Имам си една ме4та БМВ зове се тя :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Принципно аз съм на мнение, че човек като си науми да прави нещо той ще го направи, съмнявам се че ние ще можем да го разколебаем и да не си вземе БМВ. Може да вземе да го покара малко и да го продаде поради лоши финансови резултати, но почти е сигурно че ще си вземе нещо
Пък и нали нема ние да изплащаме заема

Пък и нали нема ние да изплащаме заема

- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
мале мале колеги огледаите се ЧОВЕКА СИ ТЪРСИ КОЛА не вие а тои
тои си преценява какви му са финансовите възможности не вие
6том е ре6ил е36 евала това за мен си е възмовно наи добрия избор на пазара по отно6ение на пари и година
има хора които говорят бмв гори много скъпи 4асти друсали и о6те една камара глупости това са хоара които си нямат ни наи малка представа какво се крие зад марката бмв или изоб6то не са се возили камоли да са карали
но зимат мнение.Аз сега съ6то си търся баварец но от толкова време не мога да намеря това което търся ;( да не говорим колко много хора ми мрънакт на главата бмв не е за теб земи си лагуна голф и някви такива умряли.Та мислата ми е 6том 4овека харесва е36 помогнете му обяснете му както да гледа за какви пари как вървят цените спрямо екстрите а не го от4аиваите (сменял сам това сменял сам онова)това е много здрав автомобил и не се разваля лесно сега 4е има хора които от мераци са се набутали с някоя по покарана италианска баварка ок сменили сменили сега не вървят ли колите ви?Върват и то много по добре.Скъпи 4асти.... няма такова не6то вие колеги наи добре трябва да знаете 4е има ве4е много такива коли по моргите би било ударени или вкарани за 4асти дори и в магазините 4астите не са толкова скъпи говорите така за6тото ходите и си купувате 4асти от така наре4ените лидери (големи магазини и сервизи) 4иито продава4и като 4уят бмв и им светкат о4ите Аз се занимавам с това и са ми много ясни тия не6та съ6то така сам и на мнение 4е каквото го е направил 4овек то и 4овек може да го поправи друк е въпроса 4е с гадните сервизи на никои не му се занимава а ти казват иди си го купи а старите ви 4асти от които у6 "ни6то не става" се рециклират и продават като нови - пример накладки ли 4елюсти основите се по4истват наковава се ново феродо или се лепи за по достуверно пред клиента и ви се продават на ново.Това наковаване на мен би ми струвало наи много 10 лева с нитовете верно е 4е има пове4е игра4ка но се пак става като ново пак казвам това е само пример мога да дам и о6те много или да ви разкайа куп истории се пак работя в сервиз така 4е правете си сметката
А до приятел4ето на което едва ли му се 4ето колко глупости сам изписал 6те кажа само ГЛЕДАИ ДА Е 4ИТАВА екстрите се слагат допълнително само климато е малко по словна но и тя се слага пожелавам ти успеь с покупката и много да и се радва6 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Проблема в случая е, че човека иска да купи Е36 за не много пари... че и да е читава.... читаво BMW Е36 за малко пари няма (освен ако не е чисто базов модел, без никва екстра... ма са рядкост)... човека сам пише "много от коли не разбирам..."... та какво точно ше разбере той от читаво Е36?
Иначе ти какво разбираш под здрава кола?? Кой ше ти продаде безпроблемна кола за малко пари? я се осъзнай.... джамбазите и тия "вносители" със сигурност няма да го направят.... най-много някой от форума, който продава по-стара година и знае какво й е правил по колата и ти казва какво взимаш... точно там е проблема, че за тия пари няма да купи нещо много здраво и все ще има нещо за правене... и кат няма пари да го прави става еднааа....
Ти сам казваш, че още не си успял да намериш нещо читаво (все пак има значение и с колко пари подхождаш), та той ли ше успее ей така?? Дайте да мислиме трезво...
