Проблем с ниските обороти ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Ивайло Илиев
- Потребител
-
Проблем с ниските обороти ?
Преди няколко ден се сдобих със 325 TDS, но оборотите на празен ход са 600 и се получава едно преритване на двигателя. Казаха ми че трябва да са 850-900 и като натисна леко педала и ги задържа към 900, преритванвто престава. Въпросът ми е колко трябва да са оборотите на празен ход и къде могат да ми ги коригират, защото аз съм от Габрово а тук няма сервиз на BMW.
Благодаря ви предварително
Благодаря ви предварително
- pit55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бос през тръни
- Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i
Колега здравей, при мене оборотите са малко под 750 и си работи задоволително колицата, а 8-900 оборота за дизел са си множко. Ако искаш отиди в сервиз "бай илия"
на диагностика, може и аз да дойда да погледна (не че разбирам много ама все пак 2>1
)
на диагностика, може и аз да дойда да погледна (не че разбирам много ама все пак 2>1

И аз съм с 325 TDS, и при мен оборотите са малко повече от 500, предполагам баш са си 600-650. Информацията, която аз получих за това беше, че е нормално за дизел шестак да са толкова, а лекото задъхване на двигателя се оправяло с махане или смяна на катализатора, че можел да бил задръстен вече.
Не знам доколко е истина, на мен ми звучи логично, но нека колегите с тдс-и от по-дълго време да потвърдят или отрекат.
Не знам доколко е истина, на мен ми звучи логично, но нека колегите с тдс-и от по-дълго време да потвърдят или отрекат.
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Не може да корегираш оборотити те се зададени от ECU-то!!
Карай не се вманиячавай!!! Ако искаш може да си почистиш стъпковото моторче, има много теми за това!!!!
Карай не се вманиячавай!!! Ако искаш може да си почистиш стъпковото моторче, има много теми за това!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- Ивайло Илиев
- Потребител
-
Проблема не е в ниските обороти, а в преритването дето прави на в ниските обороти. Ще погледна катализатора и стъпковото моторче, тези дни мисля да я закача на компютър и да видя дали ще покаже нещо. Четох по форума, че говорите много за Дару и за Супер Дизел, та следващата седмица мисля да мина през единя от сервизите да ми погледнат това преритване
.
Благодаря ви много
Спорни дни

Благодаря ви много
Спорни дни
7 мнения
• Страница 1 от 1