За хората с Каско питане

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

За хората с Каско питане

Мнение от kraska » 17 Апр 2007, 8:58

Т.к. чета много оплаквания от хора във форума за това че са им гепили халогени, емблеми .., имам едно питане към тях дали са имали каско и покрило ли го е. И някой знае ли компания която да ги покрива или допълнително да ги застрахова против кражба.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: За хората с Каско питане

Мнение от vld » 17 Апр 2007, 9:50

kraska написа:Т.к. чета много оплаквания от хора във форума за това че са им гепили халогени, емблеми .., имам едно питане към тях дали са имали каско и покрило ли го е. И някой знае ли компания която да ги покрива или допълнително да ги застрахова против кражба.

НЕ!
И няма такава компания,поради простата причина,че не можеш да докажеш че са ти ги откраднали а не си ги свалил сам ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 17 Апр 2007, 9:58

савлиха ми всички лайсни на купето, ходих, снимаха, описваха, гледаха ала бализми и след 15 дни казаха кур бате баничка
след 2 седмици ми гепиха халогените........въобще няма да ходя да си губя времето с ояли се мутри :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Апр 2007, 10:06

Не плащат "свалени" работи и според мен са прави. Представи си на един "изгорял", колко тарикати щеше да има на опашката, ако плащаха и откраднати неща. Друг е въпроса, че отказват да ги плащат при всякакви обстоятелства, дори да имаш протокол, че над колата е извършен грабеж... Неприятно, но факт. Живеем в България, където халогени, лайстни и стъкла на огледала може да са предмет на интерес от крадците. На който западняк съм го казал, всеки е бил :shock:.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 17 Апр 2007, 17:05

Само с връзки става далаверата
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от balien » 17 Апр 2007, 17:41

Leon написа:Не плащат "свалени" работи и според мен са прави. Представи си на един "изгорял", колко тарикати щеше да има на опашката, ако плащаха и откраднати неща. Друг е въпроса, че отказват да ги плащат при всякакви обстоятелства, дори да имаш протокол, че над колата е извършен грабеж... Неприятно, но факт. Живеем в България, където халогени, лайстни и стъкла на огледала може да са предмет на интерес от крадците. На който западняк съм го казал, всеки е бил :shock:.

... На мен до тук ми свиха :
1 седмица - халогените
4 седмица - стъклото на огледалото и част от задната му оптекаемост

сега чакам лайсните да ми изгорят всеки един момент ...

чесно казано вече мисля да продавам колата ... то няма смисъл аз се занимавам в 50% от свободното си време да я правя за парите да не говорим ...

Все още сме далече от бяла държава ..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 17 Апр 2007, 18:20

Ако имаше къде да си бодна едно гаражче ........ ама пак идва проблема с 3те коли но от БМВто най краднат много правилно го каза човека че сме далече от бяла държава

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ataman » 17 Апр 2007, 18:22

докато има хора, които купуват такива части от разни мангали и наркоманчета, те ще ги прибират!
Аз трябва да взема 2 предни емблеми за Е36ците...някой ми беше казал "на руския пазар са по 5лв". ама няма да си ги взема от там, защото знам, че са крадени! Имам си принципи. Не е "държавата" виновна, а хората! Всичко се прави от хората и за хората. Какво е държавата и какво може да направи тя за вашите/нашите халогени/лайсни?

Добре, че моите коли са на сигурно в 90% от времето, че може да застрелям някой ако го видя с отвертка до колата ми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Апр 2007, 18:38

Не мисля, че който и да е халоген струва човешки живот, но това е друга тема. Виж, да го понатупаш бива, въпреки, че няма да спре. Темата беше за каското. Това, че не плащат е нормално, ненормално е че се крадат такива неща. И не, не зависи само от хората, защото в България ако не се застраховаш на "правилното" място, оставаш без кола. А ако не се застраховаш въобще си... глупак (не искам да обиждам никого). Тоест, системата, поддържана от държавата ти отнема едно право на избор. Задължителна е ГО, но на практика каското също, защото политиците и структурите под тях се хранят добре и от застрахователите, и от техните "тъмни" опашки - крадците. За съжаление, такава ни е реалността. Затова не се връзвайте толкова на дребните неща - гадно е като ти гепят нещо, дето ново струва една шапка пари, а дрогата го дава за една доза, но това е още един от страничните ефекти на "прехода", дето скоро няма да свърши. 8)
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 17 Апр 2007, 18:48

затова аз си карам с напукани халогени (имам и н0ви)за да не се оглеждат по тях ;)
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 17 Апр 2007, 18:52

Не съм съгласен че не зависи от държавата ..... В Германия като авто каското е задължително за това няма кражби на такива неща ...

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 17 Апр 2007, 18:57

l-s написа:затова аз си карам с напукани халогени (имам и н0ви)за да не се оглеждат по тях ;)

Не е гаранция. точно напукания ми свиха :confused:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 17 Апр 2007, 19:05

:mhihi: :mhihi: ебаси трябва да внимавам
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 17 Апр 2007, 19:14

дулмата през балкона и който иска да пипа, пък на кой колко му струва живота нека сам си прецени :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от bratlari » 18 Апр 2007, 8:52

Застрахователя е ДЛЪЖЕН да плати, когато има счупен елемент. Независимо дали е станало при кражба или друг инцидент. Така че примерно капачките на огледалата може да се бетонират с моментно лепило, ако чораджията ги счупи при сваляне, и не сте застраховани примерно в Юпитер :) със сигурност ще ви ги платят.
За емблемите може да си слагате от VW. никой няма да ви ги краде :mhihi: . Ако често ги свалят яко силикон и това е, по добре при евентуален ремонт да купиш нова отколкото всеки месец да заменяш открадната. Тъжно е, но това е реалноста, селяния до шия.

Следваща

Назад към E36