Иначе ти какво разбираш под здрава кола?? Кой ше ти продаде безпроблемна кола за малко пари? я се осъзнай.... джамбазите и тия "вносители" със сигурност няма да го направят.... най-много някой от форума, който продава по-стара година и знае какво й е правил по колата и ти казва какво взимаш... точно там е проблема, че за тия пари няма да купи нещо много здраво и все ще има нещо за правене... и кат няма пари да го прави става еднааа....
Ти сам казваш, че още не си успял да намериш нещо читаво (все пак има значение и с колко пари подхождаш), та той ли ше успее ей така?? Дайте да мислиме трезво...
- BMWm5
-
-
много съм съгласен с теб колега но нали знае6 за да сме сигорни 4е зимаме 4итава кола отиваме в магазина
а които зима министерска заплата уверявам те 4е не кара е36 е мин е46 което пак мн ме самнява и не пи6е по форумите какво може да му се е развалило за да си го поправи сам и са не дава много пари нали?Ако на теб ти се развали не6то сам сигорен 4е първо пита6 какво може да е и преценява6 дали може6 да го оправи6 и ако не може6 го кара6 при нас в сервиза а ние като 4уем бмв и ти каваме мини след 3 4 дена колата ти седи работата може да ти е за 5 мин но ти като не знае6 дава6 колкото ти каже..... а 4овека с министарската заплата кавза - ето ми телефона обатете ми се когато ми е готова отива обядва в някои скъпе ресторант ние през това време сме оправили колата и докато тои си е изял пасти4ката за десерт ние сме му се обадили и колава е отвън и го 4ака да си я земе... какво пове4е да говорим в такъв слу4аи се моли6 да си касметлия и колата да не е толкова карана и износена....

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Мързи ми да пиша обикновенно, но за пореден път ме хваща бяс като се почнат писания от сорта на това,че с 500 лв заплата BMW не се кара кола, а с колко, с 5000 ли и колко от нас ги вземат
. От тук нататък конкретно - колега, моля моята заплата не е по-голяма от твоята кой знае колко и аз теглих заем за колата, ако си намериш запазена кола тя няма да те охарчи.
Моята е 318 М43, 1996. След като я купих смених всичко по предницата и 4 амортесора и то защото аз исках, а не че беше толкова нужно. Колата се кара всеки ден, не правя дрифтове и бърнаути, просто я използвам по предназначение. Колата е купена декември 1995. Пробег до момента 19 000 км. откакто е в мен, проблеми не съм имал абсолютно никакви, пари съм давал САМО ЗА БЕНЗИН, месечната сума за подръжка на колата е в размер на колосалните и непосилни 0.00лв. Карам BMW от 1992 /това ми е четвърто/ и мисля че имам донякъде поглед върху нещата. И преди всичко успех

Моята е 318 М43, 1996. След като я купих смених всичко по предницата и 4 амортесора и то защото аз исках, а не че беше толкова нужно. Колата се кара всеки ден, не правя дрифтове и бърнаути, просто я използвам по предназначение. Колата е купена декември 1995. Пробег до момента 19 000 км. откакто е в мен, проблеми не съм имал абсолютно никакви, пари съм давал САМО ЗА БЕНЗИН, месечната сума за подръжка на колата е в размер на колосалните и непосилни 0.00лв. Карам BMW от 1992 /това ми е четвърто/ и мисля че имам донякъде поглед върху нещата. И преди всичко успех

only rear wheel drive
- Mollov
- Мародератор
-
Без да влизам в полемика с теб само ще пожелая на човека да има същия случай както при теб - само да й сипва бензин...
P.S. Това, че при теб всичко е било ОК не те прави "представителна извадка"... и вярвай ми - твоя вариант е много по-малко вероятен, за сметка на другата крайност... щото все пак сме в BG, където се продават всякви автомобили... на малко километри и "Перфектна!"... в раздел "продава" тази думичка се използва прекалено често и прекалено ПРЕСИЛЕНО... прекалено...
