Аларма за забравени фарове.

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Новини
Аватар

Аларма за забравени фарове.

Мнение от Новини » 16 Яну 2004, 13:57

....сещате се .....като изгасите двигателя и отворите шофьорската врата и започва да пищи. Тъй като при Е30 като се изгаси двигателя фаровете минават на режим габарати, затова съвсем сложно става. Имам гадния навик да ги забравям често, затова се сдобих с джунджорията но идея си нямам как и къде да я вържа така че да пищи като са пуснати фаровете, двигателя е изгасен (демек минава на габарити) и отворя шофьорската врата.

Ясно е че едната жица ще се върже на копчето на рамката на вратата което служи да включва лампата на вратата като се отвори... ама от там насетне идея си нямам къде и как да връзвам жиците .....

Дайте да го измислим може и на някой друг да му е полезно.

Аватар

Мнение от DA WOLF » 16 Яну 2004, 15:14

ми именно - нали минава на габарити! те фаровете си гаснат... ти аларма за фаровете или за габаритите искаш?
мойта на габарити седя 5 дена веднаж и си пална... така че невиждам какъв е проблема :roll:
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 16 Яну 2004, 16:29

И аз си ги оставям габаритите много често за по часове и не съм имал никакви проблеми :)
Изображение
Изображение

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Re: Аларма за забравени фарове.

Мнение от BESSNIA » 16 Яну 2004, 19:04

!!Asen_X написа:....сещате се .....като изгасите двигателя и отворите шофьорската врата и започва да пищи. Тъй като при Е30 като се изгаси двигателя фаровете минават на режим габарати, затова съвсем сложно става. Имам гадния навик да ги забравям често, затова се сдобих с джунджорията но идея си нямам как и къде да я вържа така че да пищи като са пуснати фаровете, двигателя е изгасен (демек минава на габарити) и отворя шофьорската врата.

Ясно е че едната жица ще се върже на копчето на рамката на вратата което служи да включва лампата на вратата като се отвори... ама от там насетне идея си нямам къде и как да връзвам жиците .....

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Re: Аларма за забравени фарове.

Мнение от BESSNIA » 16 Яну 2004, 19:05

!!Asen_X написа:....сещате се .....като изгасите двигателя и отворите шофьорската врата и започва да пищи. Тъй като при Е30 като се изгаси двигателя фаровете минават на режим габарати, затова съвсем сложно става. Имам гадния навик да ги забравям често, затова се сдобих с джунджорията но идея си нямам как и къде да я вържа така че да пищи като са пуснати фаровете, двигателя е изгасен (демек минава на габарити) и отворя шофьорската врата.

Купи си опел те имат такива екстри. :D :D
Не бе сериозно виж схемата на някой опел и вземи системата от него.

drift master
Аватар

Мнение от stjoker » 16 Яну 2004, 19:34

Не ти трябват никакви схеми. От тая работа дето си я взел илизат две жици. Едната е на бутона на шофъорската врата, а другата на + на габаритите. + на габаритите е под кората, търсиш кабелите които отиват от копчето за фаровете към някои куплунг и го хващаш от там или напражо от копчето ама ша ти е по трудно. Аре успех :D

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е46 M47N20

Мнение от Ludmil » 19 Яну 2004, 7:53

И аз съм си взел такава пищялка но все не ми остава време да си е монтирам.
"+"(червения проводник на пищялката) отива към "+" на габаритите - него мойесх да го вземеш от копчето за фарове или от осжетлението на арматурното табло, осветление на запалка ....и т.н.
"-"(черния проводник на пищялката) се свързва към проводника на ключето за вратата.

Успех с монтажа!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 19 Яну 2004, 10:25

само дето ще пищи винаги при отваряне на вратата с вкл. фарове или габарити, независимо дали двигателя работи или не.... :?

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е46 M47N20

Мнение от Ludmil » 20 Яну 2004, 8:01

Tочно така chefo_E30 ще пищи при отваряне на врата независимо дали двигатела работи .
За това ето и друг вариант който ще пищи при загасянето на двигателя:
"-" /черния проводник на зумера/се свързва към клема 15
"+" си е към ключа за габарити ......

Така имате два варианта за избор :) .

http://www.ludmil.hit.bg/zumer.jpg

Назад към E30