За EGR клапана
Модератор: Технически модератори
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Тая цедмица изолирах ЕГР и на брат на 318tds и той е много доволен каза че му бил паднал разхода
Давайте народе изолираите системата работи на 100%

Давайте народе изолираите системата работи на 100%

- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
На някой друг да му е паднал разхода след тази интервенция? Щото аз не съм усетил разлика в разхода.
ПС: Искам да ви попитам колко ви горят ТДС-ките щото в сряда си махнах катализатора (на негово място сложих гърне) и снощи ми се отвори път до Добрич и Варна и при скорост 120-130км/ч ми даде разход 7.5л/100км- как ви се струва такъв разход? Като си настроя темпомата на 120км/ч на равното ми дава 6л моментен разход, а по магистралата за варна по баирите не ми е скачал на повече от 12л
ПС: Искам да ви попитам колко ви горят ТДС-ките щото в сряда си махнах катализатора (на негово място сложих гърне) и снощи ми се отвори път до Добрич и Варна и при скорост 120-130км/ч ми даде разход 7.5л/100км- как ви се струва такъв разход? Като си настроя темпомата на 120км/ч на равното ми дава 6л моментен разход, а по магистралата за варна по баирите не ми е скачал на повече от 12л
- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
мом4ета,на последьк моята е38 2,5тдс започна да прекьсва,най вече като опитам да задьржа постоянна скорост и колата почва яко да прекьсва,карах я на диагностика и излезе грешка отклонение рециркулация на отработените газове,изтриват грешката и тя веднага се появява,влязох в гугьла написах тази грешка и тя ме доведе до този егр клапан,смятате ли че е вьзможно да е от него
Газ,смyкач и ляв мигач
- cvetoslav
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E kak BMW
- Мечтае да кара: MMMMMPower
- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
не знам дали не е изолиран,щото има едно маркучле на което има забит болт,но не сам загледал от каде идва тай като не бях срещал до сега тази тема,след малко ше проверя,дано не е изолиран та аз да го направя и проблема да изчезне.амин
Газ,смyкач и ляв мигач
- cvetoslav
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E kak BMW
- Мечтае да кара: MMMMMPower
Както беше казано някъде по-нагоре в темата може да запушиш маркучето но клапата да не работи и същата работа така че откачи тръбичката и нея запуши с капачка гарнитурка или както там си избереш така със сигурност не работи.
- dinozab
-
-
cvetoslav написа:Както беше казано някъде по-нагоре в темата може да запушиш маркучето но клапата да не работи и същата работа така че откачи тръбичката и нея запуши с капачка гарнитурка или както там си избереш така със сигурност не работи.
Да точно така ако клапана е останал отворен постоянно влизан отработени газове и бъркат работата на двигателя затова запушвай тръбата така поне ще си 100% сигорен че няма да вкарва газове

- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
проблема е 4е незнам кьде то4но да сложа тази капа4ка от бира,и докато не го видя на снимка надали бих разбрал,има ли на4ин да разбера дали клапана е отворен или не,да махна онази г-образната кьса гумена трьба която влиза в в клапана и от там да видя,ако може пьк и някаква снимка на сложена капа4ка би било идеално както за мен така и за други потребители
Газ,смyкач и ляв мигач
- dinozab
-
-
http://i.data.bg/07/02/26/253735_orig.jpg
Оградил съм го в по-голямато правоъгалниче то се вижда леко бирената капачка

Оградил съм го в по-голямато правоъгалниче то се вижда леко бирената капачка