Забраняват влизане в София без катализатор
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Забраняват влизане в София без катализатор
Тия съвсем изтрещяха. Последната глупост, която са измислили. Ами ако карам на газ или метан примерно
Пак ще ни цакат. Явно някой има фирма за катализатори и бизнеса не върви
Тия пък журналистчета написали "Спират от движение" и в първия момент се оцъклих. Да..а и тъпаци
http://dnes.dir.bg/2007/04/18/news1586009.html

http://dnes.dir.bg/2007/04/18/news1586009.html
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- hyena
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 320d
аз нищо лошо не прочетох в тази статия. да но да се изпълнят тези планове!
"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."
То лошо няма, стига да се направи както трябва.
Да затегнат контрола в/у техническото състояние на автомобилите...
Единственото, което ще се случи с тези мерки е, че ще дадат още по-силни козове на изнудвачите от КАТ.
Съвсем реална ситуация - примерно аз отивам на техн. преглед с мойта кола. Понеже е втора ръка - катализатора или е издухан, или изобщо липсва. Поставен съм пред два варианта - или давам 1000+ лева за катализатор, или ми спират колата от движение. Тежък, труден избор ...
Бих предпочел да бутна 100-200 лева на катаджията и да мина метър, отколкото да извадя двумесечна заплата накуп.
Обаче ако катаджиите са съвестни типове и откажат, тогава какво ми остава? Или да карам екологично читава кола, или да не карам изобщо, докато не си купя такава.
По този начин лека-полека всички коли в България ще станат екологично читави.
Ключовата фраза тук е "ако катаджиите са съвестни". Не става дума само за редовите куки по пътищата. Имам предвид всички в системата - от най-зеления заек до най-печеното старо куче, от току-що дипломиран сержант до най-висшите полковници, генерали и т.н.
Ако знам, че всяка стотинка, която плащам на държавата за това, че имам кола, отива за поддържане на пътна мрежа, с най-голямо удоволствие ще си плащам.
Сега обаче никой не знае къде отиват тези милиони левове.
Докато всички ние се задъхваме по улиците на град с пътна мрежа изчислявана за средно голямо село, някои продължават да си вдигат китни къщички на 4 етажа с нашите пари.
Да затегнат контрола в/у техническото състояние на автомобилите...
Единственото, което ще се случи с тези мерки е, че ще дадат още по-силни козове на изнудвачите от КАТ.
Съвсем реална ситуация - примерно аз отивам на техн. преглед с мойта кола. Понеже е втора ръка - катализатора или е издухан, или изобщо липсва. Поставен съм пред два варианта - или давам 1000+ лева за катализатор, или ми спират колата от движение. Тежък, труден избор ...
Бих предпочел да бутна 100-200 лева на катаджията и да мина метър, отколкото да извадя двумесечна заплата накуп.
Обаче ако катаджиите са съвестни типове и откажат, тогава какво ми остава? Или да карам екологично читава кола, или да не карам изобщо, докато не си купя такава.
По този начин лека-полека всички коли в България ще станат екологично читави.
Ключовата фраза тук е "ако катаджиите са съвестни". Не става дума само за редовите куки по пътищата. Имам предвид всички в системата - от най-зеления заек до най-печеното старо куче, от току-що дипломиран сержант до най-висшите полковници, генерали и т.н.
Ако знам, че всяка стотинка, която плащам на държавата за това, че имам кола, отива за поддържане на пътна мрежа, с най-голямо удоволствие ще си плащам.
Сега обаче никой не знае къде отиват тези милиони левове.
Докато всички ние се задъхваме по улиците на град с пътна мрежа изчислявана за средно голямо село, някои продължават да си вдигат китни къщички на 4 етажа с нашите пари.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ами то че само се точат пари по джобове е ясно, това е отделна тема. въпроса е освен това поне нещо прави ли се.
та като изключиме кой бил на далавера, ето ви една стъпка, опитваща се да ни доближи по някакъв начин до белите държави - да няма ултра-трошки по улиците на столицата поне. а като гледам мненията повечето недоволстват... от кво?!?!
аз лично с КЕФ ще платя 1000 лв да си сменя стария и вероятно сдухан катализатор, заради каузата да не дишам ебати смога в София + да не ме е страх поредния тъпанар с кола за 500 лева дали има изобщо и спирачки.
та като изключиме кой бил на далавера, ето ви една стъпка, опитваща се да ни доближи по някакъв начин до белите държави - да няма ултра-трошки по улиците на столицата поне. а като гледам мненията повечето недоволстват... от кво?!?!
аз лично с КЕФ ще платя 1000 лв да си сменя стария и вероятно сдухан катализатор, заради каузата да не дишам ебати смога в София + да не ме е страх поредния тъпанар с кола за 500 лева дали има изобщо и спирачки.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
t0sh написа:.....
Ами то по тая логика тряба да има облекчения за газаджиите (не съм от тях) щото те не замърсяват, даже хич

