Бензин А98 на М50B20?
Модератор: Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Бензин А98 на М50B20?
Колеги,
Някой правил ли си е пробата, да сипва А98 а не А95 на подобен двигател (М50Б20 - 150 кончета)?
Какво става? Как се променят мощността и разхода на гориво? Вредно ли е за двигателя?
Благодарско!
- Илия
Някой правил ли си е пробата, да сипва А98 а не А95 на подобен двигател (М50Б20 - 150 кончета)?
Какво става? Как се променят мощността и разхода на гориво? Вредно ли е за двигателя?
Благодарско!
- Илия
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Колкото по-голямо число бензин слагаш, толкова по-добре, нищо няма да се прецака. Сипвай 98 и 100 бензин и би трябвало малко да се подобри мощността и да се намали разхода на гориво. Макар, че нашите бензини са доста зле и в някои бензиностанции няма особено значение какъв бензин сипваш (само цвета е различен).
BMW only!
- amd
- клавиатурен мунингист
-
To ако става дума за препоръчване, най-добре да погледне какво и дават на колата по каталог
Друг в въпросът, че нашите гориво не е гаранция, че отговарят на немските стандарти!

BMW only!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
amd написа:... Сипвай 98 и 100 бензин и би трябвало малко да се подобри мощността и да се намали разхода на гориво...

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
номера е да улучиш на хубав бензин......а тук 95 98 все са лайна тъй да знаете......моите наблюдения са че по морето бензина е най качествен особенно в бургас и колата по малко харчи.......а ве тва нашите коли са уникални що боклуци прекараха-лудница
ся кат ходя у Гръцко ше си заредя малко истински бензин и тая мойта каляска да види малко мехлем........хем цената си е същата хем качеството е много по хубаво

- amd
- клавиатурен мунингист
-
Е как ще да са глупости, я сипи 86 от държавния резерв да видим дали няма да ти се скапе мощността и да се качи яко разхода
Все си мисля, че по-хубавия бензин води до по-добър перформънс! Вярно е, че степента на сгъстяване определя мотора с какъв бензин трябва да се кара и доколкото помня М50Б20 го даваха да се движи с А95H, обаче за трети път повтарям, че при нас най-хубавия пак ще е по-скапан от чуждестранния "лош" бензин.

BMW only!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
те ти препоръчват какъв бенз МИН трябва да сипваш-95,98 и т.н.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
amd написа:...
изобщо не ти треа да мислиш

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
re
Баце разликата при мен когато карам колата със 95 и 100 е по осезаема от колкото като преди и след да и сложа чип.Владо написа:amd написа:... Сипвай 98 и 100 бензин и би трябвало малко да се подобри мощността и да се намали разхода на гориво...
тва са глупости... изобщо не е тоя баш ефекта
колко е степента на сгъстяване на тоя мотор, да не рова сега...

И разхора ми е с литър надолу.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
E34Power написа:някъде бях причел че за М52 се препоръчва висококтанов нискокалоричен бензин, нещо такова е пропан-бутана.

високооктановия бензин е по добре ,но дали ще усетиш разлика зависи от много неща - състояние на двигателя ,качество на горивото , стил на шофиране и др.
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: re
slavianko написа:Баце разликата при мен когато карам колата със 95 и 100 е по осезаема от колкото като преди и след да и сложа чип.Владо написа:amd написа:... Сипвай 98 и 100 бензин и би трябвало малко да се подобри мощността и да се намали разхода на гориво...
![]()
![]()
![]()
баце, сериозно са замислям изобщо да ли имаш права да караш с 95, ма колата си е твоя...

- Kocil
- младши ентусиаст
-
Re: Бензин А98 на М50B20?
Ми аз сипах един път не 98,ами 100 от ОМВ и да ти кажа честно,разлика не усетих...ако е имало някаква,явно е била доста незначителна...по същия начин си вървеше каляската,разхода долу-горе същия...loobian написа:Колеги,
Благодарско!
- Илия

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз си карам колата само със 100 октанов бензин и трябва да ти кажа,че като сипя 95 и имам чувството ,че започва да ускорява след 4000 мин-1
Просто 95 е масовия бензин и вероятноста да случиш гадно гориво е по-голяма според мен
Сипвай и се не бой
Георги Пенчев

Сипвай и се не бой

Георги Пенчев
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Re: re
Баце май нещо не ме разбраВладо написа:slavianko написа:Баце разликата при мен когато карам колата със 95 и 100 е по осезаема от колкото като преди и след да и сложа чип.Владо написа:amd написа:... Сипвай 98 и 100 бензин и би трябвало малко да се подобри мощността и да се намали разхода на гориво...
![]()
![]()
![]()
баце, сериозно са замислям изобщо да ли имаш права да караш с 95, ма колата си е твоя...![]()
![]()
наздраве...

Под 100 бензин не сипвам

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3