше мноооого прилично, това е автомобил от 89 година, все пак!!! Направо ми напълни душата...
п.с. Дано да не правя реклама на нафтата в Shell, но е адски ДОБРА!!! Препорачвам ви я!

А сега малко и за нафтата!!!

Според мой наблюдения (все още не шофирам, много

п.с. Дано да не правя реклама на нафтата в Shell, но е адски ДОБРА!!! Препорачвам ви я!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Да точно това е V-Power Diesel ... Защо не би заредил, след като вече от няколко източника чуваш ДОБРИ думи за нафтата, пробвай ве човек, сипи 10на литра и виж как се чувства колата и тогава пак ще си говорим
ОПИТАЙ!!! 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Така да кажа и аз нещо по темата.Зареждам предимно в ОМВто при моя квартал (даже момчетата които работят там ме познават вече)Зареждал съм в Лук Оил там също не е лош бензина.Шел ги избягвам че имах лек проблем с тях (ако ремонт за 1000лв. е лек).За това дали има разлика ами има ама напоследък несто не се усеща слагам предимно 95 (баща ми отвреме на време слага 92)между двата почти няма разлика(има ама тя е по скоро каква партида бензин се е паднала).За 98 нямам впечатления .Скоро ще я пробвам!
П.С tsvet40 верно е че няма да се чувства добре!
П.С tsvet40 верно е че няма да се чувства добре!
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
V-Power Diesel e изцяло вносно гориво с подобрена формула ,нормално е да е по - добре от останалите дизелови горива .. същото се отнася и за V-Power Racing 99 на Шел и Imotion 98+ на ОМВ .. това са единствените 100% внос горива на българския пазар ,но и цената им е по височка.А моите лични наблюдения ,които са върху 95 главно, са ,че това на Шел е малко по калпаво от на ОМВ ,но за прекъсване давене и нестартиране на мотора от първия път изобщо не може да става дума
Впрочем съм технк по бензиностанции на Шел и ОМВ ,имам преки наблюдения върху горивата и мога доста да говоря за тях но всичко е фирмена тайна и не е за форум 

аз съм скептично настроен към тези Енерджи и Ви-пауър бензини
според те са продукт на търговската политика на фирмата, т.е. бензини за хора с дълбоки джобове /трябва да има и такива/ като качеството което предлагат не отговаря на цената
Всички тези думички отпред като Енерджи, Ви пауър, нова формула .. звучат ми като реклама от някой телешоп
Ако толкова ми се зарежда високо октанов бензин слагам 98Н на Лукойл - поне на истинска цена.
според те са продукт на търговската политика на фирмата, т.е. бензини за хора с дълбоки джобове /трябва да има и такива/ като качеството което предлагат не отговаря на цената
Всички тези думички отпред като Енерджи, Ви пауър, нова формула .. звучат ми като реклама от някой телешоп

Ако толкова ми се зарежда високо октанов бензин слагам 98Н на Лукойл - поне на истинска цена.
Последна промяна © на 25 Яну 2004, 20:57, променена общо 1 път
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Аз ведньж заредих така прехваления 100 октана на Шел в Германия.
Честно казано много се разочаровах-никаква разлика с 95н.
При тест на АDAC се оказа,че при 316 е36 мощноста спада с 2-3 коня.
При останалите автомобили сьщо нямаше сьществена полза.
Честно казано много се разочаровах-никаква разлика с 95н.
При тест на АDAC се оказа,че при 316 е36 мощноста спада с 2-3 коня.
При останалите автомобили сьщо нямаше сьществена полза.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
tsvet40 написа:Но си сигурен, че 99 и дизела на шел са внос, така ли? Интересно защо не са рекламирали това? ОМВ толкова шум вдигнаха...
Говорим за 99+ и V-power diesel само ,внасят се от рафинерията на Шел в Гърция..на моята машина няма никаква разлика с обикновен 98,или ако има е незабележима .. но сложете 99+ или Imotion да видите как трябва да върви колата ви в деиствителност ,разликата е чувствителна..жалко че е почти 2 лева/л.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3