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

"Каква поредна футболна драма",както един коментатор казваше:)
То лошо няма , и на мен ми харесва ,ама стандарта ни е доста нисък.То стандарт само със забрани и такси не се вдига
Те сега се чудят как да запълнят дупката от ДДС и мито на вноса , които имаше.Със всякакви глупости.Бях чел,че даже искат да се въведе такса за нов внос на kg

То лошо няма , и на мен ми харесва ,ама стандарта ни е доста нисък.То стандарт само със забрани и такси не се вдига

Те сега се чудят как да запълнят дупката от ДДС и мито на вноса , които имаше.Със всякакви глупости.Бях чел,че даже искат да се въведе такса за нов внос на kg

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
zAcK написа:t0sh написа:.....
Ами то по тая логика тряба да има облекчения за газаджиите (не съм от тях) щото те не замърсяват, даже хичама няма нали. Щото там няма лапачка
![]()
![]()
Правят се неща от, от които мазните господа да изкарат някой лев отгоре
за газаджиите си е имало винаги облекчения, но в цената на газа

А за замърсяването на газаджиите си има категории и те си влизат в най-чистата ... въпроса е че в БГ още не са въведени, за което според мене с тази мярка за катализаторите сега се правят първи стъпки

Тоя зам. кмет е супер малоумник! Да си били плащали хората ... що па не раздадат по едно общинско талонче и ние да си паркираме къде ни падне без да плащаме!
бахти пича - средна заплата 350-400 лева на месец, а паркинга на ден ти е 8 часа по 2 лева = 16 лева! А да дойде да ми ги плати той! Малоумници! Влезнаме у Европата разийш и дай всичко да е като при тях, ама заплатите са като у Албания! Ай да им се*ем у устенцата, както са казали Упсурт! А тва за катализаторите лошо няма, само не знам колко са хората които биха и могат да отделят 1000 лева за некво си гърне! Аз лично не съм от тях. Като ми направат заплатата 2000 евро може и да си тура но до тогава да ме фанат за к*ра! Е*ем ти и политиците прости!
После ... аз живея в центъра (на Цар Асен), асфалтираха улицата преди 1-2 години, най-интересното е, че аз щех да я направа по-добре. Шахти по 20 см, цялата улица е в коловози и е на вълнички. Като карам по нея и лошо ми става от клатене. Може би трябва да пуснат тънкана некви Строени с пневматика, че всички да си купуваме от тях, а не тия "НЕДЪГАВИ" БМВта!
Ай ше ги и у политиците! ....

После ... аз живея в центъра (на Цар Асен), асфалтираха улицата преди 1-2 години, най-интересното е, че аз щех да я направа по-добре. Шахти по 20 см, цялата улица е в коловози и е на вълнички. Като карам по нея и лошо ми става от клатене. Може би трябва да пуснат тънкана некви Строени с пневматика, че всички да си купуваме от тях, а не тия "НЕДЪГАВИ" БМВта!

Ай ше ги и у политиците! ....

_!_
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
не мислех да пиша още, ама по-голямо малоумие
скоро не бях срещал... и кой е светлия пример, дето следваме, или това е наш принос в световната наука... 

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Space написа:А тва за катализаторите лошо няма, само не знам колко са хората които биха и могат да отделят 1000 лева за некво си гърне! Аз лично не съм от тях. Като ми направат заплатата 2000 евро може и да си тура но до тогава да ме фанат за к*ра! Е*ем ти и политиците прости!![]()
Аз незнам никоя кола, произведена след 1990 год. да е БЕЗ катализатор, освен ако не е махнат от някой предприемчив българин, който сега нека си плати за гяволъка!

По въпроса за заплатата - няма кой да ти я направи 2000 ЕУР ако ти сам не си я заслужиш.

62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5