Забраняват влизане в София без катализатор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 18 Апр 2007, 13:07

:OT: той zapa не се включил още, тогава очите щи праат и шпагат... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 18 Апр 2007, 13:15

CheGevara написа: Аз незнам никоя кола, произведена след 1990 год. да е БЕЗ катализатор, освен ако не е махнат от някой предприемчив българин, който сега нека си плати за гяволъка! ;)

Жоро нали знае6> Нека които няма нито един грях да хвърли първия камък.

А за6то тогава си шунтира клапана на EGR-a? :arrow: http://de.wikipedia.org/wiki/Stickoxide

Вси4ки сме гре6ни... и все пак от някъде трябва да се по4не със спасяването на тая планета ;)
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 18 Апр 2007, 13:17

CheGevara написа:
Space написа:А тва за катализаторите лошо няма, само не знам колко са хората които биха и могат да отделят 1000 лева за некво си гърне! Аз лично не съм от тях. Като ми направат заплатата 2000 евро може и да си тура но до тогава да ме фанат за к*ра! Е*ем ти и политиците прости! :evil:

Аз незнам никоя кола, произведена след 1990 год. да е БЕЗ катализатор, освен ако не е махнат от някой предприемчив българин, който сега нека си плати за гяволъка! ;)
По въпроса за заплатата - няма кой да ти я направи 2000 ЕУР ако ти сам не си я заслужиш. :winky:

:OT: колега ... очите ми по цял ден нагоре-надолу от твоя подпис ... моля те освободи ме от напрежението :weed:

Че, принципно си прав, но катализатори се слагат на всички коли, дори и на тези, чиито собственици не взимат по 2000 евро. Сори за правописа, ама бях много афектиран и го написах на един дъх :mhihi:

П.С. А, аз не говоря само за моята заплата, а за заплатите като цяло! :winky:
_!_

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 18 Апр 2007, 13:20

CheGevara написа: :OT: колега ... очите ми по цял ден нагоре-надолу от твоя подпис ... моля те освободи ме от напрежението :weed:

Графит - освободи напрежението :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 18 Апр 2007, 13:36

Тия са ебати боклуците тъпи !!!!!!!!!!!!! Са па катализатори !!!! Както каза колегата по нагоре "Да им го тура в устенцата "... А между другото имам един въпрос : Катализатор на абсолютно всеки автомобил ли може да се сложи ?????? Защото аз си падам по ретрото и не мисля да се отказвам !!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 18 Апр 2007, 13:43

Поредната глупост на Мухобойко. Както пееха в една песен "някой куки май са много лоши мутри". След като има мутра за кмет, ще има и институционализиран рекет. Това с паркирането е светъл пример. Фирма "Паркинги и гаражи" е частна, ако някой е пропуснал този факт. Затова и зам. кмета Велизар Стоилов си е на същия пост като при Софиянски. Мафията е една и съща. Тези пари от синята зона отиват в някаква частна фирма (на некви мутри), а не в общината. Същото се отнася и за таксите за поставена скоба и вдигната от паяк кола.
А за катализаторите--така било по белия свят, ебати тъпотията. В Западна Европа, която служи за пример и за оправдание на много бг-идиоти, има немалко стари коли. Половината араби карат мерцедеси циганска мечта (неслучайно му викат така :mhihi: ) или наточен голф двойка. В Англия, още си джиткат Ескорти от началото на 90-те и т.н. Примерите са безброй и са от личен опит. В Лондон даже видях Лада 2105, джигаше си най-спокойно. Може да е била с катализатор, може Батман (Бат' Бойко) да и го е турил :mhihi: . В нормалните държави има по-високи данъци за по-старите коли и по строги прегледи за техническа изправност. Нови коли се купуват най-вече, защото хората имат пари да си го позволят. Освен това при високите цени на автомонтьорските услуги (поради скъпия труд), нерядко излиза по-евтино да си купиш нова кола в гаранция, отколкото да ремонтираш старата.
Основната причина за замърсяването са задръстванията. Вместо да минеш през центъра за 15мин, минаваш за 45мин. Така колата отделя 3 пъти повече изгорели газове за изминаването на едно и също разтояние.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 18 Апр 2007, 14:08

Еххххххх , само за едно ме е яд , че не живея в Америка .. Там пичовете още си карат коли от 70-те и кусур каде харчат по кило бензин докато запалят само , А ние........ Нито им пука за вредни емисиии , нито за нищо .. Само сипват гориво в жадните американски мускули и препускта по пътищата , а тия тука ще ми искат катализатори !!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 18 Апр 2007, 14:22

Мани, станахме по-европейци и от европейците :mhihi: :mhihi: :mhihi:
_!_

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 18 Апр 2007, 14:36

ivan1979g написа:...
А за катализаторите--така било по белия свят, ебати тъпотията. В Западна Европа, която служи за пример и за оправдание на много бг-идиоти, има немалко стари коли. Половината араби карат мерцедеси циганска мечта (неслучайно му викат така :mhihi: ) или наточен голф двойка. В Англия, още си джиткат Ескорти от началото на 90-те и т.н. Примерите са безброй и са от личен опит. В Лондон даже видях Лада 2105, джигаше си най-спокойно. Може да е била с катализатор, може Батман (Бат' Бойко) да и го е турил :mhihi: . В нормалните държави има по-високи данъци за по-старите коли и по строги прегледи за техническа изправност...

