... за хората и верите!!
Модератори: mitaka7, Общи модератори
51 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
всеки текст, изваден от контекста на текста, е предтекс!
За кое да съм съгласен или не? Аз ти казах, че без да имаш връзка с Бога и да го познаваш е трудно и невъзможно да вършиш добро и че човек по природа е зъл( лъже, краде, клевети и т.н.) и казвам че всеки прави избора си как да постъпи, като имам в предвид че повечето постъпки на хората са зли, къде по малко, къде повече и резултатите са налице.
Просто много хора са добри ама за себе си само- това се казва егоизъм.
Но щи кажа че съм съгласен с някои неща да се успокоиш малко.
За кое да съм съгласен или не? Аз ти казах, че без да имаш връзка с Бога и да го познаваш е трудно и невъзможно да вършиш добро и че човек по природа е зъл( лъже, краде, клевети и т.н.) и казвам че всеки прави избора си как да постъпи, като имам в предвид че повечето постъпки на хората са зли, къде по малко, къде повече и резултатите са налице.
Просто много хора са добри ама за себе си само- това се казва егоизъм.
Но щи кажа че съм съгласен с някои неща да се успокоиш малко.

ian190 написа:Разбираш ли неопределени човече
ian190 написа:като ти писва пък знаеш ли колко ме боли, А
ian190 написа:Точно ей такива дришлъовци
ian190 написа:драги ми смехурко
ian190 написа:от такива жална ни майка
ian190 написа:разсъждавате точно като някои пубертети с пъпки по гъзовете.
ian190 написа:Я НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ.
ian190 написа:ти пък кво се хилиш бе шкембе
ian190 написа:фани се стегне малко
Та така, драги ми проповеднико...
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Ми... дръжки.
Всеки прави избора си сам - за това май постигнахме консенсус. Следователно, нямаш право да кажеш "хората са зли, крадат, лъжат" и т.н., просто защото някои избират да го правят, други избират да не го правят. И тези, които избират да не го правят, не е задължително да са християни. Не можеш да слагаш хората под общ знаменател. Само че вие в търсенето на божественото, доста често забравяте човешкото. 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Предложение към двама ви, Feanor и ian190, както и към всички, които евентуално следят темата или тепърва ще я видят:
Предлагам ви отсега нататък да пропускаме заяжданията, оценките кой какъв е и всякакви дрязги, няма смисъл от тях.
Всичко, което правим в живота си зависи единствено и само от наш личен избор.
Нека продължим оттук, но без повече обиди.
Предлагам ви отсега нататък да пропускаме заяжданията, оценките кой какъв е и всякакви дрязги, няма смисъл от тях.
Всичко, което правим в живота си зависи единствено и само от наш личен избор.
Нека продължим оттук, но без повече обиди.
аз казвам че това са християнските принципи за това което говориш.
а когато ги вършиш това автоматично те прави да си такъв.
дали ще се определиш като крадец или християнин да речем. но е трудно да се промениш от крадец да спреш да речем, от наркоман да спреш, аз за това говорех в предишните си мнения.
В смисъл ако си възпитаван в добре ще бъдеш добър.
но ако си възпитаван с лошо или не си бил, то ще вършиш зли неща, и тогава е невъзможно човек да се промени без Божията намеса.
това имах в предвид.
просто един надрусан човек не може да направи избор, разбираш ли?
затова Бог казва как ще вържеш силния, освен ако не дойде някой по силен от него и го върже
.
по принцип в скромният си живот съм имал щастието да се запозная с няколко наркомана и да видя живота им тотално променен след това благодарение и единствено на Божията намеса.
а когато ги вършиш това автоматично те прави да си такъв.
дали ще се определиш като крадец или християнин да речем. но е трудно да се промениш от крадец да спреш да речем, от наркоман да спреш, аз за това говорех в предишните си мнения.
В смисъл ако си възпитаван в добре ще бъдеш добър.
но ако си възпитаван с лошо или не си бил, то ще вършиш зли неща, и тогава е невъзможно човек да се промени без Божията намеса.

това имах в предвид.
просто един надрусан човек не може да направи избор, разбираш ли?
затова Бог казва как ще вържеш силния, освен ако не дойде някой по силен от него и го върже

по принцип в скромният си живот съм имал щастието да се запозная с няколко наркомана и да видя живота им тотално променен след това благодарение и единствено на Божията намеса.
51 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4