Забраняват влизане в София без катализатор
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
тва пък е ебати простотията...значи мога да си карам е21цата в пловдив и да не ми пука, а като трябва да дойда в софия,защото уча там трябва да се появява няква кука и да ми казва откъде мога да мина и откъде не мога
че колата си е в пълна изправност, минала е годишен технически преглед и не е опасна за околните...
а от столичани кой ще пострада? хората които имат ниски доходи и си карат по-старите колички - лади, кадетчета, голфчета и т.н. добре де.... толкова ли са проблемни бедните хора в София??? или София стана града на богатите...бахти управниците...
и аз нямам нищо против да е чист въздуха на София, защото е наистина задушно, ама пък чак да се спират колите от движение е ебати.... дай тогава сички от ретро клубовете да живеят на село !!!

а от столичани кой ще пострада? хората които имат ниски доходи и си карат по-старите колички - лади, кадетчета, голфчета и т.н. добре де.... толкова ли са проблемни бедните хора в София??? или София стана града на богатите...бахти управниците...

martoto написа:Може би преди да избълвате всичко това трябваше да си зададете въпроса: Как всъщност ще проверяват кой е с катализатор и кой без?...Сега си представете как на всяко входно кръстовище за центъра има наредена опашка и един след друг им проверяват дали имат катализатор за да ги пуснат.)) Написаното в онази статия е пълна глупост!
Това е точно така и аз си го мислих, но ме домързя да пиша. Вече години говорят, че ще спрат каруците да не влизат в града, защото тотално скапват движението, грозно е и по улиците остават конски фашкии. Разни отговорни фактори със строги изражения обясняваха как щели да конфискуват коня и каруцата. И какво стана. Нищо. Онзи ден по "Шипченски проход" видях една каруца и след нея Майбах-а на собственика на Еко

Написаното в статията е пълна глупост, но глупост написана с цел. Това е неизпълнимо и няма как да мине през Общинския съвет, но даже и да мине, ще падне при евентуално обжалване в съда. Но след като подобна глупост бъде отхвърлена от Общинския съвет, Мутробойко ще може да заеме позата на мъченик от типа "ние ги хващаме, те ги пускат". В случая ще казва "Ние измислихме как да намалим замърсяването, но партиите ни попречиха". Идват избори, човека си има стратегия.
А за хората, който са готови да дават пари за нови катализатори--колеги, вие плащате и то достатъчно. Данъци, винетки, такси, застраховки. От всички тях малка или голяма част отиват в държавата, респективно в местната власт. Получавате ли адекватни услуги за парите си? НЕ!! Вместо общинарите да си вършат работата, те обвиняват данакоплатците за нерешените проблеми на града. Хората с колите били виновни за замърсяването. Да така е, но какво е направила общината за да облекчи трафика? Колите за последните 15 години се увеличиха няколко пъти. Инфраструктурата се разви минимално. Спомням си преди 15 години улиците бяха почти същите като сега, но бяха празни. Тогава улиците бяха достатъчно широки. Сега утесняха. Кой е виновен за това?!? Както писах и преди, основната причина за замъряването са задръстванията. Колите стоят в тях и бълват изгорели газове (даже и да имат катализатори) без да изминават никакво разтояние.
А иначе хората карат стари коли, защото нямат пари за нови. Тези с ладите и кадетите със сигурност искат да карат нови коли, ама не става.
Двете статии в началото на темата бяха за Синята зона и ограниченията за коли без катализатори в София. Тези две "инициативи" на Общината много напомнят на един друг рекет. Спомнете си смяната на номерата. Хората се редяха на опашка от КАТ до кръговото на 4-ти километър, спяха в колите. Имаше чиновници със строги лица, които по телевизията казваха "българина трябва да се научи да спазва сроковете", точно както някой колеги тук обвиняват "българина". Имаше и довод, че от Евросъюза нещо натискали за тая смяна да се извършела в срок. Да ама не. Сега в БГ идват все повече гърци и си карат колите със старите регистрационни номера. Никой не ги спира на границата, защото номерата им не отговарят на Евростандартите. Същото е и с колите внесени от Италия--много идват не с транзитни, а с италянските си номера. И много са със старите италянски номера (предният е по-малък)--явно и в Италия не всички коли са със сменени номера. Та Евросъюза явно не беше причината за смяната на номерата. Някой сега да може да си спомни причината? Мъгла. Има една фирма БМВ (без майтап, така и е името), която се занимаваше с изработката на новите номера. Те прибраха 60 милиона лева от таксите и не дадоха никакъв отчет за разходите по направата на новите номера.
Така ще стане и сега със Синята зона и другите глупости на Общината. Данакоплатците ще платят, някой ще прибере парите и проблемите ще си останат.

- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Колега ivan1979g за Турция си много прав !!! Евалата ти права за това изказване !!!! От тая гадна нация и до днешно време патима и има още много да патима според мен !!!!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Ей няма само да ми казвате, че българите били мързеливи. Живял съм в Германия 9 месеца. Работил съм поне в 10 държави в Европа за по 2-3 седмици и трябва да ви кажа, че като при нас никъде не се бачка
Това е и най-смешното. Толкова сме жалки и смешни. Бачкаме много и нямаме един лев, щото сме като овце и се оставяме да ни правят на 2 стотинки и да ни ограбват някакви мазни гадове

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
кууул нема кфо друго да кажа
като не ви изнася пътища много границите са свободни нема Визи ... дайте да избегаме и да видим от кои ше сабират пари ... после пари ше ни дават да се върнем
като не ви изнася пътища много границите са свободни нема Визи ... дайте да избегаме и да видим от кои ше сабират пари ... после пари ше ни дават да се върнем

.
То според мен проблема е,че ако избягаме управниците ще ни издирват из целия свят да ни върнат в БГ защото няма от кои да взимат парички
За пореден път се убеждавам,че вместо да вървим към по добре ние все повече и повече затъваме в помия!!!
Аз предлагам да вземат да направят един паркинг на входа на софия-паркираш и ти дават колело
по цариградско ще е много яко да се надбягваме с колелата с по 100 км
И най-важното е,че ще дишаме супер чист въздух!!!
Аз съм против това в смисъл толкова години си дишаме гадостите и сега това да се направи трябва да мине време за да може поне малко да се изчисти въздуха!