P.S. Това, че при теб всичко е било ОК не те прави "представителна извадка"... и вярвай ми - твоя вариант е много по-малко вероятен, за сметка на другата крайност... щото все пак сме в BG, където се продават всякви автомобили... на малко километри и "Перфектна!"... в раздел "продава" тази думичка се използва прекалено често и прекалено ПРЕСИЛЕНО... прекалено...
- BMWm5
-
-
Евала ти колега много то4но казано секи си хвали стокато за да я продаде но пак има и разлика между спобственик и собственик ако да кажем 4овека е бил стриктен в смяните на масло подръ6ката и така на татък ако тая кола е карана дори и на северния полус ТЯ 6ТЕ Е 4ИТАВА!... от там на сетне ти си прави сметката кои как я е карал правил ли и е бърн аоут вътрял ли е ломил ли е тро6ил ли е но няма как да разбере6 за6тото "колата е перфекна няма забеле6ки" и като се разгледа6 по на вътре си4ко излиза то просто няма каде да се скрие.Стига толкова 4е прекалено много се отплеснахме.
- BMWm5
-
-
а и извиняваи 4е те питам оба4е погледнах галетията ти и аз търся то4но такава кола като твоята и ми се стори много запазена от българия ли си я купил?
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Не ми се искаше да пиша в темата но просто не мога да се въздържа. Значи с 500лв на месец дори и на село да си и да не даваш пари за нищо, по-добре си купи хубаво колело ( не се майтапя, нито искам да те обидя ). Без нищо да ти се чупи по е36цата на година имаш 600лв поне каско (за много стара година), 150лв нагоре данък в зависимост какъв е мотора, 150лв гражданска, 70лв винетка, бензин ( колкото и малко да я караш ) поне едни 2000лв, веднаж поне смяна масла и филтри 200лв. Само за автомивки като сметна давам по 300лв на година. А нали се сещаш че кола на 15 години (каквато ще вземеш с толкова пари ) едва ли ще е без грам забележка в началото , да не говорим за целия период от 3, 4 години през който ще трябва да изплащаш кредита за закупуването. Колкото и да имаш късмет за това време ще трябва да смениш части за хиляди левове със сигурност. Нека бъдем реалисти за да не плюем после любимата марка. Също ми е много забавно как хора които изобщо нямат коли се изказват изключително компетентно колко евтино е да се поддържа едно БМВ. Пак повтарям не искам да те обидя, просто с най-добри чувства искам да те предпазя от грешно решение за което после много ще съжаляваш.
- Mollov
- Мародератор
-
BMWm5 написа:а и извиняваи 4е те питам оба4е погледнах галетията ти и аз търся то4но такава кола като твоята и ми се стори много запазена от българия ли си я купил?
От "Горубляне" я купих, беше внесена от Италия преди 2 дни... но не я взех от случаен човек... тука е тънката разлика...
- BMWm5
-
-
Honzik мерси!
vitamincpp а до колкото подръ6ката на такя кола си дале4 от истината това 4е ти дава6 толкова пари за твоята е твои проблем било оправдани или не оправдани пари аз не мога да твърдя 4е това което говоря е 100% истина но се пак сам горе доло запознат с това се пак се занимавам с подръ6ка на автомобили и знам колко струват 4астите и колко труда за поставянето им , а пак за каското един приятел бе6е платил 300лв на 318 92... и ако не знае6 тои се из4ислява според стоиноста на колата.. а по отно6ение на заплатите пусни една тема на кои колко му е голяма и 6те разбере6 4е не си4ки които карат бмв-та зимат по 2000 лв на месец за да могат да ги карат.......
vitamincpp а до колкото подръ6ката на такя кола си дале4 от истината това 4е ти дава6 толкова пари за твоята е твои проблем било оправдани или не оправдани пари аз не мога да твърдя 4е това което говоря е 100% истина но се пак сам горе доло запознат с това се пак се занимавам с подръ6ка на автомобили и знам колко струват 4астите и колко труда за поставянето им , а пак за каското един приятел бе6е платил 300лв на 318 92... и ако не знае6 тои се из4ислява според стоиноста на колата.. а по отно6ение на заплатите пусни една тема на кои колко му е голяма и 6те разбере6 4е не си4ки които карат бмв-та зимат по 2000 лв на месец за да могат да ги карат.......
- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Абе не е тъй ама , тъй ще е
Та кофтито е че всеки месец ще дерат по 150 лв от заплатата ... И това в продължение на години
Друг е въпроса колко ти се кара е36 и какво би направил за да си с такава . Наистина гълта си ги паричките аз до тук от както съм я взел (а това са 3-4 месеца ) съм дал към 800-900 лв като изключим бензина ама болест голяма е , ще продължавам да давам и давам 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
абсолютно подкрепям honzik и vitamincpp
една груб сметка и мое мнение е, че ако нямаш кредити и плащане на наем, едно поне 800 лева на месец трябва да имаш чисти, за да живееш без лишения при наличие на 10+ годишна е36.
иначе защитниците на тезата не чух как точно ще живее след тези сметки:
- заем 150 на месец
- каско 50 на месец
- консумативи и проблемчета 50-100 на месец, нека са 50
- бензин - ами поне 50 на месец което са грубо 250 км .. на МЕСЕЦ (!) (отивам до кафето с колата и обратно)
станаха 300 на месец при някакви минимални сметки и каране на колата 'когато спестя пари за бензин'.
оттам нататък, дори да няма НИЩО по колата, какво точно прави с 200 лева ?? барове? купони? пиене? ядене? някоя екскурзийка? море? алкохол? приятелка? нови дрехи? .........
а ако пораздуеме реално разходите, и добавиме автомивки, гуми, проблеми по стара кола тип боя и окачване- нали ще отлети на 400-500 лева САМО за кола?
и какво става, хем умрял от глад, хем без дрехи, хем не може да си изведе приятелката нормално, хем кара ебаси трошката защото прави безобразни компромиси.
някой да ме опровергае...
п.с. за хората без коли: с купуване на кола купуват РАЗХОДИ, това НЕ Е мебел въпреки че така ви се струва
една груб сметка и мое мнение е, че ако нямаш кредити и плащане на наем, едно поне 800 лева на месец трябва да имаш чисти, за да живееш без лишения при наличие на 10+ годишна е36.
иначе защитниците на тезата не чух как точно ще живее след тези сметки:
- заем 150 на месец
- каско 50 на месец
- консумативи и проблемчета 50-100 на месец, нека са 50
- бензин - ами поне 50 на месец което са грубо 250 км .. на МЕСЕЦ (!) (отивам до кафето с колата и обратно)
станаха 300 на месец при някакви минимални сметки и каране на колата 'когато спестя пари за бензин'.
оттам нататък, дори да няма НИЩО по колата, какво точно прави с 200 лева ?? барове? купони? пиене? ядене? някоя екскурзийка? море? алкохол? приятелка? нови дрехи? .........
а ако пораздуеме реално разходите, и добавиме автомивки, гуми, проблеми по стара кола тип боя и окачване- нали ще отлети на 400-500 лева САМО за кола?
и какво става, хем умрял от глад, хем без дрехи, хем не може да си изведе приятелката нормално, хем кара ебаси трошката защото прави безобразни компромиси.
някой да ме опровергае...
