за ангелските очи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- батекики
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 da F11
- Мечтае да кара: M5 Hurricane
извинен си че се намесваш, но прочете ли че става въпрос за 64 диода, свързани ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ПО 4. така или иначе вече ги направих и четирите фара и си светят пък ако почнат да горят ще му мисля тогава...
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
с един резистор ще стане оба4е понеже ще имаш 4 последователни групи по 0,025А тогава тока във общия възел 6те стане 4*0,025=0,1А.Тогава резистора ще ти бъде със стойност (14,4-4*Uсв)/4*Iсв ,където Uсв и Iсв са типи4ния пад на напрежение върху светодиода и тъпи4на стоиност на тока през него(тези параметри се взимат от datasheeta на съответния модел диод)след това заместваш във формулата и из4исляваш.Като полу4иш стойност за съпротивлението резистора и няма такава стандартна стойност вземаш най-близката стандартна стойност която се продава,но задължително да е по голяма от из4ислената

- батекики
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 da F11
- Мечтае да кара: M5 Hurricane
да, но диодите ги купих от магазин, дето беше една пенсия, аз го питам колко млк са, а той ми казва сега ще ти я пусна да видиш сам!!! как да разбера параметрите им?
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
Значи виж сега.Понеже вси4ки диоди не са с еднакви параметри а и явно си взел китайски за това наи-добрия вариянт е да сложиш резистор на всяка последователна група т.е. с по 4 резистора на фар
Тези китаиските бели светодиоди работят на 3.3V и 25мА.По добре е оба4е да се презапасиш малко и да не се пускат на пове4е от 3.2V. Резистора ще е със стоиност 14.4-(4*3.2)/0.025=64 ohm на 0.25W.Проблема оба4е не е в това как да из4ислиш резисторите ,а как 6те се държи схемата без да е запалена колата когато не работи генератора.Тогава напрежението ще е около 13V ,което зна4и 4е диодите ще светят по- слабо.В такъв слу4аи трябва схемата трябва да се направи с транзистор като стабилизатор на ток
Ако не стане нищо с резисторите тртябва с транзистор да се прави 

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Вече има доста голяма тема за тея очи, можеше в нея да пишеш, за да се събира цялата информация на едно място
иначе дай някакви снимки да видим за какво става въпрос 

- bmw_e36_fen
- младши ентусиаст
-
батекики написа:да, но диодите ги купих от магазин, дето беше една пенсия, аз го питам колко млк са, а той ми казва сега ще ти я пусна да видиш сам!!! как да разбера параметрите им?
А кво е МЛК ?
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
tozy написа:Ей ги и моите, благодаря на Furnata
Супер са

bmw_e36_fen написа:батекики написа:да, но диодите ги купих от магазин, дето беше една пенсия, аз го питам колко млк са, а той ми казва сега ще ти я пусна да видиш сам!!! как да разбера параметрите им?
А кво е МЛК ?
Миликандела

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2