За пореден път се убеждавам,че вместо да вървим към по добре ние все повече и повече затъваме в помия!!!
Аз предлагам да вземат да направят един паркинг на входа на софия-паркираш и ти дават колело

Аз съм против това в смисъл толкова години си дишаме гадостите и сега това да се направи трябва да мине време за да може поне малко да се изчисти въздуха!

- Scouser
- младши ентусиаст
-
Тва за катализаторите хич няма да е зле ако го напраят. Не знам къде ги вадите тия 1000лв за тях ама един афтермакет катализатор струва $100-$150 и не вярвам в БГ да вземат повече от 20лв да го заварят. Тва ще от голяма полза щото тия каруци само замърсяват и троват хората.
- 6ebeka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Хиляди хора да истръпнат
- Мечтае да кара: Е30 М3 DTM
Re: .
да бе има некаде истина тук а!! мно се дразня аз на тея оправници деба техната мама!!!!! немоа д а измислят нещо по въпроса а седат и се чешат там дет не ги сърби !! седат си май на ушите!!!!RINO_E21 написа:То според мен проблема е,че ако избягаме управниците ще ни издирват из целия свят да ни върнат в БГ защото няма от кои да взимат парички![]()
![]()
Аз предлагам да вземат да направят един паркинг на входа на софия-паркираш и ти дават колелопо цариградско ще е много яко да се надбягваме с колелата с по 100 км
![]()
![]()
![]()

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
Re: .
RINO_E21 написа:...
яка логика

ми то и години се е живеело по скалите и блатата, що не ходиш там?
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
zAcK написа:Ей няма само да ми казвате, че българите били мързеливи. Живял съм в Германия 9 месеца. Работил съм поне в 10 държави в Европа за по 2-3 седмици и трябва да ви кажа, че като при нас никъде не се бачка![]()
![]()
![]()
Това е и най-смешното. Толкова сме жалки и смешни. Бачкаме много и нямаме един лев, щото сме като овце и се оставяме да ни правят на 2 стотинки и да ни ограбват някакви мазни гадове
![]()
![]()
а това нее така. първо и там бачкат но нека да си прав.
тука има бачкане хептен като овци за никакви пари, защото за ВСЯКА работа винаги има много безработни, или ниско квалифицирани, които са МНОГО навити да я правят за малко пари и по 12 часа на ден !
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
zAcK написа:Ей няма само да ми казвате, че българите били мързеливи. Живял съм в Германия 9 месеца. Работил съм поне в 10 държави в Европа за по 2-3 седмици и трябва да ви кажа, че като при нас никъде не се бачка![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
май не си чувал думата "ефективност" на труда? Ето тук има още много какво да се желае в БГ. Не съм чул никой да казва, че българите сме мързеливи, просто тези които работят за малко пари в БГ трябва да се замислят, дали работят на правилното място и най-вече дали заслужават повече пари за това което дават на фирмата?! Никъде не е лесно ...
... ама това са други теми.
катализаторите няма нужда да ги проверяват на пътя. В ГЕР е решено така: при технически преглед се проверява задължително газовете, въз основа на което се слага зелен, жълт или червен стикер на стъклото. Който няма стикер - не може да влиза в зоните които изискват това, като центровете на градовете ... за Мюнхен мога да кажа, че района в който е забранено влизането без стикер е доста голям и обхваща около 50% от града
Ще каже ли някой запознат ФЕН тук какъв е КЯРА ако си свалиш катализатора, за да знаем дали си струва?
незнам защо някак си дискутираме за нещо което така или иначе ще ни трябва и ще бъде задължително за вбъдеще ... просто не виждам никакво намерение нито в Европа, нито в БГ да се улеснят условията за катализаторите ... напротив, сега се пишат все по-строги закони и ограничения

Не искам да засягам и темата за продажба на колата вбъдеще - кой ще иска да си купи кола без катализатор колкото и да е евтина тя, щом няма да може да я кара?

... вие си ги махайте - аз съм тъп и праволинеен и ще си го държа пък ако ще и да загубя некви 5 коня мощност от моите 193

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
ЧЕ, явно си запознат много с "Евро" практиките... Би ли ни осветлил, какво се случва с автомобилите, които се движат на пропан-бутан или на метан? Питам, защото моята дърта бабичка, когато я карам на ГАЗ, отделя доста по-малко вредни газове от твоята (със 192к.с. и катализатор)....
Ще ни пуснат ли нас - със бънгийте, без катализатор, но на газ или центъра е само за коли под 8 години, с катализатор и остатъчна стойност по "Шваке" над 5000 Евро
Ще ни пуснат ли нас - със бънгийте, без катализатор, но на газ или центъра е само за коли под 8 години, с катализатор и остатъчна стойност по "Шваке" над 5000 Евро

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
viper написа:Ще ни пуснат ли нас - със бънгийте, без катализатор, но на газ или центъра е само за коли под 8 години, с катализатор и остатъчна стойност по "Шваке" над 5000 Евро
какво общо има цената и старостта на колата с вредните газове които отделя?
Не пърдиш - влизаш, пърдиш - не влизаш ... няма значение колко струваш и дали си стар и грозен

62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5