п.с. за хората без коли: с купуване на кола купуват РАЗХОДИ, това НЕ Е мебел въпреки че така ви се струва
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Мерси много мом4ета за подробното писане ( помогнахте в из4исленията). Знам знам 4е е кофти системата нема пари нема жени ама поне коли да караме
и аз малко ви обърках имам предвид 4е 500 лв дава шефа пък то страни4но тука в БГ по4ти всеки си изкарва пари4ки ( ба4кам администратор в комп. клуб и на 4астно ходя и добре боядисвам та ги зглобявам някакси ). И в момента карам на бащата колата от по4ти година а тя е една англ. 4екия 85 -ти набор -4асти нема и са скъпи , троши се , има 8 компресия в цилиндрите от 12.5 некви еи такива работи и ве4е ми писна пък и семейството ве4е 12 години я търкаля , та реших да не я правя щото нещата отиват на основен ремонт а друга кола освен БМВ няма да взема ако ще в нея ще живея ама ей тва е. МАИ МНОГО СЕ РАЗПИСАХ
- та как да е правя си една лека сметка
за 10 месеца експлоатация
АМОРТЕСИОРИ ЗАДНИ -200ЛВ
ПАРНО С МАЛКА КОНЗОЛА -200ЛВ (ЗИМАТА ДОИДЕ)
ТАМПОНИ НА ЩАНГАТА (2 ПЪТИ) - 160ЛВ
МУЗИКА -300ЛВ
СТЪПКОВО МОТОРЧЕ -100ЛВ (НЕКВО СИ 2 РАКА)
МАСЛО ОКОЛО 100 ЛВ С ПОСТОЯННОТО ДОЛИВАНЕ
ГУМИ 2БР. -172ЛВ
ДАНАЦИ И ТН. 300ЛВ
СВЕЩИ,КАБЕЛИ,ДЕЛКО- 192ЛВ.
И... АА ЗАЙЧЕ ЗА ОГЛЕДАЛОТО 6ЛВ
ТА НЕ СА МАЛКО ПАРИ ,АКО КАЖЕМЕ ЧЕ КОЛАТА Е ВЗЕТА ОТ ПОЗНАТ ДОВЕРЕН ЧОВЕК
А ПЪК СЪМ МИНАЛ НАД 10 000 КМ СЕКИ ДЕН Я КАРАМ
ААА ДА АЗ И БЕЗ ТВА НА БАНИЧКИ Я КАРАМ НЕМА ПАРИ ЗА ДР.
НЕЗНАМ МОМЧЕТА ТЯ БАНКАТА ЩЕ РЕШИ ДАДАТ ЛИ МИ ПАРИ ЗИМАМ !!!!

за 10 месеца експлоатация
АМОРТЕСИОРИ ЗАДНИ -200ЛВ
ПАРНО С МАЛКА КОНЗОЛА -200ЛВ (ЗИМАТА ДОИДЕ)
ТАМПОНИ НА ЩАНГАТА (2 ПЪТИ) - 160ЛВ
МУЗИКА -300ЛВ
СТЪПКОВО МОТОРЧЕ -100ЛВ (НЕКВО СИ 2 РАКА)
МАСЛО ОКОЛО 100 ЛВ С ПОСТОЯННОТО ДОЛИВАНЕ
ГУМИ 2БР. -172ЛВ
ДАНАЦИ И ТН. 300ЛВ
СВЕЩИ,КАБЕЛИ,ДЕЛКО- 192ЛВ.
И... АА ЗАЙЧЕ ЗА ОГЛЕДАЛОТО 6ЛВ

ТА НЕ СА МАЛКО ПАРИ ,АКО КАЖЕМЕ ЧЕ КОЛАТА Е ВЗЕТА ОТ ПОЗНАТ ДОВЕРЕН ЧОВЕК

А ПЪК СЪМ МИНАЛ НАД 10 000 КМ СЕКИ ДЕН Я КАРАМ
ААА ДА АЗ И БЕЗ ТВА НА БАНИЧКИ Я КАРАМ НЕМА ПАРИ ЗА ДР.
НЕЗНАМ МОМЧЕТА ТЯ БАНКАТА ЩЕ РЕШИ ДАДАТ ЛИ МИ ПАРИ ЗИМАМ !!!!
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4