Нямаш катализатор - не караш в София!!!
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Нямаш катализатор - не караш в София!!!
Половин милион коли в София ще бъдат спрени от движение. Това са автомобили, които нямат катализатор за изгорелите газове.
В групата със сигурност попадат старите соцвозила и повечето западни модели над 15 г. С тази европейска мярка искаме да намалим трафика и смога, пише в. "Стандарт", като се позова на столичния зам.-кмет по транспорта Велизар Стоилов. Отначало колите без филтър няма да имат достъп само до центъра на София. Впоследствие забраната ще обхване целия град. Ограничението ще влезе в сила, след като бъде гласувано от общинския съвет. Сега в София има над 1 млн. коли, обясни Стоилов. Във всяка втора обаче липсва катализатор, който трябва да се сменя на 80-100 хил. км. Цената му е над 1000 лв. и шофьорите масово си спестяват тези пари. В трафика на най-бедната новоприета членка на ЕС (България - бел. ред.) доминират коли, които германци и италианци са управлявали преди 10 г. и сега ги продават на ниски цени, съобщи неотдавна АФП. Всеки ден хиляди стари превозни средства чакат своите нови собственици в най-големия открит пазар за коли в Горубляне. Някои от тях са толкова стари, че отдавна са излезли от употреба в страните, които са произведени, коментира агенцията.
Източник: http://dnes.dir.bg/2007/04/18/news1586009.html
В групата със сигурност попадат старите соцвозила и повечето западни модели над 15 г. С тази европейска мярка искаме да намалим трафика и смога, пише в. "Стандарт", като се позова на столичния зам.-кмет по транспорта Велизар Стоилов. Отначало колите без филтър няма да имат достъп само до центъра на София. Впоследствие забраната ще обхване целия град. Ограничението ще влезе в сила, след като бъде гласувано от общинския съвет. Сега в София има над 1 млн. коли, обясни Стоилов. Във всяка втора обаче липсва катализатор, който трябва да се сменя на 80-100 хил. км. Цената му е над 1000 лв. и шофьорите масово си спестяват тези пари. В трафика на най-бедната новоприета членка на ЕС (България - бел. ред.) доминират коли, които германци и италианци са управлявали преди 10 г. и сега ги продават на ниски цени, съобщи неотдавна АФП. Всеки ден хиляди стари превозни средства чакат своите нови собственици в най-големия открит пазар за коли в Горубляне. Някои от тях са толкова стари, че отдавна са излезли от употреба в страните, които са произведени, коментира агенцията.
Източник: http://dnes.dir.bg/2007/04/18/news1586009.html
Подкрепям! Хем няма да има толкова бракми из улиците, хем ще дишаме по-лесно
Ама как ще стане номера, не ми е ясно.

Ама как ще стане номера, не ми е ясно.
Последна промяна absix на 18 Апр 2007, 9:48, променена общо 1 път
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
и същата тема в извън темата - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=52389
Ще лягат, ама на техн. преглед. Предполагам, че ще раздават поредните лепенки/картончета/стикери, с които да се удостовери, че колата е минала преглед и си има катализатор.
Колко стикера станаха вече за лепене бе? Най-накрая ще ми се наложи да вадя перископ отгоре, то не остана място по тоя джам. Поне да ги лепехме на задния, че не е толкова важен, колкото предния... или на задните странични.
Колко стикера станаха вече за лепене бе? Най-накрая ще ми се наложи да вадя перископ отгоре, то не остана място по тоя джам. Поне да ги лепехме на задния, че не е толкова важен, колкото предния... или на задните странични.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
добре де,махнал съм си катализатора но карам на гас а с гаста е доказано че колата е по екологична!!така че пак има някво недомислие в това предложение
поредното

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Zapa написа:просветлете незнаещия
Аз дали имам катализатор и как да разбера това с невъоражено око![]()
отиваш на преглед и ти мерят "ГАЗОВЕТЕ"

You said: "Time will change!" What if it changes you?
12 мнения
• Страница 1 от 1