като си в час, защо не споменеш КОЛКО по-високи данъци имат тези коли? ми нека и тука ти кажат за трошка 2000 лева годишен ЕКО данък, пък ти я карай ладата или голф 1-цата. никъде по света го няма това тука, за стара кола по-малки данъци.

аз съм зад идеята по пътя да има ИЗПРАВНИ коли а не да седя на 50+ метра дистанция вместо 10 защото тоя отпред вади ебаси вонята от ауспуха, или минава покрай мен и пак АЗ го дишам. щото нямал пари разбираш ли ма искал да е 'гъзар' и си зел бмв/мерджан трошка вместо едно по-читаво пунто примерно.

както казах - имаш крава, пиеш мляко. а не гъзар бъди от глад умри. трябва да се почне отнякъде, а за шлайфане на правила тип кой бил на газ - или ще стане, или не, няма нищо перфектно :)

колкото и да подскачате, и колкото и на мен да не ми харесва сумата, за този закон ще си сменя катализатора с кеф. ако ще във Филиповци да отиват парите, резултата е важен - и ще го има ако се стегне наистина контрола. а не 'ей ти 100 лева пИши там че има сичко'

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 18 Апр 2007, 15:04

Нямам идея колко са високи таксите за старите/повече замърсяващи коли в Западна Европа. Пиша какво съм виждал. Не съм плащал такса на стара кола в чужбина, ти ако си плащал и знаеш, пиши. Като се има впредвид колко струват тези коли (например въпросната Лада 2105 в Лондон), едва ли таксата е еквивалент на 2000лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 18 Апр 2007, 15:29

Аз съм ЗА катализаторите :confused:
Доводите :
Защо всеки гледа собствената си изгода не разбирам, давате ли си сметка в НАЙ-скоро време на какво ще заприлича София. Ще стане един град пълен с коли-боклуци, и... хора-боклуци ;) На път е вече...сега някой ще кажат че защитавам и политици и всякакви управници, но манталитета на българина е под всякаква критика :evil: Все "голяма" печалба да има...и от какво накрая, от природата в коя живеем ли?
Е, мисля че хората трябва да размърдат "заспалите" си мозъци и да се размислят. Не 1000 лева, 100лв на българина ще са му много :evil: Няма да се возите тогава бе :!:
Тук подкрепям Тош :arrow: за 1/2 от трошките по улиците, за които не знаеш кога ще те цапнат, щото ЦЯЛОТО им техническо състояние е кръгла нула :!:
Подкрепям и ЧеГевара :arrow: пари нямало, работа нямало, как ще има като българина е мързелив :evil: Чака някой да му вдигне заплатата, а той по цял ден си клати...
Аз съм категорично ЗА катализаторите и перфектното техническо състояние на колите(тук навлизам в друга тема вече... :confused: )

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 18 Апр 2007, 15:38

Всички сме "ЗА", колега, и аз искам дъщеря ми да диша въздух, а не газове. Аз имам катализатор, и с удоволствие ще отида да си купя нов, когато му дойде времето.

Доводите, които приложих по-горе не са породени от нежеланието ми да давам пари или пък да търся начини да избягвам задълженията си. Породени бяха от опасенията ми, че така начините за изнудване на шофьори за оправяне "по втория начин" стават все повече и все по-силни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 18 Апр 2007, 16:41

ivan1979g написа:............ В Лондон даже видях Лада 2105, джигаше си най-спокойно. Може да е била с катализатор, може Батман (Бат' Бойко) да и го е турил :mhihi: ............

Самодето с тая лада няма кой да те пусне да влезеш в 1_ва зона на Лондон ;) и то точно заради замърсяване. Иначе за другото написано :yes:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 18 Апр 2007, 17:36

Може би преди да избълвате всичко това трябваше да си зададете въпроса: Как всъщност ще проверяват кой е с катализатор и кой без? Като изключа моделите които конструктивно са без (това са коли над 20 години) единствения начин остава газоанализаторът. Сега си представете как на всяко входно кръстовище за центъра има наредена опашка и един след друг им проверяват дали имат катализатор за да ги пуснат. :))) Написаното в онази статия е пълна глупост!
Изображение

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 18 Апр 2007, 17:50

A, ще проверяват ли, дали ни миришат чорапите? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата